A nők nem rosszul érzik magukat csúnya férfiak közelében?
Rendre abbahagyják az edzést ha edzőteremben véletlen a közelükben kell edzenem (mert nincs más szabad futószalag például), vagy ha kurzuson melléjük ülök akkor rögtön átülnek máshová.
Ápolt, minden nap 2-szer zuhanyzó és dezodort rendszeresen használó fiatal férfi vagyok.
70es, ez így önmagában igaz lehet.
Ugyanakkor ez önbevallásos módon nem működik.
Hiszen a testképzavar alapvetése, hogy túlzóan látod a tested egyes hibáit, vagy eleve hibának látsz olyna dolgokat, amik tök természetesek.
Így van az, hogy az anorexiás 40 kilósan is fogyni akar, mert azt látja magán, hogy túl kövér. A nők egy nem kis része túl kicsinek látja azt a mellett, amivel a pasik javarésze tökéletesen szépnek lát. A férfiak egy jelentős része kicsinek látja azt a pélót, amivel a nők javarésze teljesen megelégszik.
Kamaszként én is azt mondtam, hogy csúnya az orrom, mert van egy ilyen púp benne, mármint az orrcsont kissé kiáll és így kb háromszög alakú az orrom. Aztán tök más kapcsán eljártam pszichológushoz, és mikor a tükörbe néztem, elégedett voltam azzal amit láttam.
Szóval ki mondja meg, hogy mi az az arányossági eltérés, ami már tényleg csúnya?
Erre mondhatnád, hogy mások visszajelzése alapján vagy ilyen véleménnyel magadról. Aha, fair enough, deeeee..... melyik volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?
Ugyanis az, hogy nem vagy vonzó, nem jelenti azt, hogy az orrod formája miat tnem vagy vonzó. Viszont ha te állandóan az orrodra öszpontosítasz, akkor ezt fogod gondolni.
Nézd csak meg a kérdezőt. Folyamatosan megfigyel és elemez mindnekit, elég taszító ahogy magáról, más emberekről beszél. Akárhogy is néz ki, elég tasztó a jelleme, nem szimpatikus. Namost ha én találkozom vele, megállapítom, hogy hát ő baromira nem szimpatikus, nem akarok időt tölteni vele, mit fog ebből következtetni? Azt, hogy ronda és ezért nem akarok vele lenni.
Szóval nekem ne jöjjön senki azzal, hogy ilyen-olyan aránytalanság van az arcában, mert meg fogom vádolni azzal, hogy 13 éves kamaszlány. Vagy testképzavaros. Mert aki képtelen felülemelkedni az állkapcsának méretén vagy hasonló fsságokon, az bizony testképzavaros. És az ilyen nekem ne papoljon arról, hogy ő mennyire néz ki jól vagy rosszul, mert képtelen reálisan megítélni.
74, ha valaki gyakori elutasítást kap, esetleg nem gondolkodni kéne, hgoy vajh mi lehetett az oka, hanem kérdezni. Mármint értem, a buzmegállóban ha bepróbálkozol egy random csajnál és kosaraz, az szóra sem méltó, de ha egy olyan ember teszi akit ismersz, ott már van lehetőség építő jellegű beszélgetésre.
Ha meg akármi miatt pszichés problémák lépnek fel, irány a szaki. TÖkmindegy, hogy van-e egyértelmű oka vagy sem, a probléma fellépett, tehát kezelni kell.
“ 71, ez viszont nem magyarázza azt, hogy a magát rondának tartó incelek nagyrészének miért nincsenek barátai sem. Hisz jó esetben a barátok nem óhajtanak szaporodni veled, semmi köze a társkereséshez. :D”
Én viszont egész odáig elmennék, hogy az egész szociodinamika, minden társas történés végső sorom a biológiai szelekcióért történik, azt szolgálja. Tehát amikor iskolai jó genetikájú bullyk (akik ennek ellenére népszerűek, szociálisan sikeresek) beleállnak a csúnyább, fizikailag gyengébb gyerekekbe az is ezt a célt szolgálja , vagyis a rossznak vélt gének izolálását, szaporodási esélyeinek minimálisra csökkentését. Lehet sokak számára ijesztő ez a felismerés de sajnos meg van az esélye, hogy lúzerekkel (akik valójában a genetikai lottó vesztesei) azért nem barátkoznak mert ezzel a szelekciót segítik, a rossz gének továbböröklése esélyeinek minimálisra csökkentését. Ez pedig azáltal is megvalósul ha az illetőt szociálisan marginalizálják, ellehetetlenítik. Tehát maga a szociális státusza is annyira lesüllyed, hogy egy nő sem akarna vele utódot vállalni.
Mindez annyira letöri a motivációját és annyira depresszióssá teszi, hogy kedve sem lesz semmihez, letört lesz, lelkesedésnek nyoma sem, otthon vegetál vagy öngyilkos lesz.
Közben újabb bíztatás cicamicától:
“ Komolyan nem unod még ezt a szarságot? Te egy veszted vagy értsd már meg fiam! Egy nyamvadt elmebeteg.
Örülök, hogy a kommentelők is jól megmondták neked a magukét :)
Analizálgathatod a vízfejedet meg a löttyedt pöcsödet meg a szögletesnek hitt lottyadt izmaidat, attól még egy birka maradsz.”
Hm, a női nem nagyon kedves és együttérző.
Amúgy kérdező ezeket az üzeneteket te írkálod magadnak?
Mert mindig érdekes mód akkor ír neked valaki, mikor épp valami olyan kommentet látsz ami nem tetszik neked.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!