Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha én szerintem a transzneműsé...

Ha én szerintem a transzneműség nemi identitás zavar és undorítónak találom azt az öncsonkítást amit sokan nemváltó műtéteknek neveznek de semmi köze nincs hozzá, akkor én "gonosz" ember vagyok?

Figyelt kérdés
Transzneműek- fogalmazzunk őszítntén - az emberek többségében undort váltanak ki. Ezt nem lehet holmi politikával és propagandával orvosolni mivel az kontraproduktív és még csak a tünetek kezelésére sem alkalmas főleg ha a nyugati radikális formát vesszük. Heteroszexuális emberek nagyrésze sosem fog lefeküdni egy átoperált vagy elfogadott némi identitás zavarban szenvedő emberrel. Nem gondolom hogy az emberek többsége fog alkalmazkodni a manapság "felkarolt" kisebbségekhez.

2021. jún. 27. 22:38
 161/191 anonim ***** válasza:
68%

"A nemváltásnak a célja eredetileg az lenne, hogy csökkentse a betegséggel járó tüneteket például a szorongást is."

Nem. Először is szó sincs "betegséggel" járó tünettel. A szorongás annak a tünete, hogy a társadalom egy része nem hajlandó megérteni őket, sőt bántják is. Másrészt szerintem erre minden transz egyénileg tudna válaszolni, hogy ő miért akar elmenni egy ilyen műtétre, pont nem a szorongás csökkentése jutna először eszébe. Tudja, hogy ez egy hosszú és nehéz út lesz, de a végén végre eggyé válhat a teste és a lelke.

2021. júl. 2. 17:56
 162/191 anonim ***** válasza:
12%
159. De, nyíltan vállalja, hogy egy kalóz oldal, azokat pedig a csalók használják, akik sz*rnak a szerzői jogi védelemre, és nem hajlandóak olyan tartalmakért fizetni, amikért mások megdolgoztak.
2021. júl. 2. 17:59
 163/191 A kérdező kommentje:
161. Ha a szorongás annak a tünete, hogy a társadalom nagy része nem hajlandó megérteni őket, sőt bánják akkor kifejezetten káros számukra a nemváltás mivel felerősíti a szorongást. Ismerek olyan nemi identitás zavaros embereket akik nagyon boldogok abban a testben amiben születtek.
2021. júl. 2. 18:42
 164/191 anonim ***** válasza:
87%
.... Vagy legalábbis azt mondják. Nem hinném, h egy olyan embernek mint te, egy transznemű kiöntené a szívét.
2021. júl. 2. 19:04
 165/191 harminezer oxigén ***** válasza:
77%

Szerinted káros a nemváltás? Ezt mi alapján mondod. Átestél rajta? Netán transzneműeket kezelő pszichiáter/pszichológus vagy? Nem hiszem.

Hidd el tapasztalatból írok neked: Az hogy a társadalom néhány tagja kirekeszt minket, verbálisan és akár fizikálisan bántanak/bántanának minket tud szorongást, gyomorideget és általános félelmet okozni. Én is mikor igazolványt kell használnom gyomorideggel veszem elő, mert még a régi adatok vannak rajta és már egyre kevésbé passzolnak a külsőmhöz, volt már belőle problémám postán, buszon. Vagy épp nagyon rosszul esik amikor nyilvánosan megaláznak, sértegetnek.

De az a szorongás, gyomorideg amit ezek okoznak messze nem annyira rosszak és kínzóak mint amit a diszfória okoz(ott). Inkább szóljanak be napi szinten mint, hogy újra átéljem azokat az érzéseket amit a hrt megkezdése előtt átéltem. Inkább vádoljanak okirat hamisítással a postán csomagátvételkor, mint megint arra szintre süllyedjek amin voltam.

Nagyon boldog lennék ha ezek miatt sem kellene aggódnom, ha a hozzád hasonlóak egyszerűen békén hagynának. Az én életem, testem, döntésem semmilyen hatással nincs az életetekre miért kell nektek ezzel foglalkozni, támadni minket? Te is azzal jössz, hogy ez mennyire "káros" meg "ártalmas" nekünk meg szerinted semmi haszna. Hidd el te és a hozzád hasonlók akik ártalmasak és károsak ránk nézne nem pedig a nemváltó kezelések, beavatkozások.

Niki

2021. júl. 2. 21:26
 166/191 anonim ***** válasza:
75%
Kedves Niki! Nem tudom milyen érzés transzneműnek lenni, de sok kitartást és szép életet kívánok neked!
2021. júl. 2. 21:46
 167/191 anonim ***** válasza:
26%
163. Én azt írtam, hogy bántják (mások), nem azt, hogy bánják... És ha ebből indulunk ki, nehogy már azért ne menjen valaki nemváltó műtétre, mert a társadalom egy része nem fogadja el. Milyen embertelen dolog így korlátozni ebben valakit.
2021. júl. 2. 21:57
 168/191 A kérdező kommentje:

165.

Te így érzed de ez nem befolyásolja a tudományos dokumentumokat. Ha neked jó ezt elszenvedned és boldog vagy így én nem állok az utadba mert te döntöttél így.

2021. júl. 2. 23:23
 169/191 A kérdező kommentje:

167.

Komolyan abba kötsz bele hogy kihagytam egy betűt?

2021. júl. 2. 23:24
 170/191 anonim ***** válasza:
72%
169. Igen, mert így más értelme lesz a mondatnak. Zárjuk ki a félreértéseket.
2021. júl. 3. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!