Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha én szerintem a transzneműsé...

Ha én szerintem a transzneműség nemi identitás zavar és undorítónak találom azt az öncsonkítást amit sokan nemváltó műtéteknek neveznek de semmi köze nincs hozzá, akkor én "gonosz" ember vagyok?

Figyelt kérdés
Transzneműek- fogalmazzunk őszítntén - az emberek többségében undort váltanak ki. Ezt nem lehet holmi politikával és propagandával orvosolni mivel az kontraproduktív és még csak a tünetek kezelésére sem alkalmas főleg ha a nyugati radikális formát vesszük. Heteroszexuális emberek nagyrésze sosem fog lefeküdni egy átoperált vagy elfogadott némi identitás zavarban szenvedő emberrel. Nem gondolom hogy az emberek többsége fog alkalmazkodni a manapság "felkarolt" kisebbségekhez.

2021. jún. 27. 22:38
 141/191 A kérdező kommentje:
138. Kommentekben összekutyukták az dolgokat, aztán a cikk írója helyrette őket.
2021. júl. 2. 10:40
 142/191 A kérdező kommentje:
Helyretette*
2021. júl. 2. 10:41
 143/191 anonim ***** válasza:
51%

nahát sikerült 2x ugyanazt idézni. a második ez akart lenni:

"However, increased time since last gender-affirming surgery was associated with reduced mental health treatment"

2021. júl. 2. 10:41
 144/191 A kérdező kommentje:

"136. Miért, a kutató a transznemű? 😂"

A kutatók nem csak egy és nem csak a pozitív esetekkel foglalkoznak. Lehet hogy vannak transznemű kutatók is azt ki tudja?

2021. júl. 2. 10:42
 145/191 anonim ***** válasza:
55%
#141 de kit érdekel a cikk, mikor megvan az eredeti kutatás?? engem nem más (félre)értelmezése érdekel, hanem hogy az eredeti forrás mit mond
2021. júl. 2. 10:43
 146/191 anonim ***** válasza:
59%
141. Akkor magyarázd el nekem, hogy miben van igaza a cikk írójának a kommentekben, mert nem értem, és szeretnék okosabb lenni.
2021. júl. 2. 10:44
 147/191 A kérdező kommentje:

Kommentek között olvasható a korrekció: “These individuals were each matched to an individual with a gender incongruence diagnosis who had received gender-affirming surgery by age, legal gender, education, and country of birth. When comparing the mental health treatment outcomes between the two groups (Table 1), we found no significant difference in the prevalence of treatment for mood disorders and no significant difference in the prevalence of hospitalization after suicide attempt. However, individuals diagnosed with gender incongruence who had received gender-affirming surgery were more likely to be treated for anxiety disorders compared with individuals diagnosed with gender incongruence who had not received gender-affirming surgery.” (771. oldal, második hasáb közepe)

Magyarul: a korrigált egybevetés alapján nem tapasztaltak szignifikáns különbséget a két csoport között, azt azonban igen, hogy azok, akik nemváltó operáción mentek át, nagyobb eséllyel szorulnak kezelésre szorongásos rendellenesség miatt, mint azok a gender inkongruenciával élők, akiken nem végeztek el nemváltó műtétet

doi.org/10.1176/appi.ajp.2019.19010080

korrekció: doi.org/10.1176/appi.ajp.2020.20050599

2021. júl. 2. 11:06
 148/191 A kérdező kommentje:
Ezzel lehet hozzáférni: [link]
2021. júl. 2. 11:19
 149/191 anonim ***** válasza:
34%
147. Ez lényegében ugyanaz, ami a cikkben van. Akkor miért ne higyjek annak, aki mást mond kommentben?
2021. júl. 2. 11:24
 150/191 A kérdező kommentje:
Mivel hozzá tudsz férni magad is a korrekcióhoz.
2021. júl. 2. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!