Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha vásárolni megyek, minek...

Ha vásárolni megyek, minek legyek még pénztáros is az önkiszolgáló kasszánál?

Figyelt kérdés

Minek kényszeríti rám az üzlet az ő munkájukat, mikor nekem nincs pénztáros képzésem?? Hogy hogy csinálhatom ezt a munkát??

A saját időmet rabolom, mert néha szöszmötölök valamelyik áruval és egy élő pénztáros sokkal gyorsabban dolgozik mint én. :P

Este már csak önkiszolgáló kassza van, így nincs választás.

Ha már valaki az önkiszolgáló kasszát használja, bizonyos árumennyiségnél adhatnának órabért, levonhatnák a fizetendő összegből a "pénztáros" munkámat.

Igazságtalan akárhogy is nézzük.

máj. 7. 23:44
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/180 anonim ***** válasza:
46%

Felfogtam, mit írtok pont ezért reagáltam bunkó stílusban.

Miért is kellene a fizetése?

1. Ténylegesen kasszázni nem csak abból áll, hogy lehúzkodod a cuccot a többit meg a gép megcsinálja… Ha csak ennyi lenne a történet, nem kerülnék ennyien a kereskedelmi szektort.

2. A kasszás másokat szolgál ki, nem saját magát, ami jelentősen stresszesebb.

3. Magát a mozdulatot akkor is meg kell csinálni, ha a szalagra pakolsz, utána meg a szatyrodba, annyi a különbség, hogy közben egy gép elé odatartod. Lényegében semmi extra munkával nem jár.

4. A dolgozók felügyelik a folyamatot, aki nem ért hozzá van lehetősége segítséget kérni.

Abban egyetértünk, hogy a kasszás igen is menjen oda a helyére, ha nincs más dolga, de a többi az csak Isten-szindróma, mer’ az milyen már, hogy meg nem eszik helyettem amit megveszek.. És pont az ilyen emberek szoktak úgy beszélni a dolgozókkal, ahogy. Attól még nem lesz senki atyaúristen, hogy elmegy bevásárolni….

Azt megértem, ha az idős nénikék, bácsikák, akiknek már a létezés is megterhelő nem akarnak vele bajlódni, de feltételezem nem ők vergődnek itt a gyakorin..

júl. 14. 20:41
 82/180 anonim ***** válasza:
23%

Teljesen mindegy.

Ami pénzt megtakarítanak, azt KÉREM ÉN, méghozzá azért, mert én végzem el a munkát. És nem, nem akarom elvégezni. A kasszás szakértelme és gyorsasága nekem fontosabb.

júl. 14. 20:48
 83/180 anonim ***** válasza:
30%
82-es, Ennyi erővel a sorbanállásért is számolj fel órabért, vagy azért, hogy neked elkell menni a boltig, mert az milyen már, hogy nem viszik házhoz..
júl. 14. 21:06
 84/180 anonim ***** válasza:
39%

Miért ne?

Csak tudod... idáig volt pénztáros. Most meg nincs. A munkáját te végzed el.

A fizetését odaadományozod a cégnek? Biztos jobban rászorul, mint te.

A te döntésed. Ezt máshol is érdemes bevezetni, majd mondok ötleteket.

júl. 14. 21:09
 85/180 anonim ***** válasza:

"Semmi gond, csak akkor kérjük a pénztáros fizetését."

NEM ÉN TALÁLTAM KI, ti írtatok ilyet.

júl. 14. 21:09
 86/180 anonim ***** válasza:
28%
Nem végzed el más munkáját, magadnak csipogod és fizeted ki. Ha nem tetszik, lehet házhoz is rendelni és akkor menned sem kell érte...
júl. 14. 21:11
 87/180 anonim ***** válasza:
45%
84-es.. És vajon miért nincs..? Mert úgy bánnak velük a kedves vásárlók, ahogy, és már senki sem akar ilyen munkakörben dolgozni. Aki meg nem tudja megbecsülni a másik munkáját, azt egy percig se tudom sajnálni, ha spórol rajtuk a cég.
júl. 14. 21:17
 88/180 anonim ***** válasza:
23%

Melyik része nem érthető annak, hogy egy olyan munkát, amit idáig más végzett, most te végzel, de a fizetést nem te kapod érte?

Ingyen dolgozhatsz a cégnek.

júl. 14. 21:18
 89/180 anonim ***** válasza:
30%

"Nem értem, hogy miért kell egy hasznos dolog ellen lázadni"

Az a hasznos dolog, ha választási lehetőséget adnak a vevőnek. Az nem, ha azt is rákényszerítik az önkiszolgáló kasszára, aki (talán csak egyelőre, talán csak épp most) idegenkedik tőle.

"amit aki tud kezelni mindenki szereti"

Nem hinném.

"nem hajlandóak haladni a korral"

Nem az a haladás, ha jól működő dolgokat lecserélnek, hanem az, ha egyre szélesebb a választék - az áruk kifizetésekor is.

"És hogy miért háborít fel ez annyira, hogy megsértsek emiatt másokat? Mert az emberek nagyrésze lenézi a kasszásokat ..., de ilyenkor elvárják, hogy ott legyenek"

Szerintem pont nem azok várják el, hogy ott legyenek, akik lenézik őket.

júl. 14. 21:18
 90/180 anonim ***** válasza:

Milyen munkát végzek más helyett ingyen, ha ugyanarról a mozdulatsorrol beszélünk, amit amúgy is megkéne csinálni csak így sorban állás nélkül? Felrakod a szalagra a cuccot? Igen. Leveszed? Igen. Azért kérnétek el pénzt mert egy gombot megkell nyomni, hogy mivel fizetsz (kp-nál még azt se kell)? Komolyan itt tartunk?

Ok azt elismerem, hogy az lenne a fair, ha lenne választási lehetőség és lenne ez is, meg az is, de a többi az dráma.

júl. 14. 21:27
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!