Úristen!Hogy tudtok vidéken élni? Brrrr..(bővebben lent)
Vidéken az emberek borzasztó más felfogással élnek, mint a fővárosiak. Mre gondolok? Eleve: "mindenki ismer mindenki" trend érvényesül, ami elkeserítő! Egyrészt senkinek semmi köze nem lenne a másik magánéletébe beleszólni, de sokakat úgy megbélyegeznek kibeszélik a háta mögött sokszor hamisan, csak feltételezésre alapozva és ezt tényként terjesztve, hogy lejáratják a háta mögött.
Mindenki "jobban tudja" a másikról, pl. mikor kivel most vulgáris szót használok "ba@ik". Az iskolázottságuk sok idősebbnek 8 általános vagy 4 elemi, esetleg szakmunkásképző.
...és az ilyen túlokos "parasztok" kritizálják pl a diplomás szomszédot. Érdekes, hogy ilyen 8 általános világ esze vidéki bunkók, amikor beszélnek az utcán vagy valahol, kieresztik a hangjukat!! Jó hangosan beszélnek, mintha most kapták volna meg phd doktori címüket.
A társkeresés, hatékonyság egyenlő a nullával. Van pl 2 lány a kínálatban "oszt kész".
Borzasztó elmaradott, sivár, otvar emberekkel van tele a falu vagy kisváros vagy város. (tisztelet a kivételnek).
Én mondom, ne lakjatok vidéken, költözzetek Pestre, itt szabadon, minden előítéletektől mentesen élhettek.
59@. Akkor neked ezek szerint bejött a vidék, bejött a nagyközség. Nekem nem és ha objektívan nézzük, hosszú távon keveseknek jön be.
A válaszodból ez maradt meg bennem: "vannak mezőőreink". Jujjj!! Még a hideg is kiráz ennek hallatára! Ezt látom lelki szemeim előtt: Bandukol az őr a szántás mellett az ugaron, elhagyatva...
A száraz kiégett földeken, poros utakon, egyedül...elszáradt, kiégett kukoricaföldeken. brrr...
Hidd el, ettől százszorta jobb egy csillagfényes éjszakán, tanultan, idegen nyelvet is beszélve, villamosozni a Margit körúton és bemenni bárokba, neonfények mellett, csinos miniszoknyás lányok között és rendelni egy Balentaine Whiskeyt rendelni.
Vasárnap meg futni a Margitszigeten és a tömeg között sétálva a Boráros Téren átsétálva, bemenni egy menüt megenni egy étteremben.
Hu báttya, az élet császára vagy a balentaine (sic) viszkiddel meg a hétvégi menüddel, lol XD
Nem mindenkinek kell ez a high life, meg hát vkinek meg kell termelnie a kaját a kifőzdés borsófőzelékedhez :D
Itt röhögök, baszki :D
"csillagfényes éjszakán"
Azt speciel pont jobban látja a mezőőr, mint te a város fényei közt.
"tanultan, idegen nyelvet is beszélve"
...magyarul is így fogalmazva...
"villamosozni a Margit körúton"
kerülgetni a csöveseket és vigyázni, hogy ne lopják ki a vesédet is
"és bemenni bárokba, neonfények mellett"
így különösen sokat számít odakint a csillagfény
"csinos miniszoknyás lányok között és rendelni egy Balentaine Whiskeyt rendelni."
tanult, idegen nyelvet beszélő emberként nem nagyon érezném otthon magam ebben a közegben
63@. Idézet: "tanult, idegen nyelvet beszélő emberként nem nagyon érezném otthon magam ebben a közegben"
Ezt nem értem, hogy és mire értetted? Én tanultam az iskolában és itt Bp-en jól érzem magam. Míg vidéken, három kukoricafosztás és meggyszedés között nem érezném jól magam.
(félre ne értse valaki, nem lenézem vagy nem ítélem el a vidéki vagy vidéken élő embereket).
Ami velem történt ott, csak egyéni dolog (söpredék, bunkókkal hozott össze a sors). De, nem akarok általánosítani.
Egyszóval, summa-summárum: Ha tehetitek Bp-re költözzetek, mert itt szabadság van!
65@. Jah, értem. Akkor szerinted hova jár szórakozni a budapesti értelmiség? Ezt tényleg nem tudom.
Én, ilyen kocsmákba, discókba, Népligetbe szoktam menni. Ez boldoggá tesz. Utközben venni szoktam gyrost, ha megéhezem. Ki is szoktam ülni a körúton a székekre és a jól megérdemelt korsó sörömet megiszom, végigtekintve a nyüzsgő sokaságon és a közlekedő villamosokon és megnyugtatóan teszem helyre a lelki világom, hogy megtaláltam a helyes utat és a megfelelő lakóhelyemet.
Népligetbe.
Eddig csak 99%-ban volt biztos, hogy troll vagy, de most már 100%.
67@. Te vagy a troll. Én csak saját véleményemet írom le és személyes tapasztalataimat, ami történt és miben jelentett változást a főváros.
Igenis, Népligetbe is szoktam menni. ..és mi a kifogásod ellene? Talán Te is teret adsz a sztereotípiáknak, beidegződéseknek és pletykáknak, amiket azok terjesztenek, akik állítom életükben még be sem tették a Népligetbe a lábukat, de ítéletet mondanak róla.
Elég sokan mennek oda,akár babakocsival is vagy futók, kerékpározók és sétálók is, hasonlóképpen, mint a Margitszigetre.
Apropó, Margitsziget, igen oda is szoktam menni és ezért nem nevezném magam trollnak.
Most visszatérve az eredeti posztomra, vidéken a "nagytudású" emberek, páran azt terjeszthetik vagy riogathatják az élet előtt álló fiatalokat, hogy:-Jajjjj!! Nehogy Pestre menjetek! Pesten agyonütnek, kirabolnak! Csak mocsok van ott! Maradjatok itt a jó vidéki sarki közért mellett, itt a sok meggyfa is, örüljetek és itt alapítsatok családot!
Én már csak azért követem a kérdést, mert kíváncsi vagyok, milyen ökörséggel próbálkozik a kérdező.
Én Budapesten születtem, nőttem fel és jelenleg is itt élek, de külvárosi részen, számomra ez élhető, nekem fontos a természet közelsége, senki nem tudna rávenni, hogy a belvárosba költözzek, munkára pont elég, de pihenni kell a nyugalmasabb közeg, alkonyatkor a rigók csicsergése, az akác illata, reggel a cinegék hangja, tavasszal a fehér és rózsaszín virágba borult fák, télen a ropogó hó. Szeretem a Népszigetet, a Farkaserdőt, a Normafát... stb. Nem szórakoztatnak a beülős helyek, a teraszok. Csak a jogsi hiánya miatt nem költözöm ki kisebb településre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!