Miért ennyire undorítók az emberek? Érdekbarátságok, annak örülnek ha masiknak rossz vagy rossz történik vele, senki nem segit senkinek, létezik még olyan hogy bizalom?
Létezik még olyan, hogy bizalom, de - így 2022-t írva - sem kifizetődő!
Kevés emberrel találkozhatsz manapság abból a kategóriából is, amelyik meghálálja a bizalmat, - így leépülőben van ez a tulajdonság, fogalom is, (mint anno, a rátermettség).
Mivel az emberek nagy részét a nagyon alacsony színvonalú média, platformok neveli (nincs médiaellenőrzés, nincs gyermekvédelem, nincs felelősségre vonás, nincs minőségbiztosítás, nincsenek hatásvizsgálatok, stb.), a közoktatás rossz és a szülők alacsony értelmi és nevelési színvonalával együtt, illetve hiányos szokások miatt a tanulás nem vonzó, így hiánycikk lett, vagyis:
- nincs érzelmi tudatosság,
- nincs empatikus viselkedés,
- nincs összetartás,
- nincs értő figyelem,
- nincs vitakultúra,
- nincs hűség,
- nincs felelősségteljes gondolkodás,
- nincs logikus gondolkodás,
- nincs ok-okozat ismeret,
- nincs erkölcsi érték, stb.
Csak a kenyér meg a cirkusz, ami számít.
Az emberek legnagyobb része továbbra is - ősember szép ruhában -, nagyon alacsony szellemi színvonalon vegetálva.
Léteznek rendes, értékvezérelt, belső tartással rendelkező emberek, de ők inkább a saját útjukat járják, mert egyrészt egyéniségek, másrészt a sokféle tapasztalat következtében nem erőltetik az emberi, felszínes kapcsolatokat.
Hasonlóan látom #3-ashoz. Szerintem a felelősség vállalás eltűnése a legfőbb probléma. Pl. mindenki ugat mindenkinek felelősség nélkül a neten.
Az én fiatal koromban ki kellett állnom a véleményem mellett, és ha valaki a mai netes stílusban kommunikált valakivel, akkor verekedés/verés lett belőle.
Ma nagy a szabadság, - ami jó dolog úgy alapból, de mint minden dolognak ennek is meg vannak az előnyei, hátrányai, lehetőségei és veszélyei.
És szerintem borzasztóan rosszul kezelik ezt a fajta szabadságot a szülők, a szolgáltatók, az iskolák és az államok is.
Ugyanakkor szerintem rengeteg rendes ember van ma is még - nekem pl. a munkahelyemen is sok normális kolleginám és kollégám van. De sajnos a jó emberek is többnyire zárt csoportokban léteznek - védik magukat. Így nehéz bekerülni közéjük, vagy megtalálni őket.
Mondjuk én nem Pesten lakom, ott lehet rosszabb a helyzet.
"Hol lehet rendes embereket találni?"
Ez engem is érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!