Hogy bírjátok a hőséget?
339 Igen, nálatok még a holnap is kemény lesz. Tudom, ezek után én csak ne rinyáljak, de ma már nálunk is 28 fok van a hálóban, ennyi még egész nyáron nem volt, tegnap, tegnapelőtt is megúsztuk még 25.5 fokkal, de ebben én már nem tudok aludni, el sem tudom képzelni nektek milyen. Takarózzatok nedvesített törölközővel paplan helyet, és lábfej alá is be a vizes törcsit + ventilátor. Ezek azért kicsit enyhítenek.
Sajnos nincs jó hírem a folytatásról sem. Egyelőre úgy tűnik hétvégén újra 30, 30 felett lehetünk, és jövő hétre újabb melegedés látszik, újra lehetnek 35 fokok.
Rettenetesen utálom már ezt az aljas évszakot!
342-es Akkor le vagy maradva. :) Tisztán emlékszem, hogy amikor a jelenlegi házunkban az ajtókereteket festettem a beköltözés előtt, 2015 szept. közepén 34 fok volt. Ha itt Vácnál annyi volt, akkor az Alföldön simán lehetett akkor is 35.
Ne felejtsük el, hogy az El Nino elkezdődött, ez már beleszólhat az egész őszbe, ami nyilván átlag feletti melegeket fog okozni, és a tél is esélyes, hogy megint átlag feletti meleggel, és bő csapadékkal fog járni. Na de ez már nagyon jóslás szint.
A mostani helyzetről... Az amerikai gfs modell már múlt héten is számolt az ehéten várható "lehűlés" után a jövő heti "hőhullámmal", más modellen 5-e környékére épp hidegfront látszódik. Mondanom sem kell, hogy én az utóbbinak drukkolok, kell a fenének újra a 30 feletti hőmérséklet, amikor még ez sem múlt el, de az elmúlt években mindig az a tetves melegebbik verzió jött be, ha ilyen helyzet állt fenn. Meglátjuk. Hajrá hidegfront! :)
342-es nézd csak: [link]
Még 36 is szerepel a térképen. Na most arra nem emlékszem pontosan, hogy ez év volt-e, de talán nem, mindegy volt egy olyan is, amikor október 23án 26-27 fokban túráztunk. Na azért az sem normális dolog.
#347: Jajj nagyon köszönöm! :D Ma 5 körül ide is megérkezett amit írtál. Csendesen esik, kis szél van, dörög, és HŰLT A LEVEGŐ!! Ez egy megváltás most.
Viszont néztem a következő napokat... Hát nem lesz egy nagy hőmérséklet visszaesés.
Remélem vihar nem várható ma. Kiszellőztetek mindenhol mindenképpen.
Bízom benne mostanra már mindenki élvezi a hűvöst!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!