Miért érzik egyesek hatalomnak, ha egy életre megvonják magukat a másiktól?
124
Ezt a "kiüresedettet" annyira könnyű ráfogni bármire.
Tévedtem. Mégis csak akad érdemi válasz, pl. a 130.
(Mindjárt jön egy bepróbálkozás, hogy elírtam, mert a 125 :D )
Klasszikus esete annak, amikor a kérdező csak azt tekinti érdemi válasznak, aki egyetért az ő kérdésnek álcázott állításával.
Egy halom választ kaptál a kérdésedre. 50%-át ignoráltad, 40%-át leszóltad, és 10%-át tekinted érdmei válasznak.
De ez szépen rámutat arra is, hogy mennyire kell készpénznek tekinteni azt, amikor te azt mondod valaki tetteinek magyarázatáról, hogy mondvacisnált. Te nem értesz egyet vele, ezért nem fogadod el valós indoknak.
Ne csodálkozz, ha a későbbiekben is lesznek még emberek akik megvonják magukat tőled. Az ilyen jellegű toxikus viselkedésre a legegészségesebb válasz az elzárkózás. Mégis ki akarna egy olyan emberrel kapcsolatban maradni, aki egyszerűen kétségbe vonja mások gondolatait, érzelmeit?
Nem gondolom hogy meg kéne sértődnie azoknak, akinek nem értek egyet a válaszával, és pláne nem kéne hisztizni ezen. Nem attól lesz valaki rossz ember, hogy nem ugyanazon a véleményen van mint te. Sőt nem ő lesz emiatt nárcisztikus.
Mellesleg amíg én vagyok ennek a topicnak a kérdezője, addig én döntöm el, hogy mi volt itt az érdemi válasz, és mi nem. Majd ha ebből a topicból el lesz tőlem véve a kérdező poszt és át lesz adva másnak, akkor már nem én döntöm el, hogy mi volt itt az érdemi válasz és mi nem. És ez így van.
Ha valaki nem hiányzik az életemből, akkor nem fogom az illendőség miatt keresni. És nem várom el, hogy valaki csak azért keressen, hogy ne bántson meg, holott nem hiányzom neki. Lehet, hogy én vagyok a fura, de nem tartom a kapcsolatot minden barátommal, akiket ovis korom óta megismertem. Van olyan, akit akkor lássak, amikor a hátam közepét, mert olyat tett ellenem, ami miatt az életben többé nem akarom látni. Van olyan, akinek egy-egy megnyilvánulása nem tetszett, emiatt nem vagyok dühös, nem utálom, csak nem szeretnék barátkozni vele (egy ilyen van, aki olyan durcás, mint te, kérdező, mert szerinte hülyeség az ok, amiért megszakítottam a barátságot-mondhatni mondvacsinált). És van olyan, akivel semmi bajom, de nem hiányzik, nem jut eszembe és nem akarom, hogy újra szorosabb kapcsolatban legyünk, mert az életünk teljesen más irányba halad.
Nekem is van olyan barátságom, amit sajnálok, mert én szívesen tartottam volna a kapcsolatot, a barátomnak viszont nem hiányoztam, így max köszönünk az utcán, pedig régen öri-barik voltunk. Ezek nem hatalmi jatszmák. Éljük az életünket. Vannak örök kötelékek és vannak rövid ideig tartó kapcsolódások. Ami megszakad ha az egyik félnek bármi okból terhessé válik. Ha valaki nem tud feldolgozni egy megszakadt kapcsolatot (legyen az bámilyen természetű) akkor az nincs rendjén. Felnőttként tudni kell harag és a másik hibáztatása nélkül továbblépni.
135, nem sértődött meg senki.
De az, hogy mi válasz a kérdésre, azt egyszerű nyelvtani és szintaktikai szabályok mentén el lehet dönteni, nem poszt kérdése.
Én döntöm el hogy mit tartok érdeminek és mit nem. Na látod ez már jogot formálás, hogy helyettem akarod eldönteni hogy mit tartok érdemi válasznak és mit nem.
És volt sértődés és hiszti is. Csak hogy értsd hogy megy ez: Azt, hogy személyeskedés és leszólás nélkül annyit mondok, hogy ezzel, ezzel, és ezzel a hozzászólással értek egyet, és ezek közül történetesen egyik sem a tiéd és elkezdesz ezen személyeskedni, hülyeségeket beszélni, az nem ugyanaz, mint amikor felteszek egy kérdést, jönnek erre a sértett, gyalázkodó, és személyeskedő válaszok, és visszavágok az ő "stílusukban." Én 11 évesen akadtam ki azon, ha valaki nem értett egyet az állításaimmal. Most akkor én voltam túl érett vagy te vagy most 11 éves?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!