Miért egészségesebb a vegánság?
Papám azért issza, hogy a disznó nehogy azt higgye, hogy a kutya ette meg.
Szerintem a Papa jobban ért hozzá, mint a nőgyógyászod.
300ml vörösborban van 1.4mg vas, ezt beviheted egész nyugodtan más, alkoholmentes forrásból is, ha elég kis huncut vagy hozzá, hogy rágyere. Ajánlom a cronometer-t.
Megmondhatod a Nobel-díjas vaginaturkászodnak is, hadd okosodjon.
Hát azt a nőgyógyászt, aki a vérszegénység ellen vörösbort ajánl, el kellene tiltani a praktizálástól. Ha 3 liter vörösbort meginnál egy nap se fedezné egy átlagos nő vasigényét, de még napi fél liter sem fedezi a menstruáció, várandósság vagy szoptatás alatti megemelkedett igényt...
Kérdező, a vegán életmód előnyei, hogy nem tartalmaz:
- antibiotikumokat, melyeket az állatok folyamatosan kapnak
- állati hormonokat
- szteroidokat, melyeket a hozam növelése érdekében kapnak az állatok
- óriási mennyiségű dioxint, amit a takarmánnyal vagy legeléssel visznek be az állatok, és elsősorban a zsírban (tej, zsíros húsok, tojás) raktározódik
- tejben található endokannabioidokat, szarvasmarha emésztését segítő enzimeket, gyulladáskeltő anyagokat
- kazeint
- laktózt
- nagyon kis mennyiségben tartalmaz csak telített zsírokat (ha kókusz-vagy pálmazsírt fogyaszt az ember, amúgy meg szinte egyáltalán nem)
Ellenben gazdagabb:
- ásványi anyagokban
- vitaminokban
- rostokban
- antoxidánsokban, amelyek megkötik a szabad gyököket (rákkeltő vegyületeket)
Mindezek következtében a vegán étrend segít a magas vérnyomás, szív-és érrendszeri megbetegedések, részben máj-és vesebetegségek, emésztőrendszeri megbetegedések, székrekedés, emésztési problémák, bőrproblémák, vesekő, húgykő, köszvény, pikkelysömör esetén; jelentős mértékben csökkenti a stroke, rák és cukorbetegség kialakulásának esélyét, sőt, gyógyíthatóvá teszi a 2. típusú cukorbetegséget.
U.i.: a növényvédőszerek saját kerttel kivédhetőek, ill biót is vehetsz ill a növények megmosása is sokat segít, viszont azt nem tudod ellenőrizni, a megvett hús/tej/tojás esetén milyen takarmányt kapott az állat.
99%-ban GMO, és vegyszeres takarmányt kapnak. és hidd el, nem mosogatják nekik a takarmányt, hogy kevesebb permetezőszer legyen rajta...
"a növényvédőszerek saját kerttel kivédhetőek, ill biót is vehetsz"
Ugyanez igaz az állati eredetű élelmiszerekre. A saját kertedben tarthatsz csirkét, egyéb állatokat, etetheted saját termesztésű vagy bio táppal, illetve vehetsz bio tartásból tojást/húst.
A non hem-vas c vitamin mellett ugyanolyan jól szívódik fel.
A hem-vas c vitamin nélkül is jobban szívódik fel, de cserébe karcinogén.
Koleszterinből meg a máj annyit termel amennyire szükségünk van, külső bevitel felesleges.
A heme vas karcinogén, a külső forrásból bevitt koleszterin meg jól megbssza a szívedet és érrendszeredet, bár gondolom téged nem zavar.
Nagyvárosban lakom (kertvárosi részben), mégis egész sok csirkét látok errefelé. A mi kis utcánkban legalább három háznál tutira tartanak csirkét, valahol még libát is (a hangjukat szoktam hallani). Kb. 2 km-re innen szoktam látni lovakat és teheneket legelni, egy időben birkákat is láttam.
Én majd csirkéket szeretnék tartani, de egyelőre barátoktól és ismerősöktől tudok venni házi tojást és konyhakész csirkét is, úgyhogy annyira nem sürgős.
A koleszterinmítosz már megdőlt. Évente járok vérvételre, tökéletes a koleszterinszintem, pedig én aztán mindent eszek, amiben fellelhető koleszterin. Nyilván orvosi csoda lehetek :)
A hem-vas gondolom ugyanúgy karcinogén, ahogyan minden más ártalmatlan anyag, amit nagy dózisban genetikailag rákra hajlamos laboratóriumi állatok vérébe fecskendeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!