Mit tehetnénk ami mindenkinek jó?
Szomszédunkban lakik egy idős hölgy akinek az udvarában van egy fenyőfa és egy diófa.
A fenyőfa olyan magas már hogy eléri a tetőnket ha fúj a szél illetve az utcai vezetéket is eléri. A diófa szintén olyan magasra nőtt hogy át nyúlik a mi telkünkre és a garázsra potyog a dió és eléri a ház tetőt.
A hölggyel beszéltünk róla nem egyszer hogy valamit kellene vele kezdeni mert előbb utóbb nagy baj lesz belőle. Beszéltünk a fiával is és nem történt semmi változás.
Bocsánat hogy ilyen hosszúra sikerült. A kérdés az lenne hogy ilyenkor mit tudunk tenni
Nem akartunk rosszban lenni a szomszéddal ez miatt, segíteni mi sem tudunk mert olyan magasra nőttek.
Köszönöm előre is!
"valamit kellene vele kezdeni mert előbb utóbb nagy baj lesz belőle"
Ez mit akar jelenteni?
Tűzoltósággal beszéltünk ők azt mondták ez nem az ő hatáskörük.
Akit ajánlottak ő pénzért jönne el kivágni és azt nem akarják kifizetni.
Az önkormányzat foglalkozhat ilyennel?
Amennyiben balesetveszélyes, igen.
De persze a szomszéd mérges lesz, és tudni fogja, hogy te szóltál a hatóságoknak.
Ha nem akarsz perpatvart, akkor szerintem még egyszer nem ártana beszélni közvetlen vele, hogy na akkor mi a terv.
Az ilyesmi tényleg drágább, nem biztos, hogy volt pénzük rá éppen akkor, de legalábbis valami terv jó lenne ha lenne.
A fiának szóltunk most utoljára mert tudjuk hogy az anyukája már 80 évesen nem tud vele mit kezdeni. A fia vállalkozó és ismerjük is egymást azért gondoltam őt megkérni erre de csak annyit mondott találunk megoldást. Ez volt most 2 hete.
Nem akarok igen belőle bajt, de eléri az utcai vezetéket is így több szinten veszélyes szerintem. És tényleg attól tartok ha jön egy nagyobb szél leveri a tetőt a fejünk felől. Ráadásul alatta alszunk mi is sérülhetnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!