Elmennétek dolgozni megalázó munkát megalázóan kevés bérért csak azért, hogy elmondhassátok: én is dolgozom?
Volt szerencsém ilyen főnökhöz, egyik nap kioktatott, hogy nem jól csinálok adott dolgot. Tudomásul vettem, mondtam innentől így fogom csinálni. Két nap múlva, csak a kötekedés öröme miatt : Miért csinálod így, ki mondta neked ?
Nem mertem felelni, hogy Te mondtad , két napja...
Annyira vakon vannak itt néhányan meg élnek burokban, mintha legalábbis Magyarországon lennének.
Nem tudom, hogy a Kérdező az ország melyik részén él, de egy átlagos falu munkaerő-piaca így néz ki: közeli városban 4 műszakos szalagmunka, helyben önkormányzati fenntartású intézmények (ovi, iskola, háziorvosi rendelő, művház), 1-2 kisbolt és kocsma, illetve a közmunka. És ezzel ki is fújtunk. Teljesen megértem a kérdezőt, hogy nem akar közmunkára menni, mert bár a munka érték és nemesít, a közmunka egy pejoratív jelző a társadalomban és a saját esélyeit vágja el a nyílt munkaerő piactól. A műszakos munka ennyire kicsi gyerek mellett törvényileg sem lehetséges, az önkormányzati helyeken pedig tényleg a polgármester rokonai vannak. A kör be is zárult.
Sajnos nem tudok mit tanácsolni, sztem el kellene költöznötök egy nagyobb városba, ahol azért több lehetőség van, pl kereskedelemben több részmunkaidős lehetőség is van. Illetve ha kijöttök a férjed fizetéséből, akkor egyelőre tényleg felesleges erőltetni a munkát, kiforogja majd magát, sokszor az élet magától hozza a megoldást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!