Ha én szerintem a transzneműség nemi identitás zavar és undorítónak találom azt az öncsonkítást amit sokan nemváltó műtéteknek neveznek de semmi köze nincs hozzá, akkor én "gonosz" ember vagyok?
182.
Nem gyűlölködöm csak nem is tudom hogy gondolhatja bárki is hogy ez így tartható.
"szülői beleegyezés és minden pszichológiai terápia nélkül varatnak át gyerekeket"
Erre húsz oldal után még mindig nincs semmiféle bizonyíték.
"Sőt ha személyesen megkeresed őket, boldogan elküldik neked a kutatásaikat, tök ingyen, tök legálisan."
Akkor minek van szükség erre az oldalra, ráadásul kalóz oldalként? Na ezt nem értem. Miért nem fogja magát valaki, és egy sima oldalon (ugye ingyen) közzé teszi ezeket a kutatásokat? A forrásokat megjelöli, egy kicsit másképp írja meg, mint az eredeti. Egyáltalán mi olyan különleges abban az oldalban, amit máshol nem találnál meg?
"Akkor minek van szükség erre az oldalra, ráadásul kalóz oldalként?"
mert egy mezei bsc/ba szintű szakdolgozathoz is 50 forrást várnak el minimum az 50, jó eséllyel különböző tudóstársaság (bár elég 1 kutatónak írni per cikk). egy msc, phd szintű dolgozahtoz meg mégtöbbet. és nem minden tudóst lehet megtalálni online.
"ráadásul kalóz oldalként?"
mert a publikáló lapok befostak, hogy vége a monopóliumuknak. a tudósok se szeretik őket amúgy, igazságtalannak tartják, hogy a semmi munkával szedik be a sok pénzt mindkét féltől, és nem adnak semmit vissza se a tudósoknak, se az olvasóknak (akik nagyrészt maguk is tudósok).
"Miért nem fogja magát valaki, és egy sima oldalon (ugye ingyen) közzé teszi ezeket a kutatásokat?"
mert sokkal egyszerűbb fenntartani egy kis oldalt, kis szerverigénnyel, ami hozzáférést szerez a cikkekhez azokon a szervereken, ahol eredetileg tárolva vannak a publikációk. így is pénzbe kerül a sci hub fenntartása, pedig nem kell több terabite-nyi anyagit tárolnia. ja és ez is ugyanúgy kalózkodás lenne.
"Egyáltalán mi olyan különleges abban az oldalban, amit máshol nem találnál meg?"
ez, amit leírtam feljebb.
186.
Akkor ajánlom figyelmedbe a The Fair Right youtube csatornát amely ilyen esetekkel foglalkozik és általában forrásokat is megjelől. De nem kell sokat kutakodnod az interneten, hogy olyan cikekkel találd szembe magad mint például ez is: [link]
Lényeg az, hogy nem engedte a 14 éves lánya nemváltoztató műtétjét ezért elítélte a bíróság a kanadai férfit.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!