Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elmennétek dolgozni megalázó...

Elmennétek dolgozni megalázó munkát megalázóan kevés bérért csak azért, hogy elmondhassátok: én is dolgozom?

Figyelt kérdés
26 N 33F 3F
2021. febr. 6. 09:04
 71/116 A kérdező kommentje:

Volt szerencsém ilyen főnökhöz, egyik nap kioktatott, hogy nem jól csinálok adott dolgot. Tudomásul vettem, mondtam innentől így fogom csinálni. Két nap múlva, csak a kötekedés öröme miatt : Miért csinálod így, ki mondta neked ?

Nem mertem felelni, hogy Te mondtad , két napja...

2021. febr. 6. 11:08
 72/116 anonim ***** válasza:
44%
Én kirúgnám az összes hr-est, nagyképű naplopók! Régen az volt, hogy kellett a munkaerő, felvette a főnök, aztán ha nem tetszett a munkája, elküldte. Ma meg 5 körös interjúk vannak, ahol a puskázásokkal lediplomázott, műveletlen miss pitsa nem is nézi a tapasztalatot, hanem szimpátia alapján eldönti, hogy ki lesz a befutó.
2021. febr. 6. 11:08
 73/116 anonim ***** válasza:
60%
Ez tetszik. Sose dolgoztak, ez tutira.
2021. febr. 6. 11:09
 74/116 anonim ***** válasza:
89%

Annyira vakon vannak itt néhányan meg élnek burokban, mintha legalábbis Magyarországon lennének.

Nem tudom, hogy a Kérdező az ország melyik részén él, de egy átlagos falu munkaerő-piaca így néz ki: közeli városban 4 műszakos szalagmunka, helyben önkormányzati fenntartású intézmények (ovi, iskola, háziorvosi rendelő, művház), 1-2 kisbolt és kocsma, illetve a közmunka. És ezzel ki is fújtunk. Teljesen megértem a kérdezőt, hogy nem akar közmunkára menni, mert bár a munka érték és nemesít, a közmunka egy pejoratív jelző a társadalomban és a saját esélyeit vágja el a nyílt munkaerő piactól. A műszakos munka ennyire kicsi gyerek mellett törvényileg sem lehetséges, az önkormányzati helyeken pedig tényleg a polgármester rokonai vannak. A kör be is zárult.

Sajnos nem tudok mit tanácsolni, sztem el kellene költöznötök egy nagyobb városba, ahol azért több lehetőség van, pl kereskedelemben több részmunkaidős lehetőség is van. Illetve ha kijöttök a férjed fizetéséből, akkor egyelőre tényleg felesleges erőltetni a munkát, kiforogja majd magát, sokszor az élet magától hozza a megoldást.

2021. febr. 6. 11:10
 75/116 anonim válasza:
69%
Én biztos el nem mennék! Ne foglalkozz mások véleményével, és hosszútávon sokkal jobb ha például tanulsz egy olyan szakmát amit szeretsz, és utána pedig megélsz belőle
2021. febr. 6. 11:10
 76/116 anonim ***** válasza:
79%
Szàzezrek dolgoznak minimàlbérért gyors munkát, hogy az 1-2 gyermeket eltartsàk.
2021. febr. 6. 11:13
 77/116 anonim ***** válasza:
26%
Na, látjátok, hogy tényleg naplopók a hr-esek, volt idejük lepontozni a 72-est!🤣
2021. febr. 6. 11:14
 78/116 A kérdező kommentje:
74 Kijövünk a pénzből, nem éhezünk nincs gond de a több pénz nyilván jobb lenne. Aki nincs benne nem tudja, sírva jöttem haza mikor ezt felkínálta. Mikor rákérdeztem a polgármesternél is miért nem a szakmámmal vesz fel ? Az bevan töltve . Igen... egy 8 osztályos varrónővel. Az ember tanul, képzi magát évekig, aztán semmire nem megy vele.
2021. febr. 6. 11:16
 79/116 A kérdező kommentje:
76 A minimálbér és közmunkás bér nem ugyanazt jelenti. Ha a minimálbért megadnák még az is más dolog.
2021. febr. 6. 11:17
 80/116 anonim ***** válasza:
37%
Igazad van 74-es! Ráadásul most még nehezebb helyzetbe kerültek az anyák, hogy 25 év alattiaknál eltörli a szja mentességet a kormány. Megint csak a fiatalokat fogják felvenni. Pont az anyákat nem menti meg senki! Erre vállalhattok gyereket... :(
2021. febr. 6. 11:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!