Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha vásárolni megyek, minek...

Ha vásárolni megyek, minek legyek még pénztáros is az önkiszolgáló kasszánál?

Figyelt kérdés

Minek kényszeríti rám az üzlet az ő munkájukat, mikor nekem nincs pénztáros képzésem?? Hogy hogy csinálhatom ezt a munkát??

A saját időmet rabolom, mert néha szöszmötölök valamelyik áruval és egy élő pénztáros sokkal gyorsabban dolgozik mint én. :P

Este már csak önkiszolgáló kassza van, így nincs választás.

Ha már valaki az önkiszolgáló kasszát használja, bizonyos árumennyiségnél adhatnának órabért, levonhatnák a fizetendő összegből a "pénztáros" munkámat.

Igazságtalan akárhogy is nézzük.

máj. 7. 23:44
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/180 anonim ***** válasza:
37%

Nekem is az a véleményem, hogy aki akarja, használja nyugodtan.

Csak tudod... van az 5 automata kassza, ahol a sebesség pont akkora, mint az egyetlen működő kézi kasszánál (ugyanolyan gyorsan megy a sor), viszont gyakorlatilag folyamatosan megy a pijjjuuuu, piijjju, ahogy valaki eltéveszt valamit, baromira nyugtató. Meg ugye egy kicsit drágább az 5 automata, mint az 1 kézi.

És persze ott áll egy ember, akinek elvileg semmi dolga, de folyamatosan segítenie kell valahol, és mondom: emiatt sokszor NINCSEN kézi kassza!

Mert általában is csak egy van, de gyakran egy se!

júl. 14. 00:58
 72/180 anonim ***** válasza:
56%

"sokszor NINCSEN kézi kassza!"

Én az ilyen helyeket egyszerűen bojkottálom.

júl. 14. 06:49
 73/180 anonim ***** válasza:
62%

66-os vagyok "feltéve, ha nem vagy egy idióta" akart lenni csak többször átírtam, mert próbáltam kevésbé primitív módon megfogalmazni, de olvasva az előző kommenteket rájöttem, hogy felesleges ennyi energiát belefektetni, aztán utólag vettem észre, hogy így sikerült..

Értem én azt, hogy nincs kézi kassza, de ha vennétek rá azt a 2 perc fáradtságot a lázadozás helyett, hogy értelmezitek, a szöveget ill. kép és hanganyagot amit a gép magyaráz, akkor rájönnétek, hogy igazából bazi sok időt és energiát megspórol a cucc. Szerintem az, hogy "olvassa be a terméket majd pakolja a csomagolófelületre" meg "Válassza ki a fizetési módot" nem egy annyira komplikált mondatok, hogy ne lehessen értelmezni, illetve ha az önkiválasztós zöldség, pékáru szkenneléséről van szó is csak akkor adódhat probléma, ha nem tudod megkülönböztetni a kiflit a zsemlétől, vagy a répát a káposztától, de gyengébbek kedvéért kép is van, hogy ki tudjátok választani. De pl. a sparban eleve nyomtatni kell rájuk vonalkódot, és ott még ennyit sem kell. Ha egyből leteszed a cuccot a csomagolórészre mielőtt beszkennelsz mást a súlyon sem fog rinyálni. Nem értem, hogy miért kell egy hasznos dolog ellen lázadni, amit aki tud kezelni mindenki szereti, ezért nem halad ez az ország semerre, mert az értelmes embereknek kell szívni azért, mert lusta márcsakazértse felfogású emberek nem hajlandóak haladni a korral.

És hogy miért háborít fel ez annyira, hogy megsértsek emiatt másokat? Mert az emberek nagyrésze lenézi a kasszásokat, mert ugye "agyatlan munka" és úgy beszélnek velük, mintha a valagukból rángatták volna ki őket, mert "nem csinálnak semmit egész nap csak ott ülnek" meg megkapják "azért ülsz itt mert nem tanultál", de ilyenkor elvárják, hogy ott legyenek, mert az ő képességeiket meghaladja a kasszás munkájának EGY RÉSZE (a kasszásnak kínlódni kell a hülyékkel is, plusz a pénzt is neki kell kezelni.... dolgoztam kereskedelemben, tudom miről beszélek)

Anyám fogalmazott egyszer jól, "nem szeretem ezeket a gépeket, de az emberek nagyrésze viszont nem érdemli meg, hogy emberek szolgálják ki őket."

Tudom, le leszek pontozva, de ezen ellehet gondolkodni...

júl. 14. 17:03
 74/180 anonim ***** válasza:
62%

Ez lemaradt: De ha már ennyire ragaszkodtok a kasszásokhoz legalább becsüljétek meg a munkájukat!

Az ilyen bánásmód miatt van munkaerőhiány a kereskedelemben, épeszű ember kerüli azt a szektort, ha van rá módja, ezért is kellenek részben a gépek.

júl. 14. 17:20
 75/180 anonim ***** válasza:
72%

Ebben igazad van.

Én nem nézek le senkit. Megbecsülöm azt is, ha elvégez egy olyan munkát, amit én nem akarok.

júl. 14. 18:24
 76/180 anonim ***** válasza:
84%
75-ös ez kifejezetten értékelendő, és rendes tőled.
júl. 14. 19:03
 77/180 anonim ***** válasza:
42%
Pontosan 73as. Mondjuk már nem lep meg semmi...
júl. 14. 20:06
 78/180 anonim ***** válasza:
39%

"em egy annyira komplikált mondatok, hogy ne lehessen"

Semmi gond, csak akkor kérjük a pénztáros fizetését.

Erről beszéltünk idáig, csak valahogy nem fogtad.

Meg arról is beszéltünk, hogy ha már csak egyetlen emberük van (mert a többi nem jön elő), akkor az üljön csak be a kasszába.

júl. 14. 20:10
 79/180 anonim ***** válasza:
60%
Magadnak vásárolsz, mire fel akarsz fizetést is kérni? Azért nem kérsz fizetést, hogy kibontasz magadnak egy üveg innivalót? 🤣 nem elég, hogy ilyen egyszerű instrukciókat nem bírsz végrehajtani, még szarabb kifogással jössz, szerintem hagyd inkább...
júl. 14. 20:21
 80/180 anonim ***** válasza:
Vicces, hogy épp ezek az emberek szidják a fiatalok, hogy így lusta, úgy lusta, közben nehezére esik pár termék lecsipogása...
júl. 14. 20:22
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!