Miért gondoljátok azt sokan, hogy bármit elérhetünk (szinte csettintésre)?
"Ha nem tetszik a munkahely, válts." Ööö, még rosszabbra?
Bántják azt, aki biorobot munkát végez.
Bántják azt, aki nem sportol.
Ha nem szeretem Budapestet, költözzek el. Hogyan? Hagyjam itt családtagomat, aki számít rám? Csapot-papot? Hogy lesz munkám máshol és milyen? Nem elég vízfejű az ország? Jó, hála Istennek talán a nyugati részén van lehetőség.
Bántják azt, akinek nincs ideje. ???
Bántják azt, aki nem keres jól. Akkor is, ha amaz csak meséli, mert szóba kerül (pl itt kérdésnél) és nem panaszkodásnak szánja.
Bántják azt, aki nem hajlandó már többet tanulni, többedik tanfolyam vagy diploma.
"Ma az élet tele van lehetőségekkel." Mégis mikkel és hogyan? Köt a család, a PÉNZ, a munka stb.
Nem is nézek tévét.
Napi egy óra önképzés a lónak a bizonyos elég. Tapasztalat.
Nem normális ami ezen az oldalon megy.
Na, ha tényleg rossz a magyar mentalitás, akkor ezért.
#23:
Most már azért kezdesz idegesítő lenni...
:D :D :D
Ez a kérdés nem arról szól, hogy én hogyan segítsek magamon, amúgy nem tudjátok a problémáimat sem......
Hanem bosszant a robotikus hurráoptimizmus, ami itt megy,minden kérdés alatt. Nemcsak az én kérdéseim alatt.
Pedig nem megoldható minden probléma és nem elérhető minden álom.
22-23
"Magyar mentalitás"?! Mi, hogy mozdulj meg, és ne kifogásokat keress?
Napi egy óra önképzés elég egy nyelv megtanulására, kicsivel több meg egy főiskola, egy szakosító vagy egy felősfokú okj elvégzésre IS.
"Tapasztalat." Nálad? Nem hinném. Én így+ egy online partner segítségével (Skype) tanultam meg egy nyelvet és tettem le egy másikból felsőfokú nyelvvizsgát a középkorúra. És végeztem el egy másoddiplomát, ennél vizsgaidőszakban több, de nyáron pl. 0 tanulással.
Sokan megtettük.
Te nem teszed.
Ok.
A te döntésed.
A te választásod.
Nem más érte a hibás és a bunkó. Csak a te felelősséged.
A problémák és a az álmo legnagyobb része elérhető és megoldható. Csak miután valaki megtett mindent (!) utána mondhatja azt, hogy nem.
Hurráoptimizmus?
Ez nem hurráoptimizmus, MINDENKI leírja, hogy rohadt kemény munka az ára, de utólag visszanézve, megérte. Ez nem hurráoptimizmus.
Kèt hozzászólásodat bemásoltam:
"Nem tud felugrani hozzám akármiért (akár szerszámért, bármiért,amíg nem vagyok otthon), nem tudja kölcsönkérni az autót, hétvégente pedig nem tudunk találkozni. Ja, nemsokára hétvégén dolgozni fog, tehát 1-2 órát tudunk majd random hétköznap összefutni."
"Plusz én is kérek néha segítséget, tudod, egyedül nőként a háztartásban nehéz. "
Nőként szerszámokat tartasz otthon, aztán az apukádnak kell kölcsönkérni tőled? Vèletlen nem trollkodsz ezen az oldalon?
Csak nekem rengeteg pénzem, szabadnapom, estém ment a küzdelemre, amúgy tinikorom óta küzdök.
Hogy kezelhetőek legyenek a mentális tüneteim, hogy ne olyan bivalynehezen tanuljak, hogy a kb 90-es IQ-mat ellensúlyozni tudjam, hogy nenbiorobot legyek.
Majd miután kiírok egy kérdést arról, hogy összeomlottam mert egyhelyben toporgok, akkor hihetetlen bántások érnek. Hihetetlen bántások.
Mialatt aki ismer, kérdezgeti, szoktam-e pihenni. Mert tudják, hogy nem/alig. Van, aki aggódik értem. Tényleg van!!
De ez a kérdés nem rólam szól, hanem a jelenségről.
Rá tudnék mutatni munkatársakra, barátokra, egyéb ismerősökre, akik megoldhatatlan problémákkal néznek szembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!