Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért örülnek ennek a hülye...

Miért örülnek ennek a hülye hónak annyira az emberek?

Figyelt kérdés

Sokka szebb a virágzó, színekben pompázó táj tavasszal, mikor zöldell a rét és virágzik a sok gyümölcsfa. Emlékszem 38 éve 1987-ben mennyire szidták és utálták azokat a napokat amikor elzárt a hóvihar mindent a külvilágtól. 100 km/h szél fújt sokszor és méteres torlaszokat emelt. A régi ikarus buszokat majdnem eltemette amik elakadtak falvak között. Pokol volt, nekem máig nagyon rossz emlék, mert majdnem halálra fagytunk a kietlenben. Mire a segítség megjött, már nem éreztem a végtagjaimat, kihűltünk sokan, mivel az orkán erejű szél miatt a -13 fok -25 foknak érződött és átfújt a kabátunkon is.

Most ugyan nincs kritikus hóhelyzet de ahogy esni kezdett ez a hülye hó annyira örülnek, hogy ezzel van tele az internet, hogy bedurvult a tél, mekkora havazás van, aztán épphogy 1 napig ha megmarad általában.

Én nem csak 1987 miatt utálom a telet és a havat, hanem alapból belém égett sok régi tél amikor rengeteg bajt okozott a havazás és az emberek inkább szidták, mintsem olvadozzanak tőle, mint most. Nem értem miért változtak így meg az emberek, nagyon más a világ. Sokszor a szarnak örülnek és ez igaz a politikára is, amit ebbe a kérdésbe nem keverek bele, tudjuk jól mi kell a magyar embernek. Tisztelet a kivételnek persze.

jan. 15. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/88 anonim ***** válasza:
31%
Én nem örülök a hónak, csak a melegnek és a szép virágoknak és annak hogy a 38 fokban csokira tudok barnulni. Tél az nyűg nekem. Sok ruhát kell felvenni, csúszósak a járdák, hideget nagyon nem bírom. Nálam jobban senki nem utalja a telet.
jan. 18. 09:37
 72/88 anonim ***** válasza:
43%
én a nyarat szeretem, havat, hideget, esőt, telet utálom.
jan. 18. 09:49
 73/88 A kérdező kommentje:
Szupi, látom nem vagyok egyedül mégsem, aki utálja ezt a szürke, undorító, nyálkás időt. Vége lesz jövő hétvégétől, már 10-14 fokot várnak az előrejelzések és némi napsütést is.
jan. 19. 01:12
 74/88 anonim ***** válasza:
44%
Nagyon várom már a változást. Ezt a megrekedést, hogy odakint megnyomták a PAUSE gombot és ilyen mozdulatlan ez a szürkeség, ettől az ember lejön az életről és legszívesebben eret vágna magán. Ha spirituális párhuzamot állítunk, ez a mostani időjárás ezzel a naptilalommal és mozdulatlan hideggel, borult szürkeséggel a tökéletes megrekedés, elakadás szimbóluma. Az is érdekes, hogy ahogy idősödöm, a bölcs belátás és elfogadás helyett sokkal inkább azt érzem, hogy évről-évre nehezebben viselem ezt az időszakot. Frusztrál, nem tudom kiélni magamat ahogy szeretném. Én "nyári gyerek" vagyok, aki imádok strandra járni, éjszakába nyúlólag kerti partizni társasággal, sportautómat vezetni, bringázni, fagyizni, hideg sört inni, napozni, rövidnadrágban és rövidujjú pólóban mászkálni, stb. Igazából a tél, a hideg és a sötét csak abban akadályoz, amik az életem legfontosabb és legjobb részei. Én az az igazi impulzív és életigenlő típus vagyok, aki szeretem ha süt a nap, a nagy meleg nyárral sincs annyi bajom, mint ezzel a balfsz hülye megrekedt szarral. Szerintem én tévedésből születtem ide :D
jan. 19. 14:44
 75/88 anonim ***** válasza:
69%
Miért hiszik azt egyesek, hogy az időjárásnak őhozzájuk kell alkalmazkodni? Mi akadályoz meg abban, hogy télen utazgass melegebb klímájú helyekre?
jan. 19. 19:32
 76/88 anonim ***** válasza:
26%

"Vége lesz jövő hétvégétől, már 10-14 fokot várnak az előrejelzések és némi napsütést is."

Kérdező, január majdnem vége van. Még ott a február. Nyugodj meg szépen. Még nincs vége a télnek. Ne örülj annyira. Ez csupán átmeneti.

Utálkozás helyett miért nem próbálsz meg valami szépséget találni ebben az évszakban? Elmentél már pszichológushoz, hogy a traumáidat szakember segítségével fel tudd végre dolgozni?

jan. 19. 19:40
 77/88 anonim ***** válasza:
76-os! Jól értjük? Te érvényteleníted a kérdező érzéseit?
jan. 19. 19:42
 78/88 anonim ***** válasza:
0%

Pszichológiai szempontból a negatív érzések csak rombolják az embert minden téren, érzelem, hangulat, egészség...stb.

Azt az energiát, amit egy dolog utálatára pocsékol az ember, sokkal értékesebb dolgokra is fordíthatná.

Utálja, viszont ne ezen kattogjon állandóan. Ne erre fordítsa az energiáját.

jan. 19. 20:10
 79/88 A kérdező kommentje:
76-os nincs is minek vége lenni, mert tél sem volt még. Ez a ködös szemét ami van, nem tél hanem ősz. Novemberi idő van januárban Európa nagy részén. Egyébként nem kattogok ezen, kérdést tettem fel, kíváncsi voltam hányan vagyunk, akik nem erre az impotens időre vágynak és szeretnek élni is.
jan. 19. 20:44
 80/88 A kérdező kommentje:
Ja és tavaly februárban 18-20 fok volt napokig, a borsó is kikelt, évek óta nincs hideg februárban.
jan. 19. 20:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!