Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nagy hátrány, ha engem diplomá...

Nagy hátrány, ha engem diplomás létemre, aki értelmiségi réteg között mozog, nem érdekelnek ezek a témák?

Figyelt kérdés

A minap feldobták a munkahelyen az árstopot, mint beszédtémát. Miért jó, miért nem jó, árrés szükségessége, hasonlók.

Engem teljesen hidegen hagy, félig-meddig nem is érdekelt és nem is értettem; hogy miről beszéltek. Ekkor butának érzem magamat, amiért nem veszek részt ilyen beszélgetésekben és mivel nem foglalkozom ilyen kérdésekkel szabadidőmben, értelmesen hozzá sem tudok szólni.

Ugyanígy nem érdekel a politika, nem tudok véleményt alkotni; nagyon maximum gyerekes és egyszerű szempontok alapján. Voltak, akik a múlt korok inflációs nehézségeiről kezdtek beszélni, de ezekről sem volt fogalmam, mert sosem olvastam utána, ilyen téren nem vagyok tájékozott. Ahogyan észrevettem, a legtöbb embert a környezetemben foglalkoztatja a politika, az infláció, a közgazdaság, a jogi kérdések. Na hát engem nagyon nem. Én úgy vagyok vele, hogy majd valahogy lesz, nem folyok bele ilyenekbe. A politikába sem avatkozom bele, nem veszek be mindent ami el akarnak velünk hitetni a politikusok, de nem is kezdek elemzésekbe.

Más dolgok viszont érdekelnek, a pszichológia, a szépirodalom, a divat. E téren kimondottan műveltnek tartom magamat. A mindennapok nehézségeit pedzegető kérdések kevésbé tudnak foglalkoztatni és kissé struccpolitikával el is kerülöm őket.

Gondolhatnak emiatt butának? Én félek, hogy igen.

ma 13:46
1 2 3 4
 1/31 KataCoach ***** válasza:
57%

Sajnos a diploma és az értelmiségi nem egyenlő azzal, hogy valakinek józan paraszti esze is van.

Az a gond, hogy téged hiába nem érdekel a politika, az árak, jogok ezekkel minden embernek valamennyire tisztában kellene lennie. Hiszen ez az élet. Ezek szólnak rólunk.

ma 13:51
 2/31 A kérdező kommentje:

Értem, de azzal, hogy ezekkel törődök és vitába kezdek a kollégákkal, nem lesz jobb. Attól még ugyanúgy nyomhatják majd az árstopot az állam által és ugyanúgy drágább lesz néhány termék emiatt.

A szavazásból egyébként mindig kihúzom magamat, tehát nem szavazok “tudatlanul”.

ma 13:55
 3/31 anonim ***** válasza:
73%

Ennek semmi köze a diplomádhoz.

Az hogy egy feldobott témában én mint érettségizett jártasabb vagyok, csupán azt jelenti, hogy az adott téma foglalkoztat e.

A diploma nem azt jelenti, hogy te mindent tudsz a világról...

ma 13:55
 4/31 A kérdező kommentje:
Az egyetemen is bölcsészetet tanultam, semmi megfogható vagy való élettel kapcsolatos tárgyam nem volt. Magyar szakra jártam. Így egyértelmű, hogy azzal a diplomával nem jár együtt ez a fajta tájékozottság, csak akkor, ha utánanézek. Amennyiben egy közgazdásznak nem lenne ezekről fogalma, az már égető probléma lenne. Minimum ciki.
ma 13:56
 5/31 A kérdező kommentje:
#3 Ne érts félre, nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy a diplomámból kifolyólag valamivel értelmesebb közegben mozgok, mint mondjuk az, aki egy építkezésen bazdmegol és füttyög. Az aggaszt, hogy ezeknek az embereknek nem tudom kielégíteni az ezekkel a témákkal kapcsolatos igényét beszélgetés közben.
ma 13:58
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Neked nem az.

Amit te tudsz, lehet mi diploma nélküliek nem.

Mindenki a saját maga érdeklődési szintjén tájékozódik.

ma 13:59
 7/31 A kérdező kommentje:

Csak azt érzem, hogy engem inkább az elméleti, kitalált; elvont dolgok érdekelnek, a nem annyira kézzel foghatóak, míg másokat inkább a jelen világ és annak gondjai. Félek, hogy emiatt kinéznek.

Holott én is azt vallom, hogy a műveltség nagyon tág fogalom. Attól, mert valaki tisztában van a jelenünket érintő politikai kérdésekkel, lehet, hogy más téren teljesen tájékozatlan.

ma 14:03
 8/31 anonim ***** válasza:
65%

De fent még azt írod, hogy "nem is értettem", nem azt hogy "értem, csak fölöslegesnek tartom kollégákkal kibeszélni a témát"...

ma 14:03
 9/31 anonim ***** válasza:
29%

Na, a kérdező tipikusan az, aki a diplomát tombolán nyerte. Na nem baj, mert legalább értelmiségi körökben mozog és nem építkezésen füttyög 😂😂😂

Apám ekkora 🤡🤡🤡

ma 14:06
 10/31 A kérdező kommentje:
Akkor úgy fogalmazok, hogy értem a beszélgetésüket, megértem az érveléseiket, de nem vagyok a témának olyan értője, hogy hozzá tudnék szólni.
ma 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!