Úristen!Hogy tudtok vidéken élni? Brrrr..(bővebben lent)
Vidéken az emberek borzasztó más felfogással élnek, mint a fővárosiak. Mre gondolok? Eleve: "mindenki ismer mindenki" trend érvényesül, ami elkeserítő! Egyrészt senkinek semmi köze nem lenne a másik magánéletébe beleszólni, de sokakat úgy megbélyegeznek kibeszélik a háta mögött sokszor hamisan, csak feltételezésre alapozva és ezt tényként terjesztve, hogy lejáratják a háta mögött.
Mindenki "jobban tudja" a másikról, pl. mikor kivel most vulgáris szót használok "ba@ik". Az iskolázottságuk sok idősebbnek 8 általános vagy 4 elemi, esetleg szakmunkásképző.
...és az ilyen túlokos "parasztok" kritizálják pl a diplomás szomszédot. Érdekes, hogy ilyen 8 általános világ esze vidéki bunkók, amikor beszélnek az utcán vagy valahol, kieresztik a hangjukat!! Jó hangosan beszélnek, mintha most kapták volna meg phd doktori címüket.
A társkeresés, hatékonyság egyenlő a nullával. Van pl 2 lány a kínálatban "oszt kész".
Borzasztó elmaradott, sivár, otvar emberekkel van tele a falu vagy kisváros vagy város. (tisztelet a kivételnek).
Én mondom, ne lakjatok vidéken, költözzetek Pestre, itt szabadon, minden előítéletektől mentesen élhettek.
Budapesti vagyok, és voltam Szegeden. Nagyon szép város.
Persze szép város Budapest, sok lehetőséggel, de azért ne feledjük, hogy vannak árnyoldalai is.
Nem mindenki bírja a tömeget, szmogot, zajt. Mikor felkölköltöztem két hétig köhögtem. Belvárosban laktam, s a lakótársam mondta, hogy ez azért van, mert vidékhez képest itt sokkal rosszabb a levegő, de idővel elmúlik.
Munkakörömből fakadóan emberekkel foglalkozok, azért egy húzós nap után (főleg, ha volt konfliktusom valakivel/valakikkel) pont nem a tömegre vagyok kíváncsi. Bár, ha ilyenkor nem hazajövök, akkor általában inkább Pest csendesebbik részére megyek sétálni.
A belváros hétköznap is borzalmas tud lenni, de péntek és szombaton, amikor indul a "buli vonat", akkor tele van részeg és kábult emberekkel. Például a 4-es, 6-os villamoson nem lehet úgy utazni, hogy legalább egy ordibáló emberbe, vagy hajléktalanba ne fuss bele. Nyilvános wc nincs minek az alapon, így tetszik nem tetszik, ha az ember nem tudja (vagy nem akarja, mint a hajléktalanok) visszatartani szükségleteit az utcán kell elintéznie azt. Így a Belváros jelentős része bűzlik a húgy és a szarszagtól. Erre viszont nem vagyok büszke, hogy aki egy kulturált és tiszta városból, országból érkezik, annak ezt kell tapasztalnia.
És igazuk van az előttem szóloknak: ha nem vagy troll, akkor egy komplett idióta.
Vidéki kisvárosban születtem és éltem 32 évig. Soha nem hallottam óbégatva beszélő embert. 4 elemi... nos,nagymamámnak és nagypapámnak 4 elemi volt az összes amit iskolában töltöttek,mamám ment szolgáló lánynak ezután egy gazdag családhoz,papám szüleivel dolgozott a földjeiken,kellett dolgozni,abból volt pénz. Az ilyen 4 elemis paraszt termelte meg azt amit anyádék pesten a szájukba raktak,hogy ne pusztuljanak éhen. Nagyszüleim több értelemmel rendelkeztek mint te,mert nem voltak ilyen előíteletesek sem,többek közt. Dolgoztak mint az állat egész életükben,este vagy könyvet olvastak(igen,nem facet meg instát mint te) vagy hulla fáradtan az ágyba hullottak. Pedig ótvar parasztok voltak ahogy te jellemezted az ilyen embereket,mégis értelmesek voltak,hatalmas szókinccsel és nem óbégattak ők sem. Nem pletykáltak,a Bp.-i ismerősökkel sem voltak bunkók,mert amikor lejöttek azok a beképzelt majmok,megvendégelték őket több fogásos menüvel,a magasabbrendű pofáján folyt a pörköltszaft,sülthús zsír úgy zabálta majd beledulladt. Csomagoltak nekik amikor mentek haza szál kolbászokat,szalámikat,szalonnát,sonkát,húst,zöldség-gyümölcsöket,bort. Mert az ótvar paraszt ilyen.
7 éve Bp.-n élek,tudod,ekkora idióta,buta,igénytelen emberekkel máshol nem találkoztam. Tisztelet a kivételnek. Nyáron megdöglesz mellettük olyan több napos rohadás szaguk van,ha csak pláza mosdót nézem,cicababa hangrobbanás kiséretében fossa tele a wc-t,majd kézmosás nélkül kilibben. Köhög,tüsszög,okádik de a kezét nem rakja oda,helyette beteríti a peksüteményeket. A közlekedési morál okádék,mint autóval mint tömegközlekedéssel. Bunkó bunkó hátán. A vidéki ótvar paraszt tudja,hogy este 8 után bekussol, a baromja itt nem,hétköznap éjfélkor,2-kor még óbégat. Miről beszélünk???! Csöves,drogos és alkoholista 100 méterenként minimum 2 . Életerős Bp.-i fiatalember de nem dolgozik,mert az büdös,inkább erőszakosan kéreget.
Vidéki vagyok és tanult.Tanultabb mint a 6-8 általánossal rendelkező Bp.-i emberek nagy része. Mert bizony nem egy ilyennel találkoztam itt,eljutott a nyolcadikig,majd drog+alkohol lett az új életcél. Gratulálok,tényleg mennyivel felsőbbrendűek itt az emberek. 👏👏
Jaa,képzeld az ótvar paraszt a mai napig azon dolgozik a földjein,hogy mi itt tudjunk mit zabálni. Tudod,a nagy sárga virágból (magokkal a közepén) lesz az étolaj,amiben az ótvar paraszt által nevelt sertést,marhát,baromfit sütöd. Biztos láttál már aranyszìnű kalászos növényt is nagy táblákban az útentén,na..abból lesz a liszt,abból süti a pék a kenyeret,péksütit. És ezt a sok alapanyagot mind mint ótvar parasztok állitják elő.
Lezárnám azzal,amit mondani szoktak"ha a paraszt nem sz.rik a Pesti nem eszik"
"Hidd el, ettől százszorta jobb egy csillagfényes éjszakán, tanultan, idegen nyelvet is beszélve...
.... a tömeg között sétálva a Boráros Téren átsétálva, bemenni egy menüt megenni egy étteremben"
Te biztos itt laksz? Tuti? Hol a bánatban láttal csillagos eget? Mert akkora a fényszennyezettség,hogy én (nem a belvárosban) nem látok csillagokat. Max ha kora hajnalban megyünk valahova és elhagyjuk ezt a nagy putrit.
A Boráros tér pedig..ha nem muszáj,inkább nem. Megdöglik az ember a sz*r meg húgy szagtól. Higítót zacskóbol szívó csövi hegyek. 😂
Ha ez nekem szólt (97-98),akkor köszi,ezt is elfogadom.
De elegem van már abból,hogy lépten-nyomon ilyen baromarcúakba botlok. A való életben is sajnos. Fikázzák a vidéki embereket,pedig mindenki ugyanolyaneztelen popsival jöt a világra és bizony a pesti lakást sem fogják a koporsóba gyömöszölni.Nem értem,sosem fogom megérteni ezt a fajta általánosítást,hogy minden vidéki ótvar paraszt. Nem a Bp.-i emberek sem mint tahók,ahogy írtam is,tisztelet a kivételnek. De komolyan,ha ez az ember előttem állna már leütöttem volna
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!