Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Úristen!Hogy tudtok vidéken...

Úristen!Hogy tudtok vidéken élni? Brrrr..(bővebben lent)

Figyelt kérdés

Vidéken az emberek borzasztó más felfogással élnek, mint a fővárosiak. Mre gondolok? Eleve: "mindenki ismer mindenki" trend érvényesül, ami elkeserítő! Egyrészt senkinek semmi köze nem lenne a másik magánéletébe beleszólni, de sokakat úgy megbélyegeznek kibeszélik a háta mögött sokszor hamisan, csak feltételezésre alapozva és ezt tényként terjesztve, hogy lejáratják a háta mögött.

Mindenki "jobban tudja" a másikról, pl. mikor kivel most vulgáris szót használok "ba@ik". Az iskolázottságuk sok idősebbnek 8 általános vagy 4 elemi, esetleg szakmunkásképző.

...és az ilyen túlokos "parasztok" kritizálják pl a diplomás szomszédot. Érdekes, hogy ilyen 8 általános világ esze vidéki bunkók, amikor beszélnek az utcán vagy valahol, kieresztik a hangjukat!! Jó hangosan beszélnek, mintha most kapták volna meg phd doktori címüket.

A társkeresés, hatékonyság egyenlő a nullával. Van pl 2 lány a kínálatban "oszt kész".

Borzasztó elmaradott, sivár, otvar emberekkel van tele a falu vagy kisváros vagy város. (tisztelet a kivételnek).

Én mondom, ne lakjatok vidéken, költözzetek Pestre, itt szabadon, minden előítéletektől mentesen élhettek.

2020. júl. 16. 15:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/120 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, én középsuli után felköltöztem albiba Pestre, és a diplomaszerzésig maradtam. Életem legborzalmasabb időszaka volt lakhatás szempontjából, amint tehettem, hanyatt-homlok menekültem Pestről. Ha fizetnének, se költöznék vissza.
2020. júl. 16. 15:41
 12/120 anonim ***** válasza:
100%

Én egy kis faluban nőttem fel, ahol kb. mindenki szegről-végről rokon volt mindenkivel, minket pedig betolakodónak bélyegeztek meg, mert nem tartozunk közéjük. Folyamatosan ment a pletykálás, ezért már tizenéves koromra megtanultam teljesen leszarni az ilyesmit. Azóta baromira nem érdekel, ki mit gondol rólam, mert nincs hatással az életemre. Azt is megtanultam, hogy ne adjak ki magamról minden infót mindeféle jöttmentnek vagy ki az internetre, amin utána csámcsoghat - érdemes kipróbálni, nem egy nehéz dolog.

Ettől függeltenül nekem nagyon hiányzott a nyüzsgés és a változatosság és sok egyéb szempont miatt a fővárosba költöztem 19 évesen. Azóta többször költöztem, de csak nagyvárosokban éltem és igazából csak most harmincas koromra sikerült úgy ráunni a tömegre és a zajra, hogy a következő költözésem ismét vidékre lesz. Már annyira nem érdekel, hogy minden kényelmesen elérhető és közel legyen, nem akarok sok embert látni, nem érdekel a hatszáz szórakozási lehetőség amiket úgyse használok ki, nem akarok szomszédokat, így természetközeli, eldugottabb helyen veszek házat, viszonylag közel egy nagyvároshoz, de annyira azért mégse. Elég közel ahhoz, hogy el tudjak ugorni koncertre, étterembe, moziba vagy ahová kedvem van, de elég messzire ahhoz, hogy ne kelljen embereket látnom, ha nem akarok. Tizenpár év alatt rengeteget változtak a prioritásaim, és szerintem ez teljesen természetes. Lehet, hogy most imádod Pestet, de simán lehet, hogy 15 év múlva már nem imádod annyira, mert elkezd zavarni a rossz oldala is. Mindennek két oldala van.

2020. júl. 16. 15:42
 13/120 anonim ***** válasza:
100%
Én se vidéken nem tudnék élni (mindenki ismer mindenkit, mindenki kipletykál mindenkit), se Budapesten (csövesek, dugók, kosz...) Átlag megyeszékhelyből bármelyik megfelel (inkább a nagyobbak).
2020. júl. 16. 15:45
 14/120 anonim ***** válasza:
100%
Remélem, a kérdés nem komoly. Én Budapesten élek, itt nőttem fel, de így is túlzsúfolt a város, nem hiányzik még több ember. Ráadásul a falvak sem egyformák. Vannak valóban olyan szar faluközösségek, amiről te írsz, anyám szülőfaluja is ilyen, de vannak jók is, ahol nem ez van. Én elvagyok Budapesten, ide köt a munka is, és nincs jogsim, hogy könnyen tudjak ingázni, de nem vagyunk egyformák, és el tudnám képzelni magam egy normális közösségű kisebb településen is, ha a közlekedés nem lenne probléma.
 15/120 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én született pesti vagyok, és mindig is nagyon szerettem a szülővárosomat. De amit te írsz, az a legóvatosabb megfogalmazásban is buta általánosítás. Tételesen lehetne megcáfolni mindent, amit említettél.
 16/120 A kérdező kommentje:

11@. Miért, mi volt a probléma a lakhatással?

Én imádok itt lakni. Mondjuk Budán elittebb helyek is vannak, meg az 5.kerületben Pesten...stb. De, én a Nagykörút mellett lakom és imádom a nyüzsgést a villamosokat a sok embert és főleg azt, hogy itt bárki lehetsz, nem fognak beléd kötni vagy lejáratni, mint vidéken a "mindent tudó" 8 általános doktori mindent tudók.

Egyszerűen imádom, hogy pl. hajnali 2-kor is elmehetsz bárhova, akár szórakozóhelyre is, vagy vehetsz gyrost, bátran sétálhatsz szabadon a körúton.

2020. júl. 16. 15:46
 17/120 anonim ***** válasza:
95%
Szia Bazsi❤️
2020. júl. 16. 15:47
 18/120 anonim ***** válasza:
79%

Éltem Pesten, szerencsére nem sokáig. Ott vannak a legnagyobb kőbunkók! Csak annyit mondok: az Éjjel-Nappal Budapest műsor hűen tükrözi az ottani valóságot és társadalmat! Aki csak tud, meneküljön Pestről inkább egy vidéki kisvárosba!

A kérdezőn is látszik milyen ostobák, amit leírt az max. a pár száz vagy pár ezer fős településekre igaz (részben, de az se mind, és ott is az idősebb generációra, akik lassan kikopnak). Városokra egyáltalán nem.

Szóval kérdező, nagyot akartál szólni a provokáló kérdéseddel, nem sikerült, ülj le, egyes!

2020. júl. 16. 15:48
 19/120 anonim ***** válasza:
74%

Várj, épp ma volt egy másik kérdés, becopyzom onnan a válaszom. Magával a lakhatással semmi bajom nem volt, a lakás jó volt. A várost viszont gyűlöltem.

"- koszos

- büdös (de komolyan, néha meg kell állnom mert öklendezni kezdek az utcán....)

- sok az ijesztő ember (bolondok, drogosok)

- zajos, soha nincs csend

- szemét mindenütt, rongálás mindenütt

- óbégató, kvaanyázó, hörgő, fenyegetőző hajléktalanok és kéregetők

- a koszba és a bűzbe beletartozik, de külön pontot érdemel a fekália ami mindenhol hentereg, vagy pl a munkahelyem közelében egy fal konkrétan telibe volt f0sva, egy évig nézegettük a fröccsenésfoltot....... marhára higiénikus

- tömeg, rengeteg ember, zsúfoltság

- mindenhol tétovázó, bámészkodó, totyogó emberek akiktől nem lehet normális idő alatt eljutni a-ból b-be

- sok minden nagyon drága

- rossz a levegő

- mindenhol autók, a város egy nagy közlekedési csomópontnak tűnik... ahol nem épp haladnak, ott parkolnak, elfoglalva a járdát, az úttestet, stb

- nagyon kevés a zöld, ahol még van, ott is épp irtják ki - emiatt tök "jó" a levegő és nyáron roppant "kellemes" a klíma"

2020. júl. 16. 15:49
 20/120 anonim ***** válasza:
100%
#17 Bazsi valahol Kőbányán csövezik legutóbbi infóim szerint, akkor lesz neki nagykörúti lakása, amikor normális nője vagy normális végzettsége. Persze álmodozni ő is tudhat...
2020. júl. 16. 15:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!