Az emberek miért őrülnek meg az aranytól? Csak szerintem egy túltolt baromság?
Figyelt kérdés
A legtöbb ember (főleg a nők) megőrül az aranyékszerekért. A feleségem is totál ilyen, gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók. Megveszem neki, mert boldoggá teszi, de nem értem a rajongást.
Az én szememben az arany csak egy sárga fém és nevetségesnek tartom, hogy egy pár grammos ékszerért 100-200 ezret kérnek, csak mert aranyból van.
Más is van így ezzel?
dec. 17. 14:11
12/19 anonim válasza:
A pénz meg egy darab színes papír, te nagyokos.
Az arany értékálló, szemben a könnyen inflálódó pénzzel, és független a bankoktól, ami főleg válsághelyzetben jön jól.
És ugyan a pénz mögött már nincs aranyfedezet, de a legtöbb ország és bank rendelkezeik aranytartalékokkal.
13/19 anonim válasza:
Szerintem az aranyékszer pont hogy nem jó befektetés, mert szinte biztos, hogy csak kevesebbért tudod eladni. Tört arany árban veszik meg. Kivéve, ha valami márkás designer ékszer, de gondolom nem azokról van szó.
14/19 anonim válasza:
Szép, tartós. Régen divat volt ajándékozni pl. ballagásra. Fiatalok már nem is nagyon hordanak ilyesmit. Valószínű, érzelmi értéke is van. Nekem is tetszik, jegygyűrű, kísérő, nyaklánc, fülbevaló pont elég, nem kell karácsonyfamód teliaggatnia magát az embernek.
15/19 anonim válasza:
El lehet adni, könnyű tárolni, nem megy tönkre. Ha váratlanul elmegy/meghal a férj, vagy kiperel a vagyonodból, de van a dédikétől egy régi gyűrű, ballagási aranylánc, pénzzé teszed és rövid időre kihúz a gondból (van mit enni, kimenni külföldre, bármi).
16/19 Szolovjov válasza:
Engem sem hoz lázba. Valaki egyszer kitalálta hogy az hú de értékes. Egy tábla frissen füstölt szalonna, na az értékes 🙂
17/19 anonim válasza:
A legtöbb ember ritkán fordult elő sivatagban, egy lukas kulaccsal a kezében. Amikor eljut valaki eddig a pontig - és túlél egy ilyen kalandot, - akkor kezdi el értékelni, hogy nem minden a vagyon. Karcolná tisztességesen az aranyrúd a torkát egy sivatagban szomjazó embernek! A jóléttől sokan nem fogják fel a valós helyzetüket a világban és annak táplálkozási láncában.
18/19 anonim válasza:
A cigók rajonganak érte a legjobban.
19/19 anonim válasza:
Én nem fogok hazudni, hogy jaj, természetes nő vagyok, utálom az ékszereket, nem vagyok mániás p....a... de pont letojom, hogy az ékszer arany-e vagy nem, ameddig nem a legolcsóbb nikkeles bizsu (és azt sem azért, mert lenézem, hanem mert az kicsapja a bőrömet, kivörösödik, ég, begyullad tőle). Sőt amúgy inkább ezüstös vagyok, ha nemesfémeket nézünk, mert az arany (kiv. a fehérarany) annyira nem áll jól. De simán hordok orvosi fém, aranyozott / ezüstözött ékszereket is. Mert szeretek öltözködni, nőiesen megjelenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!