Miért éreznek sokan gyűlöletet az emberek iránt?
Sokszor hallom másoktól, hogy mennyire utálják az embereket.
Várom a válaszokat.
- a sok rossz tapasztalat miatt
- divatból
- valójában önmagukat gyűlölik, csak így "fejezik ki"
stb
Pl.: van egy embernek egy tulajdonsága mondjuk az, hogy jóindulatú. Ezzel segíti azt, aki igazán rászorul. A környezete azonban észreveszi ezt, és elkezdik ez mentén kihasználni, kijátszani.
Na ezért aztán lehet utálni az embereket...
Egy dolog utálni az embereket, egy másik, azt vizsgálni, mi ennek az oka. Pl politikai nézetek. Jelenleg ugye ez az egyik fő oka, a viszálynak.
Valaki kövér, és gyűlöli már, hogy folyton megbámulják az utcán.
Valakinek az iskolában vagy a munkahelyen vannak rossz élményei.
Valakinek erre még a családi háttere is rátesz egy lapáttal.
Rengeteg oka lehet egy ember egoizmusának is. Nem tudhatjuk, mit élt már meg. Talán azért egoista és nagyképű, mert ő túlélte, kibírta, végigcsinálta azt a valamit, amire sokan nem lennének képesek. Lehet jó a fizetése. Tanult. Egy egészséges beképzeltség mindenkiben van, és kell is hogy legyen!
A fiatalokat, aki gyűlöli, teljesen megértem. Talán nem kell elmondani miért! ;)
Én például utálom magam, de emiatt nem utálom az embereket. Igazából a legbunkóbbat is meg tudom érteni, vagy ha nem is, akkor sem utálom. Amit utálok, az emberek közé menni. Számomra rossz érzés, hogy én más vagyok, emiatt teljesen olyan, mintha egy másik fajként mennék emberek közé és azért néznek ki, nem szól hozzám senki, nevetnek ki. Szóval utálok emberek között lenni, de nem őket utálom. Csupán irigylem őket, hogy nekik jó életük lehet és aki tesz is érte, annak van is. De ennyi.
A szomszéd néni akit említettél, ő sem utál, csupán irigy. No, de nem úgy, mint én, hogy örül a másik jóságának, hanem ő igazán irigy, hogy te fiatal vagy, előtted az élet és stb. Szóval ez ilyen, legalábbis nálam.
Aki tényleg utálja az embereket, de így rendesen, az gondolom rengeteget csalódott. Bár ez megvolt nálam is, mégse utálok amúgy senkit. No, mindegy, lehet ezzel csak én vagyok így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!