Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Úristen!Hogy tudtok vidéken...

Úristen!Hogy tudtok vidéken élni? Brrrr..(bővebben lent)

Figyelt kérdés

Vidéken az emberek borzasztó más felfogással élnek, mint a fővárosiak. Mre gondolok? Eleve: "mindenki ismer mindenki" trend érvényesül, ami elkeserítő! Egyrészt senkinek semmi köze nem lenne a másik magánéletébe beleszólni, de sokakat úgy megbélyegeznek kibeszélik a háta mögött sokszor hamisan, csak feltételezésre alapozva és ezt tényként terjesztve, hogy lejáratják a háta mögött.

Mindenki "jobban tudja" a másikról, pl. mikor kivel most vulgáris szót használok "ba@ik". Az iskolázottságuk sok idősebbnek 8 általános vagy 4 elemi, esetleg szakmunkásképző.

...és az ilyen túlokos "parasztok" kritizálják pl a diplomás szomszédot. Érdekes, hogy ilyen 8 általános világ esze vidéki bunkók, amikor beszélnek az utcán vagy valahol, kieresztik a hangjukat!! Jó hangosan beszélnek, mintha most kapták volna meg phd doktori címüket.

A társkeresés, hatékonyság egyenlő a nullával. Van pl 2 lány a kínálatban "oszt kész".

Borzasztó elmaradott, sivár, otvar emberekkel van tele a falu vagy kisváros vagy város. (tisztelet a kivételnek).

Én mondom, ne lakjatok vidéken, költözzetek Pestre, itt szabadon, minden előítéletektől mentesen élhettek.

2020. júl. 16. 15:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/120 anonim ***** válasza:
100%
Ja gondolom nem a Róbert Károly körút csak a kiskörút. De az első esetében én nem sétálnék éjszaka pláne azok után hogy anno ott bankot is robbantottak és tavaly egy fószer megkéselt egy ott fekvő valószínűleg hajléktalant és ugyanez a pasi idén meg egy nőt ölt meg.
2020. júl. 16. 18:04
 42/120 anonim ***** válasza:
74%

Lehet a városi utcákon ismeretlenség kicsit, de a munkahelyen, ismerős környezetedben ugyanez van + gerinctelenebbek, mert hát "úgy sem ismer az a fax":DDDD

Igazad van, fajtádnak pöstön a helye;)

2020. júl. 16. 18:26
 43/120 Girlll3 ***** válasza:
87%
Kérdező! Én inkább élnél vidéken... éltem is és sokkal jobb. Nyugis, szmogmentes.
2020. júl. 16. 20:14
 44/120 anonim ***** válasza:
100%

Jössz itt a 8 àltalánost végzett dumáddal... hát képzeld a diplomával együtt sem osztanak észt. Láttam én olyan diplomást nem egyet de nem is kettőt, aki pl nem tudott kihegyezni egy ceruzát, vagy nem tudott befizetni egy számlát stb.

Azt meg hogy téged bántottak az iskolában ne a vidék rovására írd. Sokunkat bántottak, sőt biztos vagyok benne hogy a pesti iskolákban is ez a helyzet. Csak mi nem menekültünk el hanem kiálltunk magunkért és ha ütöttek visszaütőttünk.

Én vidéki vagyok de minden nap emelt fővel, mások véleményét totál leszarva tudok közlekedni az utcán. Sajnállak, hogy olyan gyenge személy vagy, hogy te ezt csak az álomvilágodban megalkotott "tökéletes Pesten" tudod megtenni.

Kívánok mielőbbi mentális gyógyulást neked.

2020. júl. 16. 21:05
 45/120 anonim ***** válasza:
100%

"Én mondom, ne lakjatok vidéken, költözzetek Pestre, itt szabadon, minden előítéletektől mentesen élhettek."

Aha, szóval Pesten mindenki előítéletektől mentes... Kivéve téged, kedves kérdező, aki tele vagy előítéletekkel a vidékiekkel szemben. :DDD

2020. júl. 16. 21:06
 46/120 anonim ***** válasza:
90%

Mondja már meg valaki Budapesten milyen szabadság van?

Szólás? Már tüntetni alig lehet.

Öltözködés, viselkedés? Próbálj kitűnni, olyan tekinteteket kapsz..

Megállsz az utcán nem kell sok idő, hogy bárki is beléd kössön.

Írta fentebb valaki, hogy más európai fővároshoz képest szörnyű állapotok uralkodnak és ezt én is csak megerősíteni tudom.

2020. júl. 16. 21:44
 47/120 anonim ***** válasza:
100%

Én Békéscsabáról költöztem fel lassan másfél éve.

Kertes házban laktam, szerettem a kertet, az állatokat, a kutyáinkat. Ott volt a liget, a köröspart. Rengeteget sétáltam, bicikliztem, és persze álmodoztam a nagy Budapestről. Nem tudtam hogyan fogok tudni alkalmazkodni majd a panelhez, amikor kiderült, hogy fel tudok költözni az egyik ismerőshöz.

A költözés egyik oka valóban a város nagysága, szórakozási lehetőségek mennyisége, továbbá az ismerkedési lehetőségek. Békéscsaba nem volt kicsi, megyeszékhely volt, de borzasztó volt, hogy mennyire nem volt munka, mennyire nem volt lehetőség (az más kérdés, hogy a koronavírus "gyönyörűen" elintézte a gazdaságot, így már Budapest sem a munkalehetőségek paradicsoma).

Nagyon szeretek itt élni. Szeretek csavarogni, új helyeket felfedezni. A Margitsziget, Hűvösvölgy, továbbá a Normafa megvett kilóra. És akkor nem beszéltem a szép kilátásról, ami a Gellérthegyről megtekinthető, vagy a cseppkőbarlangra, s akkor nem is ejtettem szót a kopaszi gátról, vagy a kissé lepukkant római partról. Hasonló "ködfelhőben" úszok, mint te, de veled ellentétben azért én gondolkodok, és elismerem, hogy mindennek két oldala van. Amiket leírtam az én részemről a jók, azonban van egy hatalmas DE!

Nem annyira magasak a bérek, mint amennyire próbálod beállítani. Valóban 50-100 ezerrel többet lehet (vagy lehetett járvány előtt) keresni. De hiába keresel többet, ha az albérletárak az egekben vannak. Nem tudsz spórolni, nem tudsz félretenni. Vagy félreteszel, de akkor a nagyváros előnyeit nem élvezheted, mert nem tudsz elmenni szórakozni, mert nem lesz rá pénzed, vagy nem lesz rá kereted. Átlagkeresetből egyedül albérletet fizetni nem tudsz, mindig együtt kell laknod valakivel. Legyen az szobatárs, lakótárs, de nyilván akkor jársz a legjobban, ha kapcsolatban vagy, s vele élsz együtt. A lakásárakról meg ne is beszéljek. A belvárosban azért drága, mert a belvárosban van, minden közel van. Külvárosban meg azért drága, mert az a külváros, s az békésebb.

Nagyon szeretek biciklizni, amit a fővárosba költözéskor feladtam. Kevés kerékpárút, kerékpár útvonal, ha van akkor pedig nagyon figyelmesnek kell lennie, mert a közlekedési morál konkrétan az ésszerűség határa alatt mélyen található. A tömeget én jól tudom kezelni jelenleg. Fülhallgató be a fülbe, és zenéthallgatok.

Azonban tény, hogy sokkal nagyobb a bűnözési ráta, sokkal több a lecsúszott ember. A nyolcadik kerületben laktam sokáig, az valami förtelmes volt, hogy mi ment ott este. Persze az emeletről nézni amikor cirkuszol a kisebbség vicces, és szórakoztató, de amikor este tízkor mész haza már kevésbé.

Ugyan soha nem támadtak meg, és nem is ért inzultus, de láttam sok mindent. Péntek, és szombat este elindul a "buli és drogvonat", s a belvárost pedig konkrétan elözönlik a magukból kivetkőzött emberek. És akkor nem beszéltem a sok lecsúszott emberről, amelyeknek a száma megtöbbszöröződött a járvány után.

Ha esélyem lenne lakásvásárlásra, és az anyagiak nem számítanak - annak ellenére, hogy imádom a belvárost is - inkább a külvárosban, vagy Pesthez közel lévő városban vennék házat.

Zárószóként pedig a vidékkel (mert vidék és vidék között is van különbség) és vidékiekkel való előítéleted szánalmas.

2020. júl. 16. 21:52
 48/120 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig az összes hozzászólást. Fővárosi vagyok, és a városi létet preferálom, de nem azért, amiket te írsz. Büd.s b.nkóból itt is épp elég van, sőt! Én inkább azért élek nagyvárosban, mert nem vezetek, itt viszont tömegközlekedéssel bárhová el tudok jutni, sokkal gazdagabb a szolgáltatások kínálata, nyitvatartás, programok stb. Ilyen értelemben tényleg nagyobb a szabadság, és ez fontos nekem. Hozzád hasonlóan én sem szeretem, ha a szomszédok mindent tudnak rólam, mindenbe beleszólnak, stb., ez számomra pozitívum a nagyvárosban, viszont mindezt nem kötném össze az iskolázottsággal, stb. Tényleg rengeteg tanulatlan, piszkos, büdös, ótvar ember van Budapesten, plusz vannak más hátrányai is a nagyvárosnak. Azon már sokat gondolkoztam, hogy lehet, hogy egy közepes vagy nagyobb vidéki város élhetőbb lenne. Viszont engem elég erősen ideköt a családom, munkám, stb. De attól még nem fujjogok a vidékre, van, aki a vidéki lét előnyei miatt azt választja. Egyébként ha már falu, az sem mindegy, hogy az ország melyik részén helyezkedik el, mert pl. a nyugati részen vannak falusi ismerőseim, akik igazi falusiak, de mindegyik érettségizett, lehet velük bármiről beszélgetni, van aki elég olvasott, más jól menő vállalkozást vezet, az idősebbek komolyan foglalkoznak a hagyományőrzéssel, maga a falu is elég élhető. Nem lehet mindent egy kalap alá venni. Sajnálom, hogy neked rossz tapasztalod volt, de ennyire nem kellene általánosítani.
2020. júl. 16. 22:01
 49/120 A kérdező kommentje:

47@. Ez már egy jó beszéd volt. Szinte élvezettel olvastam.

Nem kell megijedni Pesten a lepukkant helyektől sem, még éjszaka sem.

Én bármikor végigmegyek a sokak által emlegetett 8.kerületben is bármelyik utcán vagy a Népligeten keresztül is. No problem!

Most ezt félre ne értse valaki, amit most írok, ez csak rám vonatkozik: Ez a töménytelen aljasság, amit gyerekkoromtól kezdve kaptam, ez a mérhetetlen megalázás rányomta bélyegét a lelki világomra és még ha vidéken kolbászból is lenne a kerítés és "mézeskalács" házak is lennének, számomra akkor is vidék, maga lenne a pokol!

Míg pl. a "nyócker", maga a Mennyország. Nem akarok szélsőségekbe esni, most sajnos azt teszem, de ez a saját életem és véleményem.

Amondó vagyok, most az eddig elhangzottaktól elvonatkoztatva, mindent félretéve: Aki teheti, inkább válassza a fővárosi életet. Ez megfogja édesíteni napjait és itt minden lehetőség megadatik a boldogulásra.

Előbb itt valaki azt írta, Pesten előítéletesek vagy belekötnek a másikba. Akkor képzeljétek el, milyenek vidéken?

Ha tudnék lakást venni én meg a legforgalmasabb, legnyüzsgőbb helyen vennék lakást Bp-en. Pl. Kiskörút vagy Nagykörút környékén..stb.

2020. júl. 16. 22:10
 50/120 anonim ***** válasza:
100%
Budapesten születtem, de soha nem költöznék a belvárosba. Ha neked az jó, elfogadom, egyik volt főnököm kecskeméti születésűként imádja Budapest belvárosát. Számomra meg élhetetlen, nekem pont elég a külvárosi rész, innen is kényelmesen eljutok bárhova. Egy volt kollégám Solymárra költözött Budapestről, kiváló programozó, jól keres, értelmes ember, de ő jobban szereti a vidéki életet, a kertes házat, van csirkéje, kecskéje.
2020. júl. 17. 06:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!