Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha vásárolni megyek, minek...

Ha vásárolni megyek, minek legyek még pénztáros is az önkiszolgáló kasszánál?

Figyelt kérdés

Minek kényszeríti rám az üzlet az ő munkájukat, mikor nekem nincs pénztáros képzésem?? Hogy hogy csinálhatom ezt a munkát??

A saját időmet rabolom, mert néha szöszmötölök valamelyik áruval és egy élő pénztáros sokkal gyorsabban dolgozik mint én. :P

Este már csak önkiszolgáló kassza van, így nincs választás.

Ha már valaki az önkiszolgáló kasszát használja, bizonyos árumennyiségnél adhatnának órabért, levonhatnák a fizetendő összegből a "pénztáros" munkámat.

Igazságtalan akárhogy is nézzük.

máj. 7. 23:44
 131/180 anonim ***** válasza:
41%

"Ha ennyire fáj az önkiszolgáló létezése"

A létezése senkinek se fáj. Az fáj, ha csak az van, ráadásul megkerülhetetlenül, mert nem is lehet tudni előre, hogy mikor vált egy bolt csak önkiszolgáló kasszás üzemmódba.

júl. 16. 12:57
 132/180 anonim ***** válasza:
20%
Hol van ilyen, hogy csak az van? Én még nem tapasztaltam ezt. Az szerintem is baj,ha csak az van. Ne menj olyan helyre! Ha senki nem megy akkor megszüntetik, viszont ha rendszeresen használják, akkor csak téged, meg néhány embert (pl.engem) zavar és nekik kell alkalmazkodni.
júl. 16. 13:02
 133/180 anonim ***** válasza:
21%
Errefelé a spar csinálja ezt, hogy hiába csekkolom le, mielőtt bemegyek, hogy van-e igazi pénztáros, mire odaérek, hogy fizessek, gondol egyet, kiszáll a kasszából és átterel az önkiszolgálóba. Ezt utálom. Ahol csak az van, oda nyilván nem megyek. Ahol mindig van ez is, az is, ott nem bánom, hogy az is van, simán leszarom, ha bemondják, hogy mehetek az önkiszolgálóba is.
júl. 16. 13:08
 134/180 anonim ***** válasza:
30%
Nem csak “gondol egyet és kiszáll” hanem gondolom máshol van rá szükség, vagy lejárt a munkaideje… Ő is csak egy ember nem tud ott lenni egyszerre 3 helyen, azt meg ne várd, hogy azért túlórázzon, mert te képtelen vagy bármihez is alkalmazkodni.
júl. 16. 13:19
 135/180 anonim ***** válasza:
23%

"ne várd, hogy azért túlórázzon"

Pontosan!

Ez oldja meg a cég! Mindig van tartalék ember. Ha már végtelen sor van a kasszánál, olyankor elő is szokott kerülni, addig nem.

júl. 16. 13:25
 136/180 anonim ***** válasza:
45%
Igen, ezt oldja meg a cég, csak nem azért mert nem akar embert felvenni, hanem azért mert NINCS KIT felvenni. Mindenki azt hiszi, hogy az önkiszolgáló miatt nincs ember, pedig pont, hogy fordítva, az emberhiány miatt van az önkiszolgáló. Felvesz 10 embert, abból 8 a próbaidő alatt lemorzsolódik, a másik 2 meg addig marad ott amíg nem talál jobbat. Ezzel van a probléma.
júl. 16. 13:33
 137/180 anonim ***** válasza:
0%
Amíg úgy vesznek fel mindenkit, hogy nincs is már pénztáros munkakör, csak eladó-pénztáros, addig nem igaz, hogy nem tudják megoldani. Biztos, hogy bármelyik pillanatban van olyan munka, ami ráérősebb, mint az, hogy a vevőt kiszolgálják, aki épp ott akarja hagyni a pénzét. De felőlem csak csinálják, inkább viszem a pénzem a konkurenciához. Ha nekik ez a jó, menjenek csak csődbe.
júl. 16. 13:47
 138/180 anonim ***** válasza:

Dolgoztam boltban, amikor még nem volt ennyire elterjedt az önkiszolgáló, és kerestünk mi is embert, a fizetés sem volt az akkori viszonylathoz képest rossz, így sem maradt senki. Akkor tudtunk csak embert megtartani, ha ismerős hozta, teljesen mindegy volt, hogy pénztárost kerestünk, eladót, vagy mindkettőt. Én 4 évig bírtam utána én is eljöttem, mert elegem volt, hogy nincs ember és 3 ember munkája volt a nyakamba sózva, igaz, jó fizut kaptam érte. Sajnáltam a főnökeimet, meg a tulajt is, mert amúgy rendesek voltak, és nagyrészben nem az ő hibájuk volt, de nekem már sok volt az a meló, és meg is értették. Az meg szintén igaz, hogy iszonyatosan bánnak az emberek a kerisekkel. Ezt sajnos az is igazolja, hogy a 74-es és a 75-ös választ lepontozták. (A 74-est még az aggresszív előzmény miatt megértem, a 75-öst nem)

Statisztikák szerint azóta mégjobban romlott a helyzet munkaerő hiány téren, szóval nem, nem biztos, hogy megtudják oldani. Ha nekem nem hiszed el kérdezz meg egy eladót.

júl. 16. 13:59
 139/180 anonim ***** válasza:

"az is igazolja, hogy a 74-es és a 75-ös választ lepontozták"

Igazolja? Ne röhögtess... Mégis hányan pontozták le? :D

júl. 16. 14:08
 140/180 anonim ***** válasza:
28%
Itt mindegy, melyik válasz, mennyi, milyen pontozást kapott, mert a lusta, fejlődésre képtelenek lepontoztak mindenkit, aki képes használni az önkiszolgáló kasszákat.
júl. 16. 14:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!