Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért érzik egyesek hatalomnak...

Miért érzik egyesek hatalomnak, ha egy életre megvonják magukat a másiktól?

Figyelt kérdés
Most nem arra gondolok, amikor durva és jogos okai vannak, hanem ilyen mondvacsinált, öncélú, önkényes, önérdekű, önkényelmű okokból.
2023. máj. 18. 18:32
 141/173 A kérdező kommentje:

Nem az a toxikus személy, aki felvet egy kérdést, és nem ért egyes válaszokkal, és még azoknak a személyeskedőknek sem hagyja magát, akik megsértődtek a kérdésnek és idekakálnak, hanem ezutóbbiak, pláne ha még be is próbálkoznak, rávetik a kérdezőre azokat a viselkedéseket, amiket pont ők csinálnak, ellentmondásba keverednek magukkal, nem akarják érteni a kérdést, és ha nincs igazuk, elfogynak az érveik, sértődötten távoznak.

Ja meg azok még a toxikus személyiség, akikről szó van.

2023. máj. 23. 13:48
 142/173 anonim ***** válasza:
95%

Okéoké, ahogy érzed, te életed, te dolgod, nem tőlem vonták meg magukat emberek látszólag ok nélkül.

De azért csak jelezném, hogy ahogy te sem, úgy mások sem tesznek dolgokat ok nélkül.

2023. máj. 23. 13:56
 143/173 A kérdező kommentje:

Ha nem írtam volna le úgy 100x hogy ha oka van és elmondják mi az, az rendbe van, még úgy elfogadnám ezt az érvet. De oké, tegyük ezt félre.

Mentő kérdés (nem részemre): Ha valaki ráun a másikra (nem vesznek össze meg semmi ilyesmi csak ráun), vagy olyan pozícióba kerül, hogy derogál neki, hogy a másik alacsonyabb pozícióba van, vagy ha olyan miatt távozik, amit ha felvállalna ő kerülne ki rosszul belőle (el lehet gondolkodni hogy miért ő kerülne ki rosszul belőle ha felvállalná) és csak annyit mond erre, hogy "semmi" vagy hogy "így alakult". Az is ok?

Tudom hogy önérzetességből, énközpontúságból, önzésből azt fogod mondani hogy igen, de megpróbáltam, hátha. (Ez nem helyetted megválaszolás, csak felvállaltam hogy mire számítok)

2023. máj. 23. 14:02
 144/173 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az is ok. Én is építettem le kapcsolatot azért, mert ráuntam egy ismerősömre; állandóan írogatott és az életemről kérdezett, de programokra sose volt nyitott, másról sose volt nyitott beszélgetni és egyszerűen meguntam.
2023. máj. 23. 14:30
 145/173 anonim ***** válasza:
95%

"Ha nem írtam volna le úgy 100x hogy ha oka van és elmondják mi az, az rendbe van, még úgy elfogadnám ezt az érvet. De oké, tegyük ezt félre."

Továbbra sem érted az egészet ahogy van.

Le sem szarják, hogy elfogadod-e az érvüket. Meghoztak egy ödntést a saját életükben. Az, hogy ezt te elfogadod vagy sem, az nem rájuk tartozik.

A leírt szitudra meg: ha valaki azt mondja, hogy neki derogál a te ismereted és eltaszít, az is egy ok. Önző, meg minden, de ok. Könyveld el önzőnek, vagy most nagyon fancy mindenkit nárcisztikusnak hívni, akkor könyveld el annak. De ettől még ok. Lehet számodra érthetetlen ok, de ok.

2023. máj. 23. 14:36
 146/173 A kérdező kommentje:
Szèp gondolatok. Kár hogy fordított esetben piszkálná az igazság érzeteteket, és (velem ellentétben) tolnátok a pszichés, bűntudatkeltő, lelkiterrorista zaklatást, rosszabb esetven pedig az ego sérült bosszút.
2023. máj. 23. 15:16
 147/173 A kérdező kommentje:
Az igazamra az lesz a bizonyíték, hogy tagadni fogod/fogjátok ezt, pont azért, mert az ilyenek ezt szokták. ;)
2023. máj. 23. 15:18
 148/173 anonim ***** válasza:
100%

146-147, lehet erre így érdemben válaszolni? Gyakorlatilag úgy tolod a személyeskedést, hogy ha normális ember módjára válaszol valaki, akkor az már előre megkapta a magáét:D Javaslom tanul jmeg ember módjára kommunikálni, mert ezzel így nem fogsz nagy sikert aratni senkivel szemben sem.

És akár személyeskedsz, akár nem, a válasz annyi, hogy igen, rosszul esne, és ha lehetőségem nyílik rákérdezek az okára, de nem fogok ezért zaklatni senkit. Bosszút állni meg nettó ostobaság.

Dehát úgyis hazudok, igaz?

2023. máj. 23. 15:23
 149/173 A kérdező kommentje:
Látom nem tévedtem.
2023. máj. 23. 15:33
 150/173 anonim ***** válasza:
74%
Anyád tudja, hogy bzi vagy?:D
2023. máj. 23. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!