Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Úristen!Hogy tudtok vidéken...

Úristen!Hogy tudtok vidéken élni? Brrrr..(bővebben lent)

Figyelt kérdés

Vidéken az emberek borzasztó más felfogással élnek, mint a fővárosiak. Mre gondolok? Eleve: "mindenki ismer mindenki" trend érvényesül, ami elkeserítő! Egyrészt senkinek semmi köze nem lenne a másik magánéletébe beleszólni, de sokakat úgy megbélyegeznek kibeszélik a háta mögött sokszor hamisan, csak feltételezésre alapozva és ezt tényként terjesztve, hogy lejáratják a háta mögött.

Mindenki "jobban tudja" a másikról, pl. mikor kivel most vulgáris szót használok "ba@ik". Az iskolázottságuk sok idősebbnek 8 általános vagy 4 elemi, esetleg szakmunkásképző.

...és az ilyen túlokos "parasztok" kritizálják pl a diplomás szomszédot. Érdekes, hogy ilyen 8 általános világ esze vidéki bunkók, amikor beszélnek az utcán vagy valahol, kieresztik a hangjukat!! Jó hangosan beszélnek, mintha most kapták volna meg phd doktori címüket.

A társkeresés, hatékonyság egyenlő a nullával. Van pl 2 lány a kínálatban "oszt kész".

Borzasztó elmaradott, sivár, otvar emberekkel van tele a falu vagy kisváros vagy város. (tisztelet a kivételnek).

Én mondom, ne lakjatok vidéken, költözzetek Pestre, itt szabadon, minden előítéletektől mentesen élhettek.

2020. júl. 16. 15:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/120 A kérdező kommentje:

50@. Úristen! Most képzeld el, ha ilyet mondanál egy tősgyökeres pestinek, hogy: Kecske meg csirketartás! Brrr...Azt hiszem világgá szaladna ijedtében, de azt hiszem én is! Én már valahogy ki akarom törölni a szótáramból a vidék szót! Úgy gondolom számomra ez a helyes út, ez jelenti az előrejutást, a "mindenki ismer mindenkit" világból.

Egyébként, minden téren Budapest jelenti a felhőtlen szabadságot, pl. a partnerkeresésnél is. Most képzeld el, egy vidéki kisvárosban ha az ürge nem egy Brad Pitt típus külsőre vagy ha nő, akkor nem egy Éjjel nappal budapesti Alexa külsővel rendelkezik, hogy fognak ezek a fiuk, lányok társat találni ott?

Nagyon sehogy!

Nagykörúton vagy Kiskörúton többek között, Te bármikor kiülhetsz az utcai teraszra és kortyolhatod megelégedve a sörödet!

Visszatekintve eddigi életedre, boldog lehetsz, hogy Budapesten laksz!

2020. júl. 17. 06:40
 52/120 anonim ***** válasza:
84%
A partnerkeresés nem függ össze feltétlenül azzal, hol élsz, én például nehezen találok hozzám passzolót több, mint 10 éve, mert a legtöbben otthonülők, lusták, én meg aktívan szeretem tölteni a szabadidőmet, kirándulni. Nekem a belvárosi szórakozás 35 évesen már nem érdekes.
2020. júl. 17. 08:43
 53/120 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert több az ember a fővárosban csak annyit jelent, hogy több a lehetőség. Nem esély. Lehetőség. Amit vagy megtudsz fogni, vagy nem. Vagy szerencséd van, vagy nem. Én a társkeresési dolgot gondolatomba se vettem, mert úgy voltam vele, hogy egy ekkora városban sokkal könnyebben tudnak az emberek szétmenni, mert van "választék". És annak ellenére, hogy Békéscsaba se kicsi, végül Budapest zöldes részein mozgok, és nem mozgat a belváros.

Nem mondtam, hogy mernék végigmenni egy lepukkant részen, vagy ismét a nyolcadik kerületben járni. De az, hogy eddig szerencséd volt még nem jelenti, hogy legközelebb is az lesz. Feleslegesen konfliktusokat keresni pedig nem érdemes. Arról nem is beszélve, hogy soha nem tudhatod kiben mi rejtőzik, vagy te leszel épp figyelmetlen, vagy nem épp olyan állapotban, hogy megtudd magad védeni.

És mint írtam: vidék és vidék között is van különbség, mint falu és falu között. Amiről te írsz az emberi tulajdonság, s nem köthető a lakhelyhez. Az, hogy milyen a lakhely az azon múlik kik laknak ott, kiknek van közük hozzá (pl. hivatalos emberek). Ahogyan leírtad a vidéket, az a fajta emberi hozzáállás bármelyik társasházban, panelban előfordulhatnak, ha "jól szituált" embereket hoz össze a sors. Kifoghatsz rossz szomszédot. Lehet az falun, városban, fővárosban... az megkeseríti az életed.

Budapest előnye és hátránya is egyben, hogy az emberek többsége semleges, tehát nem érdekli mit gondol a másik a viselkedéséről, kinek mi a véleménye a kinézetéről. Mondjuk ez nem csak Budapestre, hanem nagyobb városokra is igaz. Kisebb városokban, falvakban azért jobban vigyáznak erre az emberek. Borzasztó látni a fővárost, ahogyan úszik a lecsúszott iszákos, drogos, kéregetős emberekben, akik főleg a belvárosban vannak jelen.

2020. júl. 18. 18:08
 54/120 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Mit tettek Veled vidékén, hogy ennyire utálod? Eskü kíváncsi lettem :D
2020. júl. 19. 22:19
 55/120 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig a kommenteket, de még a hülye is látja, hogy ez direkt csak egy provokálós trollkérdés.
2020. júl. 22. 06:30
 56/120 A kérdező kommentje:

55@. Ez nem trollkérdés. Csak utat mutatok sok most érettségizett sorstársaimnak, akik vidéken akarnának "eltemetkezni". Ha szegény családban vagytok vagy nincs pénzetek, nem tudjátok merre induljatok az életben, bátran ajánlom a budapesti életet!

Higyjétek el, nem fogtok csalódni! Amikor szombatonként, éjfél után kiléptek a Nagykörútra, hálát adhattok az égnek, hogy itt éltek!

2020. júl. 22. 14:13
 57/120 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, komolytalan vagy. :-D
2020. júl. 22. 16:29
 58/120 A kérdező kommentje:

57@. Hidd el, ez a helyes út! Sok 20-onávesnek még nem is vplt barátnője. Sokan még szűzek is!

Ebben az okostelefonos, nyomkodós digitális világban, vidéken aligha lesz kapcsolatuk abból a kevés választékból.

A munkalehetőségek is jobbak, pl. itt irodában dolgozhatsz, délben kimehetsz a nagykörútra ebédelni...stb. Jobb ez, mint vidéken krumplit szedni, meg ekekapázni a földeken.

2020. júl. 22. 18:44
 59/120 anonim ***** válasza:
75%

Érdekes, nálunk a faluban mindenki segít mindenkinek, jó a kapcsolat azokkal, akiket ismerek, hiába halt meg a nagymamám, a szomszéd néni mégis a mai napig meghív egy kis sütire, ha éppen süt, egyetemre járok a városban (a diplomámat mindenféle honosítás nélkül is el fogják majd ismerni, így nem egy “büfé” diploma), van saját kertünk, ahova senki nem lát be, azt csinálunk, amit akarunk, csend van, nyugalom, anyukám hobbija a kert, így ki tud kapcsolni, ha arra van szüksége, a város 20 perc autóval, ja és nem egy értelmiségit számol a kis községünk (ami nem mellesleg Magyarország legnagyobb kiterjedésű községe, de mivel olyan rohadtul okos vagy, így gondolom a nevét sem kell mondanom). Vannak mezőőreink, akik folyamatosan járják az utcát éjjel-nappal, egy pillanatra sem kell félned. Van kávézó, pizzéria, bolt, nem is egy és nem, nem este 6-ig van nyitva, virágos, zöldséges, kozmetikus, lottózó, meg úgy egyébként minden. Éjjel nem kell síri csendben közlekednünk a saját házunkban, hogy nehogy feljöjjön a szomszéd, de zenét és tévét is olyan hangosan hallgatunk, ahogy csak akarunk, mivel senkit nem érdekel.

Köszönöm, hiába érettségiztem egy éve, nincs szükségem a jótanácsodra, még ha esetleg ezt egy normálisabb hangnemben és nem ebben a pöffeszkedő “én vagyok a fény mocskos, szánalmas alagutad végében” hangnemben próbálnád eladni, mindenféle rosszindulat nélkül, akkor azt mondanám, hogy kedves vagy, hogy próbálsz meggyőzni, de így csak annyit tudok mondani, hogy sajnálom, hogy ilyen megkeseredett életed van, hogy azt sem tudod min töltsd le a felesleges frusztrációdat. Sportolj akkor abban a csodálatos városodban, járj el futni a fantasztikus Népligetbe, ha ennyire nem tudod min levezetni a felesleges energiádat.

2020. júl. 22. 23:28
 60/120 anonim ***** válasza:
Nem hiányzik 10 millió ember Budapestre.
2020. júl. 23. 07:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!