Puszta elmélkedésből írtam ki a kérdést, mert érdekel más emberek véleménye is. Azért gondoltam ezt a kissé bizarr dolgot, mert ha megnézzük, ez a cselekedet minden létező problémából kiutat kínál az egyénnek. Legyen az bármilyen mélypont is, ezen a módon megmenekülhet belőle. Például van olyan ember, akinek az egyéni jellemzői, képességei miatt esélye sincs egy normális életre, max. élethosszig tartó vegetálásra. Másoknak pedig nem kell minden nap azzal szembesülnie, hogy semmire nem vitték. Míg ha az életben akarnak boldogulni, akkor életfogytiglani keserű csalódások várnak rájuk, voltaképpen a semmiért, miközben nem lesznek többek mások szemében.
Ezt alapul véve nevezhető egyfajta hatalomnak, amivel élete során egyszer minden ember élhet?
Az öngyilkosság nem szünteti meg a fájdalmat, csak átadja valaki másnak.
2021. nov. 1. 23:01
2/14 anonim válasza:
Ez a hatalom ismeretlen.
Tény hogy a világnak nevezett hely tele van rossz dolgokkal de nem ismert hogy halál után hova kerül az ember ezért érdemes megfontolni hogy élsz-e ezzel a lehetőséggel.
Ha igen akkor is idősebb korban érdemes.
2021. nov. 1. 23:02
3/14 anonim válasza:
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Szerintem igen. Engem megnyugtat a gondolat, hogy történjék bármi, mindig van lehetőségem kiugrani az ablakon.
2021. nov. 1. 23:26
4/14 anonim válasza:
teljesen zavaros az egész gondolatmeneted
2021. nov. 1. 23:31
5/14 anonim válasza:
Hatalom igen. De az életed is hatalom ennyi erővel. Mindig lesz hatalmad megváltoztatni.
2021. nov. 1. 23:31
6/14 anonim válasza:
Csak annyira, mint amennyire nyerésnek tekinthető feladni egy játszmát.
2021. nov. 1. 23:37
7/14 anonim válasza:
Nem, nem hatalom. Egy menekülő út. Viszont nem lehet hatalomnak nevezni azt,hogy megfutamodik az ember. Írom ezt úgy, hogy tudom milyen a gödör alján lenni, minden úgy érezni, hogy egy mély gödör alján vagy és sárban, sz@rban próbálsz evickélni, amikor csak azért várod az alvást, hogy egy kis időre megszünjön a világ.
Viszont az ilyen időszakból, élethelyzetből is lehet találni kiutat. Nos, onnantól érzed, hogy mi a hatalom.
2021. nov. 1. 23:37
8/14 anonim válasza:
Valamennyire egyetértek veled, és emiatt nem értem, hogy kinek mi köze hozzá, valaki meg akarja-e ölni magát.
2021. nov. 1. 23:59
9/14 anonim válasza:
Igen, az. Mi, akik lényegében kényelmesen élünk, legtöbbször apróságok miatt idegeskedve mondhatjuk hogy nem jó megoldás és nyilván szomorú, de aki ezt az egy kiutat érzi már csak és ténylegesen nem bírja tovább, annak kegyelem.
2021. nov. 2. 00:26
10/14 anonim válasza:
Én ültem zokogva éjjel az ágyon egy halom gyógyszerrel a kezemben, meg járkáltam vonatsin mellett. Aztán elhataroztam, hogy ez nem élet és kizárt hogy nekem nem jár semmi jó az életben. Kijottem a depresszióból és már azt gondolom, hogy a hatalom az, ha teszel magadért, hogy jobb legyen. A drasztikus változás is egy gyilkosság, az előző élet lezárása. És esélyt ad, hogy jobb legyen. És lett is jobb. Szóval az öngyilkosság számomra gyáva menekülés
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!