Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Úristen!Hogy tudtok vidéken...

Úristen!Hogy tudtok vidéken élni? Brrrr..(bővebben lent)

Figyelt kérdés

Vidéken az emberek borzasztó más felfogással élnek, mint a fővárosiak. Mre gondolok? Eleve: "mindenki ismer mindenki" trend érvényesül, ami elkeserítő! Egyrészt senkinek semmi köze nem lenne a másik magánéletébe beleszólni, de sokakat úgy megbélyegeznek kibeszélik a háta mögött sokszor hamisan, csak feltételezésre alapozva és ezt tényként terjesztve, hogy lejáratják a háta mögött.

Mindenki "jobban tudja" a másikról, pl. mikor kivel most vulgáris szót használok "ba@ik". Az iskolázottságuk sok idősebbnek 8 általános vagy 4 elemi, esetleg szakmunkásképző.

...és az ilyen túlokos "parasztok" kritizálják pl a diplomás szomszédot. Érdekes, hogy ilyen 8 általános világ esze vidéki bunkók, amikor beszélnek az utcán vagy valahol, kieresztik a hangjukat!! Jó hangosan beszélnek, mintha most kapták volna meg phd doktori címüket.

A társkeresés, hatékonyság egyenlő a nullával. Van pl 2 lány a kínálatban "oszt kész".

Borzasztó elmaradott, sivár, otvar emberekkel van tele a falu vagy kisváros vagy város. (tisztelet a kivételnek).

Én mondom, ne lakjatok vidéken, költözzetek Pestre, itt szabadon, minden előítéletektől mentesen élhettek.

2020. júl. 16. 15:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/120 anonim ***** válasza:
100%
De miért pont Budapest? Sokkal jobb városok vannak ami se nem kicsi se nem nagy. Sokkal jobbak szerintem. Csak az ingatlan drága mindenhol.
2020. júl. 16. 16:07
 32/120 anonim ***** válasza:
100%
Az meg hogy kibszélik a másikat, nem vidéki sajátosság, a legtöbb kibeszélés, pletyka a munkahelyen történik a kollégák között, az ugyanúgy megvan Budapesten is.
2020. júl. 16. 16:07
 33/120 A kérdező kommentje:

Nem szabad vidéken sínylődni. Akit besorolnak egy kategóriába vidéken az nem tud kitörni onnan.

Ezzel szemben a fővárosban, nem kell minden nap ugyanazokat az arcokat látnod, nyithatsz, tanulhatsz, dolgozhatsz.

A minap Népligetben transzvesztitákat láttam, ezt itt természetesnek veszik. Elmehetsz pl. Striptise bárba, vagy a melegek melegbárba, moziba, szaunába..stb.

Itt mindenki dolgozhat is, a bérek is magasabbak. Felmehet a Várba a delikvens vagy a Citadellához is és végig tekinthet a szép kilátással Budapestre és hálát adhat az életnek, hogy váltott, otthagyta végleg a vidéket.

2020. júl. 16. 16:30
 34/120 anonim ***** válasza:
100%
Jól van, már rég lejött mindenkinek, hogy egy gyenge troll vagy, nem is reagálsz a válaszokra, csak lököd a süketelést, túltoltad.
2020. júl. 16. 16:35
 35/120 anonim ***** válasza:
90%

Én vidéki vagyok és az emberek számára nem is létezem. Köszönünk egymásnak és mindenki megy a dolgára. (Szabolcs megye)

Megvan a tisztelet:)

2020. júl. 16. 16:42
 36/120 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező most te ugyanolyan vagy mint azok az emberek akik kibeszélik a masikat. Ne akard megmondani hogy ki hol éljen. Tudod ezt nevezik manipulációnak amit művelsz. Az elvállt anyuka jutott eszembe aki gyűlöli a gondolatat hogy a kedves, udvarias új barátnő jelen legyen mikor a gyerekei láthatasra mennek apukához ezért manipulálni próbálja a gyerekeit hogy megutálják. Ez a lakj Pesten mert jobb nem mellesleg szarabb bizonyos embereknek, kb ugyanilyen beszólas volt mint egy házi sárkány aki azt hiszi ha ő így gondolja akkor kötelezően mindenki imádva ugyanúgy gondolkozik ahogy ő és elvárod hogy bólogató kiskutyát játszunk. Egy nagy trutyit. Ugyanis hidd el sokan lesz*tak most ezt is mint ahogy egy idő után lesz*rtak azokat is akik kibeszélték őket és olyanokat beszéltek ami nem is igaz. A saját gondolatukért az emberek saját maguk felelősek. Tehát nem az én szoc.problémám hanem az övé!Minek foglalkozzak vele. Mert azok a gondolatok az övé! Sok ember így áll ehhez a dologhoz.

Furcsa marketinget űzöl a gyakorin. Lasszóval kell embereket betelepíteni Pestre ennyire szarul megy Pestnek? Nem vagyunk állatok van szabad akaratunk. Tiszteld! Jó!

2020. júl. 16. 16:44
 37/120 A kérdező kommentje:

34@. Nem toltam én túl semmit. Csak utat mutatok a hasonló sorsú embereknek, merjenek váltani. Én is vidékről jöttem és az a "bunkó mindenki ismer mindenkit" szemlélet, egyszerűen kiborított. Sajnos nem megfelelő iskolába jártam ott és a helyi önbizalommal teli "kiskirályok" bunkó gyerekei, akik életükben 1 könyvet nem olvastak el, 8 általánossal minden nap leköptek, volt, hogy a szó szoros értelmében is!...és én meg csak néztem, azt hittem itt el kell viselnem minden megaláztatást.

Míg egy nap rájöttem, de hisz szabad ember vagyok, nem vagyok rabszolga és nem kötelező nekem ott vidéken, megaláztatva egy életet eltölteni! Felköltöztem és azóta, az életszemléletem a tartásom, önbecsülésem is megváltozott!

Ezért akarok utat mutatni az esetleges sorstársaimnak, ne legyenek ott rabszolgák, megalkuvók, koldusok vidéken! Mindenki előtt ott a szabadság a költözés lehetősége és, aki így tesz pl. éjszaka a Károly körúton emelt fővel sétálhat és bátran tekinthet a jövője pozitív irányban való változásán!

2020. júl. 16. 16:47
 38/120 anonim ***** válasza:
87%
Róbert Károly körút?
2020. júl. 16. 16:58
 39/120 anonim ***** válasza:
100%

Hét éve jöttem Pestre munka miatt egy 1000fős településről, nem is vagyok öreg, 25 voltam akkor, de én aztán nem kaptam rá az ízére. Kertvárosban lakom a város szélén, szerencsére és a munkám is a közelben van.

Belvárosban, ill a körút körül 1 éve nem voltam, mert nem szeretem a tömeget, koszt stb, épp elég az a dugó, ami a külvárosban van, ettől nagyobb tömegnyomor nem kell és nem szoktam éjjel kettőkor gyrost enni, mert akkor alszom, ha mégsem, benézek a hűtőbe.

Szórakozóhelyen kb 3x voltam a 7 év alatt, nem az én világom.

Én nagyon nem szeretem ezt a személytelen rohanó várost.

Inkább a vidék azzal amut leírtál, igen, nálunk is megvolt ez a mindenki tudni vél mindent, de pont nem érdekel.

Ez van, nem vagyunk egyformák, nem ugyanazt akarjuk.

Nem dob fel, hogy ezt is-azt is megtehetném itt, mert nincs igényem erre-arra, csak a kuskertem nyugalmára munka után.

2020. júl. 16. 17:23
 40/120 anonim ***** válasza:
84%
Róbert Károly körútra gondolt a kérdező?
2020. júl. 16. 17:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!