Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az öngyilkosság hatalomnak...

Az öngyilkosság hatalomnak tekinthető?

Figyelt kérdés

Puszta elmélkedésből írtam ki a kérdést, mert érdekel más emberek véleménye is. Azért gondoltam ezt a kissé bizarr dolgot, mert ha megnézzük, ez a cselekedet minden létező problémából kiutat kínál az egyénnek. Legyen az bármilyen mélypont is, ezen a módon megmenekülhet belőle. Például van olyan ember, akinek az egyéni jellemzői, képességei miatt esélye sincs egy normális életre, max. élethosszig tartó vegetálásra. Másoknak pedig nem kell minden nap azzal szembesülnie, hogy semmire nem vitték. Míg ha az életben akarnak boldogulni, akkor életfogytiglani keserű csalódások várnak rájuk, voltaképpen a semmiért, miközben nem lesznek többek mások szemében.

Ezt alapul véve nevezhető egyfajta hatalomnak, amivel élete során egyszer minden ember élhet?

2021. nov. 1. 22:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%

Tehetsz akármilyen változást,akármilyen szándékod magadért,ha nem tudsz bizonyos élethelyzetből kiszabadulni, illetve olyan emberektől végleg elszakadni,akik lehúznak,érzelmileg és lelkileg tönkretesznek.Ráadásul úgy, hogy irigyek, maradiak és önzőek magukra nézve. Még ha szulők is.

Főleg úgy,ha nincs anyagi lehetőség, mert anélkul nem megy. Csak a mesében tud a vándor egy batyu pogácsával elindulni és sikert elérni.

2021. nov. 2. 06:29
 12/14 anonim ***** válasza:
87%

Én úgy fogom fel az életet, mint egy szimulációs játékot. Annak egy sokkal szarabb változatát. Mert a játékot újrakezdheted, ha elrontottál valamit, választhatsz másik játékost, vagy másik terepet. Viszont ha az életben valami hibát vétesz, annak megérzed a következményét.

Szóval én addig élek, amíg még találok valami élveznivalót benne. Ha már nem, akkor meg game over.

Remélem reinkarnáció nem létezik, mert egyelőre nem szívesen csinálnám újra. Vagy legalábbis nem itt ilyen formában.

2021. nov. 2. 06:48
 13/14 anonim ***** válasza:
56%
Se nem hatalom, se nem megoldás
2021. nov. 2. 10:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen, az. Ha megvakulnék, már másnap megölném magam, mert nekem minden, ami szép és fontos az életben, az a látáshoz kapcsolódik. És senki sem kényszeríthetne arra, hogy vakon kínlódjak végig évtizedeket, teát hatalmamban áll véget vetni neki.
2021. nov. 4. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!