Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért örülnek ennek a hülye...

Miért örülnek ennek a hülye hónak annyira az emberek?

Figyelt kérdés

Sokka szebb a virágzó, színekben pompázó táj tavasszal, mikor zöldell a rét és virágzik a sok gyümölcsfa. Emlékszem 38 éve 1987-ben mennyire szidták és utálták azokat a napokat amikor elzárt a hóvihar mindent a külvilágtól. 100 km/h szél fújt sokszor és méteres torlaszokat emelt. A régi ikarus buszokat majdnem eltemette amik elakadtak falvak között. Pokol volt, nekem máig nagyon rossz emlék, mert majdnem halálra fagytunk a kietlenben. Mire a segítség megjött, már nem éreztem a végtagjaimat, kihűltünk sokan, mivel az orkán erejű szél miatt a -13 fok -25 foknak érződött és átfújt a kabátunkon is.

Most ugyan nincs kritikus hóhelyzet de ahogy esni kezdett ez a hülye hó annyira örülnek, hogy ezzel van tele az internet, hogy bedurvult a tél, mekkora havazás van, aztán épphogy 1 napig ha megmarad általában.

Én nem csak 1987 miatt utálom a telet és a havat, hanem alapból belém égett sok régi tél amikor rengeteg bajt okozott a havazás és az emberek inkább szidták, mintsem olvadozzanak tőle, mint most. Nem értem miért változtak így meg az emberek, nagyon más a világ. Sokszor a szarnak örülnek és ez igaz a politikára is, amit ebbe a kérdésbe nem keverek bele, tudjuk jól mi kell a magyar embernek. Tisztelet a kivételnek persze.

jan. 15. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/88 A kérdező kommentje:

Nem nagyon értem egyes válaszolókat. Szerintem a hó nem szép, a fehér vakító színe is zavaró és inkább a színes táj, a virágzás a szebb amit a tavasz jelent, nem beszélve arról, hogy a hideg sem egészséges, ilyenkor sokkal gyakoribb a szívroham, trombózis télen vagy a stroke.

Nekem se a tavasz a kedvencem mert a nyarat kedvelem és a nagy meleget is bírom, mellesleg a fűtésről a nap gondoskodik, amiért nem kell fizetnem az MVM nextnek mert fogyasztom a ház fűtésével a gázt.

jan. 15. 09:50
 12/88 anonim ***** válasza:
76%

"Szerintem a hó nem szép"

És ez miért kéne releváns legyen bárki másnak?

jan. 15. 09:51
 13/88 A kérdező kommentje:
A véleményem írtam le, ahogy én magam gondolom. Kicsit ebben is a bégető birkákat vélem felfedezni, a magyar mentalitást. Ha az urunk azt mondja szép és csodálatos a hó, akkor igen uram az. Simán leírom, hogy utálom a havat és nagyon idegesít, hogy most esik és fűteni is kell, mikor a gáz is fogy és nem biztos, hogy kijön az ember az 1729 m3-ből. Régen a telet nem szerettékj az emberek akárcsak a havat. Innen jött a kérdés, hogy ma miért rajonganak ennyire érte. Nekem nem hiányozna ha sosem látnám többé, pedig kiskoromban én is odaáig voltam érte. De így 50 felé már nem.
jan. 15. 09:54
 14/88 anonim ***** válasza:
73%

Én meg szeretem a havat, a hideget, sőt a ködöt, esőt is, és a nyarat utálom, mikor meg lehet dögleni a melegben, mindenki izzad, és már nem tudsz levenni semmit. Ennyi hótól, ami most van, nem megy el az áram, sőt hetekig sincs latyak, a mai is simán elolvad pár óra alatt és holnapra már nem lesz semmi.

Én mégsem szoktam soha hisztizni a nyár miatt, nálunk 4 évszak van, az a normális, ha nem tetszik, akkor költözz olyan helyre, ahol télen is 15-20 fok van, és akkor nem idegeskedsz a hó miatt. Elhiszem, hogy a régi emlékek miatt is van benned ellenérzés, de igenis a hónak is megvan/volt a szerepe, védte pl a növényeket.

jan. 15. 09:56
 15/88 anonim ***** válasza:
51%
Sosem értettem, hogy egy természeti dolog miatt miért kell ennyire kiverni a hisztit, holott úgysem tehetsz ellene semmit. Komolyan csak a magyarok ilyenek, hogy már azért is hisztiznek, mert fúj a szél. Mintha a hisztitől elállna a hóesés. 😀
jan. 15. 09:56
 16/88 anonim ***** válasza:
67%
Mert télen az lenne a normális, hogy havazik, akármennyire is megbortránkoztató. Plusz a hó megad egy olyan hangulatot, amit a rügyező fák nem. A hónak is megvan a maga haszna, mondjon bárki bármit.
jan. 15. 10:00
 17/88 A kérdező kommentje:
Nem hisztiből került ki a kérdés, hanem abból fakadóan, hogy mire ez a nagy hűhó, mert esik a hó? Mindenki teszi ki a képeket, videókat, tán még ennyire tavaly sem csinálták, mintha valami program lenne amiről én nem tudok? Mert ha igen akkor sem érdekelne, nem vennék részt benne, pedig itt is esik a hó egy kicsit, de nem értem mireföl. Tavaly nagyobb havazás volt télen nem is egyszer és mégsem volt ez a nagy felhajtás. Attól, hogy leírtam, hogy én mennyire utálom, az nem a hiszti, csak a véleményem. Más utálja a nyarat és a kánikulát, én meg azt szeretem mert nem kell fűteni és süt a nap, dúl az élet, nem vagyok holtkóros ebben a sötétben munka előtt.
jan. 15. 10:00
 18/88 anonim ***** válasza:
69%

"Kicsit ebben is a bégető birkákat vélem felfedezni, a magyar mentalitást. Ha az urunk azt mondja szép és csodálatos a hó, akkor igen uram az."

Milyen urunk? Egyáltalán miről beszélsz? Rengeteg ember szereti a havat, mit kéne ezen bármilyen úrnak is bármit megmondani?

"és nagyon idegesít, hogy most esik és fűteni is kell"

Az nem a hó miatt van, hidegben csapadék nélkül is fűteni kell.

jan. 15. 10:01
 19/88 anonim ***** válasza:
61%

#9:

Eljutottam ma is a munkahelyemre, pedig havazott, és nem hisztiztem miatta egy percet sem, ja és érdekes módon áram is van otthon. Mondjuk én nem is Ukrajnában élek, mint nyilvánvalóan te, ahol telente nincs áram. 😀

jan. 15. 10:02
 20/88 anonim ***** válasza:
60%
De hülye akinek csak akkor van hideg, ha hó is van. Ha nem havazik, még hidegebb van. Plusz hó nélkül is ugyan úgy kell fütts, nem a hó miatt füttesz. Ha ann,ira nem tetszik, költözz el Afrikába. Ott nincs hó.
jan. 15. 10:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!