Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha vásárolni megyek, minek...

Ha vásárolni megyek, minek legyek még pénztáros is az önkiszolgáló kasszánál?

Figyelt kérdés

Minek kényszeríti rám az üzlet az ő munkájukat, mikor nekem nincs pénztáros képzésem?? Hogy hogy csinálhatom ezt a munkát??

A saját időmet rabolom, mert néha szöszmötölök valamelyik áruval és egy élő pénztáros sokkal gyorsabban dolgozik mint én. :P

Este már csak önkiszolgáló kassza van, így nincs választás.

Ha már valaki az önkiszolgáló kasszát használja, bizonyos árumennyiségnél adhatnának órabért, levonhatnák a fizetendő összegből a "pénztáros" munkámat.

Igazságtalan akárhogy is nézzük.

máj. 7. 23:44
 121/180 anonim ***** válasza:
0%

"majd beszüntetik az önkiszolgálókat, ahol meg nincs elég munkaerő, (sok helyen nincs) azokat a bótokat szépen bezárják"

Azokat eleve meg se nyitják, hiszen ahol nincs elég munkaerő, ott kereslet se lenne elég.

júl. 15. 20:10
 122/180 A kérdező kommentje:
Tartsatok már szünetet. :P
júl. 15. 20:14
 123/180 anonim ***** válasza:
100%

"Este már csak önkiszolgáló kassza van, így nincs választás."

A másik lehetőség, hogy este nincs sem pénztáros, sem önkiszolgáló kassza, hanem bezár a bolt. Tehát nem tudsz menni vásárolni. Így van önkiszolgáló, de oda nem akarsz menni, az eredmény ugyanaz, nem tudsz menni vásárolni.

Tehát nem este kell menni vásárolni, hanem amikor van pénztáros.

Önkiszolgáló benzinkúthoz, autómosóhoz, jegy, ital, étel, parkoló automatákhoz mit szólsz?

júl. 15. 20:33
 124/180 anonim ***** válasza:
44%

"nem este kell menni vásárolni, hanem amikor van pénztáros"

Csakhogy kiszámíthatatlan, hogy mikor van, mikor nincs. Mert nem csak este nincs, hanem bármikor előfordul nap közben is. Legalább írnák ki, és tartanák magukat hozzá, ne úgy csinálnák, mint a nyomi sparban, hogy már kezdek felpakolni a szalagra, amikor kiugrik a kasszából a pénztáros, és szól, hogy menjek az önkiszolgálóhoz (amikor eleve úgy mentem be a boltba, hogy megnéztem, van-e pénztáros is, vagy csak a hülye önkiszolgáló, amelyik már többször lerohadt, amikor ott próbálkoztam)!

júl. 15. 20:41
 125/180 anonim ***** válasza:
38%
Amúgy nem értem. Én egy kis faluban élek, itt nagyjából bolt sincs, úgy buszozok be. Az itt írogatok miért nem ülnek buszra és mennek másik boltba? Ha annyira zavar az a rohadt önkiszolgáló, menj másik boltba, ahol mondjuk egyáltalán nincs. (Coopba pl még sehol nem láttam, vagy aldi)
júl. 15. 21:34
 126/180 anonim ***** válasza:
Ja, lemaradt, de pennyben sincs, nem láttam még itt felénk.
júl. 15. 21:39
 127/180 anonim ***** válasza:
49%

"Ha annyira zavar az a rohadt önkiszolgáló, menj másik boltba, ahol mondjuk egyáltalán nincs."

Megyünk is. De azért hadd ne legyünk már vidámak, ha visszafejlődésnek éljük meg, hogy amit eddig stabilan megkaptunk, elvették.

júl. 15. 21:44
 128/180 anonim ***** válasza:
79%
127, régen nem is a vásárló szedte össze a cuccot, az nem zavar, hogy nincs? 🤡
júl. 16. 04:09
 129/180 anonim ***** válasza:
21%

"régen nem is a vásárló szedte össze a cuccot, az nem zavar, hogy nincs?"

Nem, mert az fejlődés volt, amikor megjelentek az önkiszolgáló boltok: én válogathatom ki az almát, nem rakja bele az eladó a rohadtat (a piacok is efelé mennek: egyre több standon ki vannak rakva a zacskók, hogy mindenki kiválogathassa magának a legszebb zöldséget-gyümölcsöt), megnézegethetek, elolvasgathatok, felpróbálhatok dolgokat ráérősen, anélkül, hogy másokat feltartanék vele, ha meg hamarabb kiválogattam, mint más, hogy mit akarok venni, akkor hamarabb fizethetek, nem kell megvárni, míg ő még variál, hogy almát-e vagy körtét, stb.

Egyébként meg ha nem akarok időt tölteni vele, hogy én magam menjek el a boltba összeszedni, hogy miket akarok, akkor rendelni is lehet akár csak összekészítéssel, amiért majd beugrok átvenni, amikor arra járok, akár házhoz szállítással - ez is mind fejlődés, hiszenn egyre több a lehetőség, így mindenki azt választhatja, amelyik neki a legmegfelelőbb.

Az viszont, hogy (legalábbis időnként) csak önkiszolgáló kassza van bizonyos boltokban, egyértelműen visszafejlődés, főleg úgy, ha nem tudhatja a vevő előre, hogy mikor melyik bolt üzemel épp így, hogy ha nem tetszik neki, akkor mehessen másikba.

júl. 16. 09:24
 130/180 anonim ***** válasza:
45%

Csak az éli meg visszafejlődésnek az önkiszolgáló kasszával kapcsolatba, aki nincs tisztában a munkaerő hiány jelenlegi helyzetével. Kérdezzetek meg egy kereskedelmi dolgozót így is hány ember munkáját látja el egyedül, mit gondol az önkiszolgálóról és rájöttök miért van rá szükség. Előttem is írták, ha nincs elég ember, önkiszolgáló nélkül olyan következmények várhatók, mint boltzár, nyitvatartás rövidülése.

Azért hozzák be nonstop az ázsiai munkaerőt, (ami ellen szintén lázadás van) mert a magyar fiatalok zöme nem megy el dolgozni, hanem lelép külföldre, vagy csak szimplán tengődik a segélyeken, vagy a mamahotelben, és ez a kereskedelmet is ugyanúgy érinti.

Ha ennyire fáj az önkiszolgáló létezése álljatok be ti kasszásnak, azt akkor lesz pénztár is, meg pénzt is kaptok érte.

Lehet itt lázadozni, de azzal magatokat és mindenki mást is megszivattok, ha ez ellen lázadtok.

júl. 16. 12:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!