Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzik egyesek hatalomnak...

Miért érzik egyesek hatalomnak, ha egy életre megvonják magukat a másiktól?

Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok, amikor durva és jogos okai vannak, hanem ilyen mondvacsinált, öncélú, önkényes, önérdekű, önkényelmű okokból.
2023. máj. 18. 18:32
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/173 anonim ***** válasza:
100%

"Mit követtél el a barátod ellen, aki megvonta a társaságát tőled?"

Ez az én kérdésem volt. Erre mondtad, hogy "értelmezhetetlen kérdés"

Szerintem meg értelmezhető, de valószínűleg más bolygóról jöttünk, így más kommunikációs csatornát használunk.

Az, hogy élőben szakította meg veled a kapcsolatot, vagy letiltott majdnem egykutya. Bár élőben sokkal nyíltabb és korrektebb. Megmondta, hogy megszakítja veled a kapcsolatot és ennyi. Erre jön az a lépés, hogy te elfogadod és ki-ki éli tovább a saját életét.

2023. máj. 22. 09:04
 112/173 anonim ***** válasza:
96%
Amíg nem mondod meg, mivel indokolta a kapcsolat megszakítását, nem tudjuk megítélni, hogy érthető ok volt-e, amit te nem vagy hajlandó felfogni, vagy neked van igazad, és tényleg hülyeség. Az utóbbi esetben örülj, hogy nem rontja tovább a levegőt, az előbbi esetben nézz magadba. Egy biztos, hogy egy ilyen cselekedetben senki nem érzi, hogy hatalma lenne, ez értelmetlen. Szabadulni akarnak valakitől, szabad akaratból, a másik fél korlátozása (hatalomgyakorlása) nélkül. Szóval inkább az akar hatalmat a másik fölött, aki nem hajlandó elengedni azt, aki szabadulni akar tőle.
2023. máj. 22. 10:28
 113/173 anonim ***** válasza:
94%

"Be szokott ez jönni bárhol is, hogy ha csináltok valamit valakivel, ráfogjátok hogy ő csinálja ezt, hogy rólatok le menjen a lászat? Nagyon ratyi. ;)"

Ezt mondjuk te tolod végig itt is, másik kérdésednél is.

De igazából te csak azér tjössz ide, hogy oltogass embereket, amiért nem hajlandóak résztvenni a baromságodban. Sézp nagy ember leszel ettől.

Jó szórakozást hozzá.

2023. máj. 22. 12:46
 114/173 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jogosan és érthető indokkal zártam ki ezeket az emberek az életemből, ők viszont azt mondták (másoktól hallottam vissza), hogy igazságtalan és bunkó voltam velük. Nos, ilyenkor ki dönti el, hogy mi a jogos és mi nem? Mert szerintem az volt, szerintük meg nem.

(#102)

2023. máj. 22. 13:41
 115/173 anonim ***** válasza:
70%

112-es, azt hiszem, hogy veled tökéletesen egy kommunikációs csatornát használok. 111-es voltam. Tökéletesen összefoglaltad a lényeget! Le a kalappal!

"Egy biztos, hogy egy ilyen cselekedetben senki nem érzi, hogy hatalma lenne, ez értelmetlen. Szabadulni akarnak valakitől, szabad akaratból, a másik fél korlátozása (hatalomgyakorlása) nélkül. Szóval inkább az akar hatalmat a másik fölött, aki nem hajlandó elengedni azt, aki szabadulni akar tőle."

2023. máj. 22. 14:16
 116/173 A kérdező kommentje:
Épp azaz hogy nem mondta meg. "Így alakult." Ha megmondják mi van, akkor azzal nincs baj, mert akkor van min elgondolkodni. Erre nem számítottatok.
2023. máj. 22. 22:58
 117/173 A kérdező kommentje:

Valaki feljebb burkoltan befenyített a zaklató vádjával, és pszichiátert javaslott.

Erre csak azt tudom mondani, hogy a válaszadók tele vannak önmaguknak ellentmondásokkal, meg rám vetítik ki, amit ők csinálnak. Hasonló a viselkedésük a skizóknak. Kinek is kell itt szakember? :D

2023. máj. 22. 23:01
 118/173 anonim ***** válasza:
31%
Ebben neked mi a hatalomérzet? Mert abban, hogy így alakult, nincs semmi ilyen. Másfelé alakultatok, eltávolodtatok, neki ez feltűnt, és lépett, neked nem tűnt fel, és most értetlenül állsz a dolog előtt, és még erőltetnéd azt, amiben már nincs semmi, kiüresedett, és ez egyikőtöknek sem hibája. Értékeld legalább azt, hogy nem szó nélkül tűnt el, hanem úgy zárta le, hogy elköszönt, megtisztelve az eddigi barátságotokat ennyivel. Egyébként pszichológussal erről tudnál beszélni, hogy segítsen megérteni, egy jó pszichológus el tudná magyarázni szakszerűen, miért történnek ilyenek, én nem vagyok pszichológus, csak értem az ilyen dolgokat, de elmagyarázni nem tudom. Nem csak a beteg emberek mennek pszichológushoz, ne tekints erre valami szégyenként.
2023. máj. 22. 23:16
 119/173 A kérdező kommentje:

Honnan jött nektek az, hogy én hatalmaskodok és hatalmat formálok másokra?

Úgy mondtátok, mintha én írtam volna. Annak válaszoljatok ilyet, aki ezt felhozta, ne nekem. Ilyet se mondtam, hogy nem szó nélkül tünt el, mert én mentem utána hogy mi a baj.

Ez meg hogy nem ismeritek el hogy tévedtetek, hanem még itt csűritek csavarjátok, ez hasonló viselkedés a nárcisztikumhoz.

Értem én hogy miért derogál elismerni, és hogy miért nem akarják sokan érteni a kérdést és észrevenni a nyitány szöveget, és hogy miért van minden rám fogva amit ti csináltok. Ki is mondom: Rafinériából ugyanígy léptek tovább azon akire ráuntatok, nem áll érdeketekben, vagy olyan jelentéktelen dolog alakult nála, ami nektek büdös, de ha felvállalnátok hogy ez a baj, Ti kerülnétek ki rosszul belőle. (Feltételezem ha kell valami az ilyen embertől, azért elővennétek arra az időre, nosztalgikus érzetekkel visszaédesgetve), és hát működött a dolog, erre most jött itt valaki, aki felvetette ezt a kérdést és most ki vagytok akadva. Vagy azért mert fáj az igazság, vagy azért mert valami indokolatlan para uralkodott el, hogy össznépi ébredés lesz ebből, és nem fog ez a továbbiakban működni. Megnyugtatlak. Egy gyakoris témától nem fog. Továbbra is fog sajnos ez a "rafinéria" működni, és élhetitek önző, énközpontú, önérzetes rafinált légköreiteket. :( Hogy azoknak rossz akiken átléptetek. Hát ez van. Nem kértétek hogy szorosabb szálakat fűzzön hozzátok. Há mit tehettek róla, nem?

2023. máj. 22. 23:47
 120/173 anonim ***** válasza:
85%

Igen, én most rafinériából otthagyom azt, akire ráuntam. Szervusz, Kérdező.

EPIC HATALOMGYAKORLÁS!

2023. máj. 22. 23:51
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!