Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Lépcsőházba a saját emeletemre...

Lépcsőházba a saját emeletemre szereltethetek fel kamerát az ajtón kívülre?

Figyelt kérdés
tegnap 17:57
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Csak akkor, ha a tulajdonos közösség közgyűlési határozatban engedélyt ad rá.

Ennek hiányában lakásod belsején kívül sehol sem szereltethetsz fel kamerát.

A házban létesített kamera rendszer sem irányulhat pl. mások lakására.

Közös döntés a ház bármely részén a tulajdonos közösség által elhelyezett és működtetett kamerarendszer telepítése. A rendszert csak engedéllyel rendelkező vállalkozóhoz lehet bekötni, aki kizárólag a rendőrségnek adhatja ki a képeket.

Erre törvény van.

tegnap 18:04
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha engedik, akkor is csak a saját ajtódat veheti a kamera,

amit elég nehéz megoldani.

tegnap 18:04
 3/9 anonim ***** válasza:

A jogsértő kamerahasználat sértheti a társasházba belépő személyek lakók, látogatók, szolgáltatók személyiségi jogait, és emiatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatát és adott esetben jelentős bírságot, vagy a személyiségi jogok megsértése miatt indított polgári peres eljárást vonhat maga után.

A kamerák elhelyezése és a magánszféra védelme

Fontos, hogy a kamerák elhelyezésére kizárólag azon társasházi közös területeken van lehetőség, amelyek nem irányulnak külön tulajdonban álló lakások vagy egyéb helyiségek bejáratára, nyílászárójára abban az esetben sem, ha azok a közös tulajdonban álló épületen, épületrészen vagy területen vannak elhelyezve. A kamerarendszer nem helyezhető el a közös tulajdonban és a tulajdonostársak közös használatában álló olyan helyiségben sem, amelyben a megfigyelés – a helyiség rendeltetéséből fakadóan – az emberi méltóságot sértheti (pl. öltöző, illemhely).

A kamera üzemeltetését kizárólag a személy-és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvényben meghatározott feltételeknek megfelelő személy végezheti, aki rendelkezik biztonsági őr, biztonságszervező, vagyonőr vagy testőr szakképesítéssel.

tegnap 18:07
 4/9 anonim ***** válasza:

NEM!

De lehet az ajtódon 2 kémlelőlyuk, és ha...

tegnap 18:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Ennél sokkal egyszerűbb dolog az ajtóra integrált kémlelőlyuk, ha attól félsz, hogy valaki rád töri az ajtót és félholtra ver.
tegnap 18:26
 6/9 anonim ***** válasza:
Kamerás kémlelőlyuk is illegális!
tegnap 18:29
 7/9 anonim ***** válasza:
53%
6. És, hogy derül ki?
tegnap 18:31
 8/9 anonim ***** válasza:

"

6. És, hogy derül ki?"

Nyilván nehezen, de ha kiderül akkor komoly bírság plusz határozat.

tegnap 18:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem a kapukba volt, leszereltették, rá egy hétre betörtek, feljelentést nem tettem mert teljesen elfogadható , elszigetelt eset mert városokba történnek betörések és az elkövetök is emberek akiknek más-más élethelyzete van és máshogy oldják meg. Elkövettem anno azt a hibát, hogy érdekelt régen ki miért jön be, de mostanra a saját dolgommal foglalkozom és ezt javaslom neked is. Automba is használtam kamerát, egyszer elém fordultak és felvétel nélkül felelösség megosztás lett volna, lelkiismeret furdalásom lett, hogy míg normális országokban p. Ausztria tilos az ilyen kamera úgy itt nem, így megmondtam a rendőrnek, hogy vállalom a felelösséget, hagyjuk figyelmen kívül a kamerát, srác meggkönnyebült és elmondta, hogy hálás. Nekem ez többet jelent, egy emberi mosoly mint egy 50 ezres lökhárító, 30-30 ezer forintos lámpabúra meg 70 ezer forintos vízhűtő, 40 ezer forintos klímahűtő és 80 ezer forintos trélerezés. :)
ma 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!