Ha vásárolni megyek, minek legyek még pénztáros is az önkiszolgáló kasszánál?
Minek kényszeríti rám az üzlet az ő munkájukat, mikor nekem nincs pénztáros képzésem?? Hogy hogy csinálhatom ezt a munkát??
A saját időmet rabolom, mert néha szöszmötölök valamelyik áruval és egy élő pénztáros sokkal gyorsabban dolgozik mint én. :P
Este már csak önkiszolgáló kassza van, így nincs választás.
Ha már valaki az önkiszolgáló kasszát használja, bizonyos árumennyiségnél adhatnának órabért, levonhatnák a fizetendő összegből a "pénztáros" munkámat.
Igazságtalan akárhogy is nézzük.
"Ha ennyire fáj az önkiszolgáló létezése"
A létezése senkinek se fáj. Az fáj, ha csak az van, ráadásul megkerülhetetlenül, mert nem is lehet tudni előre, hogy mikor vált egy bolt csak önkiszolgáló kasszás üzemmódba.
"ne várd, hogy azért túlórázzon"
Pontosan!
Ez oldja meg a cég! Mindig van tartalék ember. Ha már végtelen sor van a kasszánál, olyankor elő is szokott kerülni, addig nem.
Dolgoztam boltban, amikor még nem volt ennyire elterjedt az önkiszolgáló, és kerestünk mi is embert, a fizetés sem volt az akkori viszonylathoz képest rossz, így sem maradt senki. Akkor tudtunk csak embert megtartani, ha ismerős hozta, teljesen mindegy volt, hogy pénztárost kerestünk, eladót, vagy mindkettőt. Én 4 évig bírtam utána én is eljöttem, mert elegem volt, hogy nincs ember és 3 ember munkája volt a nyakamba sózva, igaz, jó fizut kaptam érte. Sajnáltam a főnökeimet, meg a tulajt is, mert amúgy rendesek voltak, és nagyrészben nem az ő hibájuk volt, de nekem már sok volt az a meló, és meg is értették. Az meg szintén igaz, hogy iszonyatosan bánnak az emberek a kerisekkel. Ezt sajnos az is igazolja, hogy a 74-es és a 75-ös választ lepontozták. (A 74-est még az aggresszív előzmény miatt megértem, a 75-öst nem)
Statisztikák szerint azóta mégjobban romlott a helyzet munkaerő hiány téren, szóval nem, nem biztos, hogy megtudják oldani. Ha nekem nem hiszed el kérdezz meg egy eladót.
"az is igazolja, hogy a 74-es és a 75-ös választ lepontozták"
Igazolja? Ne röhögtess... Mégis hányan pontozták le? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!