Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért van az, hogy valakinek...

Miért van az, hogy valakinek pont attól indulna be az élete, ha lenne egy megbízható, hűséges társa, de a központi elvárás az, hogy előbb legyen rendbe az élete, mert akkor lesz társa?!

Figyelt kérdés

Én fordítva működök. Engem egy társ motiválna, de az örökös egyedüllét és csalódás csak visszavet. Ezt mások is mondták.

Társas ember vagyok alapvetően.

tegnap 12:40
 51/102 A kérdező kommentje:

"Ha beteg vagy, gondolom mész a háziorvosodhoz, hogy írjon fel gyógyszert."

Háziorvoshoz 10 évenként megyek 1-szer szerencsére, a gyógyszernél meg kevés dolgot utálok jobban!

"De növeszd tovább a segged a fotelban"

Széken ülök, egy puhább székben a fölös ruháim száradnak.

"fognád a tökeidet, márha van"

Hogyne lenne, csukott állapotban!

😘

tegnap 14:35
 52/102 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha tudnád, hogy a pszichológus nem írhat fel gyógyszert, akkor ezt a mondatodat miért írtad le? "Gyógyszert meg nem szedek be, dugja fel magának!"

A kettő üti egymást. Nem tudsz te semmit. Pszichológiai könyvet se olvastál még soha, különben tudnád, hogy a másikat nem terheljük a saját problémáinkkal, mert mindenkinek meg van a saját maga baja és nem a másiktól várjuk a megoldást, hanem saját magunktól és a hozzá értő szakembertől. Itt jelen esetben a pszichológustól.

A beteg ember meg hova megy? Orvoshoz. Szívesen...

tegnap 14:36
 53/102 A kérdező kommentje:

50.

"Plusz beindul bennük az ösztön, hogy féltik a forintokat."

Ez most nem jött le, kérlek fejtsd ki!

Köszönöm válaszod! 🙏

tegnap 14:37
 54/102 A kérdező kommentje:

"Pszichológiai könyvet se olvastál még soha, különben tudnád, hogy a másikat nem terheljük a saját problémáinkkal, mert mindenkinek meg van a saját maga baja és nem a másiktól várjuk a megoldást, hanem saját magunktól és a hozzá értő szakembertől. Itt jelen esetben a pszichológustól."

Olyanról még nem hallottál hogy egy MÁR meglévő KOMOLY kapcsolatban az egyik félnek valami KOMOLY baja lesz, valamilyen módon tehetetlen, és a másik ember lesz a "mankója", segít neki, kitart mellette jóban-rosszban!

Bevallom ritka eset, de létezik!

Szívesen!

tegnap 14:44
 55/102 A kérdező kommentje:
Nem mindegy hogy kapcsolat előtt, vagy kapcsolat közben lesz valami ULTRA NAGY BAJA az egyik félnek?
tegnap 14:46
 56/102 anonim ***** válasza:

Kérdező, most te ezt direkt csinálod? Direkt vagy ennyire ostoba, vagy ennyire unatkozol.

Te eleve pszichés beteg vagy, aki lusta elmenni orvoshoz, helyett a másikra akarod rátukmálni magad, hogy majd ő, mint megváltó segítsen rajtad.

Az, megint más téma, mikor valaki a kapcsolat elején teljesen egészséges mind testileg, mind lelkileg és csak később lesz beteg. Ekkor a betegséget közösen próbálják megoldani, de akkor is a betegnek hajlónak kell lenni ahhoz, hogy meggyógyuljon, hogy pl. elmenjen orvoshoz, mert tudja, hogy a párját nem terhelheti az ő bajával és a másik nem szakember, hogy őt meggyógyítsa.

Szüleid is ennyire ostobák, mint te?

tegnap 14:49
 57/102 A kérdező kommentje:

50 éves házasság, de mondjuk a feleség rákos lesz!

Vagy lebénul! Kerekesszék! 🦽

Vagy olyan depressziós lesz, hogy még az ágyból🛏️ se tud kikelni, se fogat mosni! 🪥

Vagy munkanélküli lesz, és az Istennek nem talál munkát!

Soroljam?

Ilyenkor mi van?

Ja, hát így hogy fog működni a kapcsolat egy "kolonccal" a nyakamon?!

Ezt a keresztet nem vállalom! ✝️

tegnap 14:51
 58/102 A kérdező kommentje:

Ti arról beszéltetek az elején, hogy már a meglévő problémák, elakadások sem jogosítanak fel arra hogy kitartó és hűséges társam legyen, mert az ugye milyen már!

Rakjam rendbe magam! Anélkül csak leshetem hogy mellém áll valaki!

Pont erről szól a kérdésem is, hogy ez az általános elvárás!

Na de mi van akkor ha én fontosabb vagyok neki, mint a ki****ott elvárások?!

tegnap 14:58
 59/102 anonim ***** válasza:

Mondom én, hogy ostoba vagy. Nagyon nem mindegy, hogy évtizedek múltán alakul ki valami súlyosabb, amikor már szereted a párod, már évtizedek vannak mögöttetek. Sőt, az emberek, ha betegek, akkor orvoshoz mennek, különböző kezelésekre járni.

Ellentétben veled:

Vagy eleve úgy indítod a kapcsolatot, hogy te egy pszichés beteg vagy, aki nem az orvosokhoz meg meggyógyulni, hanem a leendő párodtól várod ugyanezt és rátukmálod magad betegen a másikra, mert azt hiszed, hogy majd ő meggyógyít téged. Az ORVOS és a TE FELADATA/FELADATOD A GYÓGYÍTÁS, NEM A PÁRODÉ!

tegnap 15:00
 60/102 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd, mert nem fogja fel, hogy a felsorolt példái és a saját helyzete között mi a különbség.
tegnap 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!