Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha én szerintem a transzneműsé...

Ha én szerintem a transzneműség nemi identitás zavar és undorítónak találom azt az öncsonkítást amit sokan nemváltó műtéteknek neveznek de semmi köze nincs hozzá, akkor én "gonosz" ember vagyok?

Figyelt kérdés
Transzneműek- fogalmazzunk őszítntén - az emberek többségében undort váltanak ki. Ezt nem lehet holmi politikával és propagandával orvosolni mivel az kontraproduktív és még csak a tünetek kezelésére sem alkalmas főleg ha a nyugati radikális formát vesszük. Heteroszexuális emberek nagyrésze sosem fog lefeküdni egy átoperált vagy elfogadott némi identitás zavarban szenvedő emberrel. Nem gondolom hogy az emberek többsége fog alkalmazkodni a manapság "felkarolt" kisebbségekhez.

2021. jún. 27. 22:38
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/191 anonim ***** válasza:
100%

#130 "A nemváltás biológiailag lehetetlen"

ezzel a transzok is tisztában vannak. a kromoszóma az az marad amivel születtek, nincsenek illúzióik.

"A biológia megváltoztathatatlan törvényeivel felesleges szembemenni."

azért a hormonterápia még mindig nagyon hatásos, pedig szembemegy a biológiával

2021. júl. 2. 10:07
 132/191 anonim ***** válasza:
88%

Mondom, hogy nem biológiai kérdés 🤦🏼‍♀️. Persze, mondhatjuk, hogy az vagy biológiailag, aminek születtél, de tudod, az ember nem csak testből áll, ha nem lélekből is, az pedig lehet más. A lélek nem biológia.

"Egy "nemváltoztató" műtéten áteső férfi soha nem lesz képes gyereket szülni és egy "nemváltoztató" műtéten átesett nő sem lesz képes teherbe ejteni senkit soha."

Nem is ez a céljuk. Egyszerűen csak a másik nemhez akarnak tartozni. Ha szerinted ez lehetetlen, akkor ok, az a te véleményed, de ne felejtsd el, hogy egy vélemény soha nem tény.

2021. júl. 2. 10:08
 133/191 anonim ***** válasza:
100%

"Egy "nemváltoztató" műtéten áteső férfi soha nem lesz képes gyereket szülni és egy "nemváltoztató" műtéten átesett nő sem lesz képes teherbe ejteni senkit soha."

miért mindig ezen akadtok fent?? meddő cisz emberek is léteznek, sőt olyanok is akik tudatosan maradnak gyermektelenek. egy transz se képzeli azt hogy a teljes nemváltás után majd tud saját gyereket csinálni. a hormonterápia sterilizál, ha nem tudnád. a transzok ezzel tisztában vannak.

2021. júl. 2. 10:13
 134/191 A kérdező kommentje:
Kutatók szerint hatástalan a nemváltás ugyanis a tüneteket vagyis a szorongást nem csökkenti hanem növeli: [link]
2021. júl. 2. 10:13
 135/191 anonim ***** válasza:
84%
134. És egy transzot is megkérdeztél erről? Vagy többet. Nekem hitelesebb az ő szavuk, mint egy akármilyen cikk.
2021. júl. 2. 10:19
 136/191 A kérdező kommentje:
Kutatók szavára, akik ezzel foglalkoznak többet adok! Eljutottunk oda, hogy mostmár a tudomány sem számít mert nem titeket igazol...
2021. júl. 2. 10:21
 137/191 anonim ***** válasza:
Amerika mondjuk pont nem a toleranciáról híres, amennyi agresszív vallásos bigott van ott
2021. júl. 2. 10:22
 138/191 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy elolvastam a cikket 134. Nincs benne konkrétum, hogy miért növeli a nemváltás a szorongást, csak statisztikákról beszél, illetve a kommentekben azt olvasom (és javítsatok ki, ha félreértem), hogy ez a cikk kamu és az eredeti angol szöveg nem azt írja, hogy növelné a szorongást a nemváltó műtét, hanem csak azt, hogy nincs pozitív hatása a mentális egészségre. A kettő nem ugyanaz.
2021. júl. 2. 10:30
 139/191 anonim ***** válasza:
77%

ha a kutatók szavára akarsz adni, kérdező, akkor célszerű a kutatók szavát olvasni, nem egy firkászét. [link]

"Years since initiating hormone treatment was not significantly related to likelihood of mental health treatment"

"Years since initiating hormone treatment was not significantly related to likelihood of mental health treatment"

"Conclusions:

In this first total population study of transgender individuals with a gender incongruence diagnosis, the longitudinal association between gender-affirming surgery and reduced likelihood of mental health treatment lends support to the decision to provide gender-affirming surgeries to transgender individuals who seek them."

2021. júl. 2. 10:35
 140/191 anonim ***** válasza:
100%
136. Miért, a kutató a transznemű? 😂
2021. júl. 2. 10:37
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!