Az emberek miért őrülnek meg az aranytól? Csak szerintem egy túltolt baromság?
A legtöbb ember (főleg a nők) megőrül az aranyékszerekért. A feleségem is totál ilyen, gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók. Megveszem neki, mert boldoggá teszi, de nem értem a rajongást.
Az én szememben az arany csak egy sárga fém és nevetségesnek tartom, hogy egy pár grammos ékszerért 100-200 ezret kérnek, csak mert aranyból van.
Más is van így ezzel?
Én nőként utálom az arany ékszereket, szóval nem mindenkinek jön be. Nekem az ezüst a gyengém, nyilvánvalóan nem az értéke, hanem a színe miatt. Sokkal lazább, ütősebb.
Egyébként a pasik is rajonganak érte, csak nem ékszer formájában. Tele vannak a tv. csatornák mindenféle aranyat kutató, ásó, hajkurászó férfiakkal, akik a családot otthagyva ebben találták meg életük értelmét. Betegen, koszosan egy életen át túrják a földben az aranyat, annyira szánalmas.
Az ékszer iránti rajongás gondolom az értéke miatt létezik.
Ha befektetési szempontból nézem akkor a tiszta arany az egyik legjobb amit vehetsz. A történelem során mindíg is értéket képviselt és fog is örökké.
Véges a földön lévő mennyisége így a pénzzel ellentétben nem lehet belőle többet készíteni.
A bőrtónusomhoz nem áll jól az arany, egyrészt ezért nem viselem. Másrészt mert erősen emlékeztet Bódi Margó féle stílusra.
De anyagi értéke van. Gondolom, ez eljutott neked is. A feleséged betáraz, hogy kp-vé tehesse, amikor megszabadul tőled. :)
Nekem pl tetszik a színe, szeretem a drágakövekkel kirakott antik arany ékszereket. Különlegesek. Ki tudja milyen történetük lehet.
Egy tömeggyártott sz4r ezüst gyűrű semmit sem ér. Nincs "egyénisége".
Na meg én magamnak veszem, megdolgoztam érte, nem a férjem fizeti...szóval megtehetem. Nem ártok vele senkinek.
"pár grammos ékszerért 100-200 ezret kérnek, "
Na meg a pár grammban benne van a semmit se érő cirkónia vagy szintetikus kő is. Nem gondolkodás nélkül kell vásárlni, hanem utána kell járni hol éri meg megvenni.
Én pl ebayről szoktam vásárolni és tényleg valódi aranyat kapok, nem jártam még rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!