Miért gondoljátok azt sokan, hogy bármit elérhetünk (szinte csettintésre)?
"Ha nem tetszik a munkahely, válts." Ööö, még rosszabbra?
Bántják azt, aki biorobot munkát végez.
Bántják azt, aki nem sportol.
Ha nem szeretem Budapestet, költözzek el. Hogyan? Hagyjam itt családtagomat, aki számít rám? Csapot-papot? Hogy lesz munkám máshol és milyen? Nem elég vízfejű az ország? Jó, hála Istennek talán a nyugati részén van lehetőség.
Bántják azt, akinek nincs ideje. ???
Bántják azt, aki nem keres jól. Akkor is, ha amaz csak meséli, mert szóba kerül (pl itt kérdésnél) és nem panaszkodásnak szánja.
Bántják azt, aki nem hajlandó már többet tanulni, többedik tanfolyam vagy diploma.
"Ma az élet tele van lehetőségekkel." Mégis mikkel és hogyan? Köt a család, a PÉNZ, a munka stb.
Életszerűbb lenne, mert az élet bajok halmaza, legalábbis a környezetemben mindenképp.
Vagy pszichológiailag tippelni, hogy miért ez az álláspont jelenik meg ezen az oldalon. Pl névtelenül könnyű előadni a tökéletes életet.
Azt is el tudom képzelni, hogy ha valaki hurráoptimista is, akkor is a másikat biztatja bántás helyett.
Ahelyett, hogy kérdező, de gáz vagy, hogy a hosszú hétvégén csak minden nap mozogtál, csak angolul olvasgattál valamiről, ami érdekel, csak egy filmet néztél meg angolul és csak még tanultál is, nyomorék vagy, ez kevés, siránkozol csak...
Szóval ehelyett bíztatást.
Én meg Magyarországon érem el a céljaimat, érdekes, nekem megy, nem tettek alám semmit, csak élek a lehetőségeimmel, figyelek, küzdök. Nem csettintésre, szerintem ilyet nagyon kevesen gondolnak, hogy egy csapásra meg lehet mindent oldani. 10 év alatt több, mint 20 cégnél megfordultam, voltam munkanélküli, kifogtam csalókat, volt, hogy 2 hónap után söpörték az új embereket... Gyerekként megfáztam, megbetegedett a szívem, légúti problémáim is voltak, évekig okozott problémát, nem javasolták az orvosok, hogy sportoljak. Most felnőttként mégis szinte naponta sportolok munka mellett. Hiányoznak azok a kényszerből kihagyott évek, de abból kell kihoznom a legjobbat, ami van, kész.
Nőként egyedül viszem a háztartásomat, főállás, távmunka, sport, nem főzök minden nap, de akár még az is belefér. Mellesleg én felnőttem és leszakadtam a szüleimről. Persze, segítünk egymásnak, de nem vagyunk összenőve.
Tudod, lehet, hogy még nem állsz készen a változásra, ez nem baj, csak ne támadj be másokat, akik viszont lépnek, amint készen állnak, hogy a céljaikat elérjék. Mondd azt, hogy te nem tartasz még ott, hogy megtedd ezt a lépést, még előbb más dolgoknak kell teljesülniük. Nem baj. A maratont sem a fotelből futják le, hanem sokat edzenek előtte, kis távokat futnak először, majd egyre többet, senki nem úgy születik, hogy egyből meg tudja csinálni. Ez teljesen normális.
Szívizomgyulladásod volt?
Már sportolhatsz?
Miből gondolod, hogy én nem küzdök?
Ismerősi körben többen megoldhatatlan problémákkal küzdenek. Van, aki ilyannal, amibe beleroppannék, van, aki olyannal, hogy öngyilkos lennék, ha rólam lenne szó.
Megoldhtatlan problémák.
Nálam meg az a gond, hogy azon kívül, amit alám tettek, semmim nincs, semmit se érek el, rossz döntéseket hozok.
Véres verítékkel küzdök évek óta.
Nem hiszek abban, hogy minden küzdelemnek van haszna, minden célnak van értelme.
54
Nincs olyan, hogy csak úgy küzdelem a semmibe.
Kell egy pontos cél és annak érdekében, pontos lépcsőkön kell haladni.
Aki nem udja, merre induljon, annak egyik szél sem lesz megfelelő ...
Amúgy az, hogy többek között apám miatt se akarok 200 km-re költözni, az nem jelebti azt, hogy össze vagyunk nőve.
Nem hé-pé dolgozik, több hetente tudnánk összefutni. Beteg és pár évet jósolnak neki az orvosok.
Az megint a rózsaszín álomvilág, amiben 85 évig èlnek az emberek. Én nem is akarok annyit.
Szóval ha úgyis a konkrét példáknál vagyunk: amit a 4 nap alatt csináltam, nektek még az is kevés?
Mit tettek alád? Lehet, hogy ez a baj, hogy készen kaptál dolgokat, és nem tudod, mit jelent a nulláról felépíteni az életed, úgy, ahogyan te élni akarod. Nézd meg azt a fél lábú srácot, rákos volt, ez a lábába került, és nem sajnáltatja magát, fél lábbal és mankókkal megy spartan versenyekre. Te képes lennél rá? Ő képes rá.
Tudod, mi a megoldhatatlan probléma, hogy egyszer meghalunk, például, ilyenek a megoldhatatlan problémák, amik vannak, akármit csinálsz. De nagyon sok probléma csak megoldhatatlannak tűnik, amíg nem találsz valami utat, hogy mégis meg tudd oldani.
Saját lakásom van, nem tették alám, gyűjtöttem rá, nem 30 évesen kaptam észbe, hogy hoppá...
Lehet siránkozni, de lehet cselekedni is. Tudom, milyen az, amikor azok, akiknek könnyebben megy, természetesnek veszik, ami neked nehéz, de tudom, hogy a küzdelemnek megvan az eredménye, az értelme, és hogy aki akar, az halad, még ha nehezebben is, mint mások.
57
Az áldozati mártír pózában tetszelegsz, elég gáz.
52
Határozottan nem állítanám, hogy a "küzdelem" kategóriájába tartozna, hogy VAN négy naposhosszú hétvégéd, amin összesen sportolsz egy-egy órát, egy filmet nézel meg, olvasgatsz angolul és még tanulsz is valamennyit.
Ez azért nem maga a véres veríték :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!