Úristen!Hogy tudtok vidéken élni? Brrrr..(bővebben lent)
Vidéken az emberek borzasztó más felfogással élnek, mint a fővárosiak. Mre gondolok? Eleve: "mindenki ismer mindenki" trend érvényesül, ami elkeserítő! Egyrészt senkinek semmi köze nem lenne a másik magánéletébe beleszólni, de sokakat úgy megbélyegeznek kibeszélik a háta mögött sokszor hamisan, csak feltételezésre alapozva és ezt tényként terjesztve, hogy lejáratják a háta mögött.
Mindenki "jobban tudja" a másikról, pl. mikor kivel most vulgáris szót használok "ba@ik". Az iskolázottságuk sok idősebbnek 8 általános vagy 4 elemi, esetleg szakmunkásképző.
...és az ilyen túlokos "parasztok" kritizálják pl a diplomás szomszédot. Érdekes, hogy ilyen 8 általános világ esze vidéki bunkók, amikor beszélnek az utcán vagy valahol, kieresztik a hangjukat!! Jó hangosan beszélnek, mintha most kapták volna meg phd doktori címüket.
A társkeresés, hatékonyság egyenlő a nullával. Van pl 2 lány a kínálatban "oszt kész".
Borzasztó elmaradott, sivár, otvar emberekkel van tele a falu vagy kisváros vagy város. (tisztelet a kivételnek).
Én mondom, ne lakjatok vidéken, költözzetek Pestre, itt szabadon, minden előítéletektől mentesen élhettek.
78@. Biztosíthatlak, hogy a 77-es hozzászóló nem én vagyok! Engem is meglepett ez a hozzászólás. Én azért azt tenném ehhez, ha jól olvastam vagy jól értelmezem a 77-es hozzászólót, hogy én a helyében megvenném azt a vidéki házat vagy lakást, ha lenne annyi pénzem és azt ki is adnám albérletbe. Ez végül is egy befektetés lenne és ebből a bérleti díjból, amit minden hónapban fizetnek nekem, itt Bp-en mennék el albérletbe.
Ez kb. fedezné az albérletem, felét vagy háromnegyedét. Így már mennyivel könnyebb lenne fizetnem az albit itt Bp-en.
Az ugye megvan, hogy Budapest és egy világvégi falu a semmi közepén között elég sok átmenet van? Pl megyeszékhelyek, nagyobb városok. Én egy nagyobb városban élek, szuperül ötvözi BP összes előnyét a vidék összes előnyével, a hátrányok mellőzésével. Közel van minden, ami fontos a mindennapi élethez, nagy választék boltokból, szolgáltatásokból, van kórház, színház, mozi, de ha valami mégis hiányozna, 20 perc alatt eljutsz egy rendes bevásárlóközpontba (értsd nem sima Tesco/Auchan pár bolttal ötvözve hanem majdhogynem pláza) a szomszédos városba és még BP is megközelíthető max 1 óra alatt. Ellenben nincs az a folyamatos rohanás, idegesség, tömeg ami BP-n van, nem tudom hogy bírják az ott élők, én mindig nagyon frusztrált leszek a forgalomtól és folyamatosan rohanó emberektől. Sokkal tisztább minden, nem kerülgeted a kétes eredetű tócsákat a járdán és nem tiszta benzingőz a levegő. A természet egy köpésre van. Az ingatlanárak sokkal jobbak, mint BP-n. Csend van éjszaka és nappali világosság sincs amikor aludnál.
De tudom miről beszélsz a falvakkal kapcsolatban, éltem ott is. Az egymás életében vájkálás, aluliskolázottság, elszigeteltség cseppet sem hiányzik.
83@. Kecskemétre tippelek. Ott laksz?
Én mégis ragaszkodom a fővároshoz. Ehhez hasonló szabadságot, fényeket, villamosokat, hidakat másutt nem látni.
De valóban, a leírásom alapján az is lehetne.
Az tény, hogy szépek a hidak meg van villamos, de számomra személy szerint ezek nem szempontok lakóhelyválasztásnál.
Úristen! Pl Szegeden, hogy tudtok élni? Az a borzasztó "isten hátamögötti", elavult körutak. Az a Tisza..brr..Egyszerűen az vidék szag, vidék élet...nekem valahogy borsózik a hátam ha belegondok, hogy pár km-re Szerbia...
Míg ha végigmentek Bp-en a körúton...egyszerűen átjárja a zsigereteket, hogy Ti Budapestiek lehettek!! A csúcson vagytok, nincs ettől nagyobb város, nézhetitek a tömeget, Ti ebbe a közegbe tartoztok..a legjobb városba,amit eddig teremtettek.
Ti Budapesten lakhattok és a vidék eltörpül mellettetek, még akik leszólják is a fővárost, ez egyfajta presztizst jelent számotokra, mert tudjátok, hogy aki negatív kritikát mond a fővárosról, az is tudja a lelke mélyén, hogy ebből a fővárosból csak egy van és ez jelenti az igazi életet!
Te egy komplett idióta vagy.
Üdv, egy kedves szegedi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!