Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A svábok körében divatos...

A svábok körében divatos dolog szakmát tanulni ?

Figyelt kérdés
Ismerek jópár svábot, majdnem mind asztalos, órásmester, zenész (nem egyetemi), ács, stb. Tőlük ezt nem akartam közvetlenül megkérdezni, nehogy sértésnek vegyék, mert nem annak szánom. Láttam német sorozatokat és azokban el vannak küldve a fiatalok mesterséget kitanulni. Illetve Németországban dolgozó ismerőseim beszámolói alapján ott jól megfizetik és meg is becsülik, nem nézik le a szakembereket. Úgy vettem észre, hogy sok sváb kedveli a precizitást vagy művészi érzéket kívánó munkákat. Egyébként elnézést a sváb kifejezésért is, tudom hogy nem minden magyarországi német sváb, csak így hívják őket.
ma 15:03
 1/2 anonim ***** válasza:
0%
Dolgos nép, és többre mennek a szakmával, mint a sok büfédiplomás, munkakerülő.
ma 15:18
 2/2 anonim ***** válasza:
Az én anyai nagyapám is sváb volt, és több szakmát is kitanult! Villanyszerelő, kőműves, gépész, borász, kertész, méhész! Ezekhez mind értett, nagyon szeretett és tudott dolgozni!💜 A saját kertjüket is mamámmal ketten művelték, szőlőjük is volt. Dolgos népcsoport, büszke vagyok, hogy én is a tagja lehetek. 35/N
ma 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!