Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gondoljátok azt sokan,...

Miért gondoljátok azt sokan, hogy bármit elérhetünk (szinte csettintésre)?

Figyelt kérdés

"Ha nem tetszik a munkahely, válts." Ööö, még rosszabbra?

Bántják azt, aki biorobot munkát végez.

Bántják azt, aki nem sportol.

Ha nem szeretem Budapestet, költözzek el. Hogyan? Hagyjam itt családtagomat, aki számít rám? Csapot-papot? Hogy lesz munkám máshol és milyen? Nem elég vízfejű az ország? Jó, hála Istennek talán a nyugati részén van lehetőség.

Bántják azt, akinek nincs ideje. ???

Bántják azt, aki nem keres jól. Akkor is, ha amaz csak meséli, mert szóba kerül (pl itt kérdésnél) és nem panaszkodásnak szánja.

Bántják azt, aki nem hajlandó már többet tanulni, többedik tanfolyam vagy diploma.

"Ma az élet tele van lehetőségekkel." Mégis mikkel és hogyan? Köt a család, a PÉNZ, a munka stb.

2018. nov. 5. 12:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/100 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem senki nem állítja, hogy csettintésre el lehet bármit is érni. Ahhoz, hogy valamit elérjünk, kitartásra és bizony áldozatokra (ez jelentheti azt, hogy az ember otthagyja a családot és elköltözik, ez jelentheti azt, hogy 6-8 óra alvás helyett alszik 4-et és inkább tanul éjszakánként, stb. stb.) és a prioritásaink rendezésére van szükség, anélkül semmi nem fog magától menni. Senki nem állítja, hogy könnyű vagy hogy csak úgy menni fog.. Viszont valamit valamiért.
2018. nov. 5. 12:51
 2/100 A kérdező kommentje:
Ott hagyja az egy szem rokonát, amibe az esetleg belebetegszik, 4 órákat alszik 6 helyett, amibe belebetegszik, akár rák, de ami biztos, hogy elmar mindenki maga mellől ad1 sohasem ér rá, ad2 ingerlékeny.
2018. nov. 5. 12:57
 3/100 anonim ***** válasza:
69%

Nem, semmit nem lehet elérni csettintésre.

Igen, mindent el lehet érni akarattal ÉS rengeteg (!!!) befektetett munkával.

Minál több értékesíthető, piacképes tudást szedsz össze, annál nagyobb a fizetésed.

Az, hogy nem sportolsz, megint csak akarat és meló.

Az, hogy nem költözöl, az megint a te döntésed. A családtagra hivatkozás kifogás, bármit meg lehet oldani, csak akarni kell.

Nincs idő? Rossz munka, rossz időbeosztás lehet a háttérben nagyon gyakran.

IGEN, az élet tele van lehetőségekkel. És fárasztó azokat kihasználni, de ki lehet. Lehet levelezőn tanulni, online nyelvet tanulni, lehet akár otthon is sportolni a netről, stb.

Te az elmúlt 2 évben egészen PONTOSAN mit tettél azért, hogy jobban élj? Hány nyelvet gyakoroltál online? Hány szakkönyvet olvastál el? Hány órát sportoltál hetente? Mit tettél? Bármit?

2018. nov. 5. 12:59
 4/100 anonim ***** válasza:
66%

2

Nem, nem lesz semmilyen rokonod rákos azért, mert elköltözöl.

2018. nov. 5. 12:59
 5/100 A kérdező kommentje:

Akkor beszéljétek meg az alapból nem egészséges és alapból magányos Édesapámmal, hogy Budapest utálata miatt ott hagyom, nem tud felugrani hozzám akármiért (akár szerszámért, bármiért,amíg nem vagyok otthon), nem tudja kölcsönkérni az autót, hétvégente pedig nem tudunk találkozni. Ja, nemsokára hétvégén dolgozni fog, tehát 1-2 órát tudunk majd random hétköznap összefutni.

Beszéld meg vele.

2018. nov. 5. 13:04
 6/100 anonim ***** válasza:
58%

Szinte bármit elérhetünk, ha teszünk érte, csettintésre nem, de ha teszel érte, igen, kivételek természetesen vannak (például a halált nem tudod elkerülni).

Ha csak álmodozol azokról a dolgokról, amiket el akarsz érni, az sose fog valóra válni, de ha minden nap teszel valamennyit azért, hogy elérd, akkor közelebb kerülhetsz a megvalósításhoz.

Marázs Zsuzsi 30 évesen kezdett futni, 18 év telt el azóta, és idén a nők között elsőként ért célba a Spartathlonon. Szerinted ő csettintésre érte el ezt a teljesítményt?

Miért gondolod, hogy akik változásra ösztökélnek, azok úgy gondolják, hogy egy csettintésre kell változást elérned. De ha változást akarsz, akkor el kell indulni, fel kell állni, haladni kell, igen, áldozatot is kell hozni, te döntöd el, hogy mi az, ami megéri neked ezt, és mi az, ami nem. Csak amiért nem teszel semmit, azért ne siránkozz, hogy nem jó úgy, ahogy van.

2018. nov. 5. 13:05
 7/100 A kérdező kommentje:

# 3

Az elmúlt 2 évben megszakadtam azért, hogy jobb életem legyen és pontosan a lónak a szerszámát, azt értem el.

Amúgy a kérdésemben írtak példák, ha valakinek nem esne le.

2018. nov. 5. 13:05
 8/100 anonim ***** válasza:
56%

5

Beszéld meg vele te. Mindenki a saját szüleivel beszéli ezt meg, és helyezi egészséges szintre a kapcsolatát.

2018. nov. 5. 13:09
 9/100 A kérdező kommentje:

A kérdés azért született, mert hihetetlen mértékű áldozathibáztatás dívik itt a gyakorin és a válaszadók nem ebben a világban élnek szerintem. Azt meg pláne elfelejtik, hogy nem ugyanarról a szintről indultak az egyes emberek. Aki bírja a pörgést és az 5 óra alvást, az kifogásnak érzi, ha valakit már a 40 óra munka önmagában elfáraszt, holott az 5 óra alvás+pörgés kombótól lehet, hogy más minimum gyomorfekélyt kapna és lefogyna. Mellesleg 5 órát aludni semmiért se éri meg. Semmiért. Nincs az az Isten. Inkább a szalag.

Na szóval az itteni válaszadók szerintem nem ebben a világban élnek, csak játszák a tökéletest. Mindenki minden kérdése alatt.

Magányos vagyok, ezért én is írok ide kérdést néha, hát megbánom, egy alatt annyi bántást kapok, mint egész általános iskolában nem.

2018. nov. 5. 13:11
 10/100 A kérdező kommentje:
Nem, nem fogom vele megbeszélni, mert az egyetlen rokonom fontosabb, mint hogy gyűlölöm-e Budapestet.
2018. nov. 5. 13:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!