Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha vásárolni megyek, minek...

Ha vásárolni megyek, minek legyek még pénztáros is az önkiszolgáló kasszánál?

Figyelt kérdés

Minek kényszeríti rám az üzlet az ő munkájukat, mikor nekem nincs pénztáros képzésem?? Hogy hogy csinálhatom ezt a munkát??

A saját időmet rabolom, mert néha szöszmötölök valamelyik áruval és egy élő pénztáros sokkal gyorsabban dolgozik mint én. :P

Este már csak önkiszolgáló kassza van, így nincs választás.

Ha már valaki az önkiszolgáló kasszát használja, bizonyos árumennyiségnél adhatnának órabért, levonhatnák a fizetendő összegből a "pénztáros" munkámat.

Igazságtalan akárhogy is nézzük.

máj. 7. 23:44
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/180 anonim ***** válasza:
64%

Azért nem egészen.

A vonalkódot el kell húzni, a mérleg pedig folyamatosan problémázik a súlyokkal, lassú (SOKKAL lassúbb, mint egy gyakorlott pénztáros), kód nélküli áruval külön kell küzdeni, azt neked kell lemérni és beárazni, ha elkezd sipákolni, az is a te bajod, és 18 év felettivel MINDENKÉPPEN pénztáros kell.

Nem bejáratott, nem biztonságos módszer.

júl. 14. 21:35
 92/180 anonim ***** válasza:
38%

Kifogás, mindig lesz. Évek óta nincs gondom a mérleggel, pedig nagyon változatosan vásárolok, gyors lehúzom a cuccokat, max ha alkoholt veszek, engedélyezik, átlagosan 2x hamarabb végzek, mint sima kassza esetén.

Trükk azoknak, akik vevők tanulni bármit: Ha veszel szatyrot a cuccaidnak, azt olvasd elsőre és ha ügyes vagy, úgy rakod a mérlegre, hogy egyből tudsz bele pakolni, csak pár db termék az elején kényelmetlenebb, addig igazítani kell a szatyrot, de utána csak felkapod és mehetsz. Ha utána pakolok az néha közel 10 perc, így meg kb semmi.

júl. 14. 21:59
 93/180 anonim ***** válasza:
62%

"Azt megértem, ha az idős nénikék, bácsikák, akiknek már a létezés is megterhelő nem akarnak vele bajlódni"

Ja, szóval mégiscsak van vele bajlódás, belátod te is...

Tudod, amikor pl. az egész napját megkeseríti valakinek a munkahelyén használt 4-5 fénymásoló, 3-4 nyomtató, 5-6 számítógép, stb., akkor nulla kedve van még munkaidő után is újabb és újabb önkiszolgáló kasszákat szelidíteni (mert mindegyik boltban mind kicsit más, és nekem nagyon rossz tapasztalatom van velük - főleg a spar bunkó eladói miatt, hosszú...): hiába mondogatják a hangosbemondón szinte folyamatosan, hogy lehet menni az önkiszolgáló kasszához is, nem megyek. De sokszor rá is csodálkozom, hogy mennyire nem mennek a többiek se: a fülük botják se mozgatják fiatalok se, olyanok se, akikről azt gondolnám, hogy biztos sietnek, meg akik aztán mobillal fizetnek a kasszánál, vagy okosórával, szóval nem valami modern technika ellenes, csakis kézpénzt használni hajlandó őskövületekről van szó. Nem: ha választani lehet (és abban a lidlben, ahova leggyakrabban járok, mindig van hús-vér pénztáros is, tehát lehet választani), inkább választjuk azt, hogy abban a pár percben, amíg sorba állunk, újra ránézünk a bevásárló listára, hogy nem felejtettünk-e el valamit, vagy az e-mailjeinkre, vagy beleolvasunk a hírekbe, vagy játszunk valamit a telefonunkon, váltunk néhány szót azzal, akivel együtt jöttünk vásárolni, vagy bármi - magyarul a szabadidőnket töltjük. Merthogy nem mindenkinek kínszenvedés a sorban állás, van, aki úgy fogja fel, hogy a pihenés része: amíg áll a sor, addig végre le lehet lassítani, van idő picit gondolkodni, bámészkodni, akármit csinálni. Nem elveszett idő az. Sőt!

júl. 14. 22:09
 94/180 anonim ***** válasza:
45%

Az öregeknek nyilván az lehet, mivel sokan nem hallanak/látnak rendesen, meg a felfogó képességük sem az összesnek a régi már, így egyszerű instrukciókat betartani is sokkal nagyobb megterhelés nekik, mint egy átlag embernek. Ugyanígy van ez bármi mással, ők már sokszor akkor is segítségre szorulnak, ami egy egészséges fiatal ember számára egyszerűen megoldható feladat.

Az átlagembernek viszont nem kéne, hogy ekkora problémát okozzon. Ne mossuk már össze.

Amúgy ha te szeretsz sorban állni egészségedre.. De sok embernek van jobb dolga, minthogy a sorban ácsorogjon, nekem spec elvesztegetett idő. Abszolút nem köt le a shoppingolás, akkor megyek boltba, ha nagyon muszáj, akkor is minimalizálom a bent töltött időt, amiben az önkiszolgáló sokat segít.

De én ezt már elengedtem, reménytelenek vagytok..

júl. 14. 23:00
 95/180 anonim ***** válasza:
30%

"Az átlagembernek viszont nem kéne, hogy ekkora problémát okozzon."

Nem biztos, hogy akkora problémát okoz, mint hiszed. Lehet, hogy arról van szó, hogy az átlagember jobban szeret sorba állni, mint gondolod, vagy legalábbis sokkal kevésbé bánja, mint hiszed.

"sok embernek van jobb dolga, minthogy a sorban ácsorogjon, nekem spec elvesztegetett idő"

Ők mennek az önkiszolgálóhoz, és mindenki boldog - mármint ha van pénztáros is, nem csak önkiszolgáló kassza.

júl. 14. 23:16
 96/180 anonim ***** válasza:
30%

Azzal semmi baj, ha valaki szeret sorban állni és a kasszához megy, nem ott van a probléma. De mi akik nem szeretünk sorban állni nem lázadozunk a kasszás sorok ellen, ti viszont igen a önkiszolgáló ellen. A probléma itt van.

A legtöbb boltban van mindkettő, ahol meg nincs kérjetek segítséget. Nem haltok bele. De ne kelljen már kiharcolni, hogy ne létezzen valami csak azért mert nektek nem tetszik. Erről van itt szó.

Én nem lázadozok a kasszás ellen, ti is befejezhetnétek a drámát. Itt lezártam.

júl. 14. 23:34
 97/180 anonim ***** válasza:
39%

Nem nyert.

Továbbra is az van, hogy NINCSEN kassza! Önkiszolgáló meg van, és ott téblábol benne a kasszás. Az egyetlen.

júl. 14. 23:39
 98/180 anonim ***** válasza:
45%
Kívánom, hogy ez legyen életed legnagyobb problémája..
júl. 14. 23:49
 99/180 anonim ***** válasza:
0%

Hát, mondjuk nem lenne rossz.

De te is az a buta ember vagy, aki szerint a kisebb problémákat ne oldjuk meg, amíg nagyok is vannak?

Akkor van egy rossz hírem: a világbéke még messze van.

júl. 15. 00:02
 100/180 anonim ***** válasza:

"Ja, szóval mégiscsak van vele bajlódás, belátod te is..."

Annak a generációnak, akik egy okostelefont sem tudnak már igazán kezelni? Nyilván, nekik van.

júl. 15. 08:53
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!