Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » A csirke hús mennyivel jobb,...

A csirke hús mennyivel jobb, egészségesebb mint a sertés hús? Beleértve minden részét, mert megfigyeltem hogy a combrésze elég zsíros annak is.

Figyelt kérdés
Mi magunk tartjuk és neveljük mindkettőt.
2018. jan. 27. 15:00
 1/8 Unikornispata ***** válasza:
72%

"Az egészségünk szempontjából a sötétebb árnyalatú húsnak meglehetősen rossz a megítélése, elsősorban azért, mert ezeknek a húsdaraboknak magasabb a zsír és alacsonyabb a fehérjetartalma - ez a különbség azonban elhanyagolható a szárnyasok esetében. A zsírokat ráadásul nagyon könnyen el is távolíthatjuk, a szárnyas bőrének leszedésével.


Azonban a myoglobinnak köszönhetően a sötétebb hús nemcsak oxigénben gazdagabb, de tápanyagokban is. A vörös húsokban több a cink, a riboflavin, a niacin, a folát, a szelén, a foszfor, az A- és a K-vitamin, mint a fehér húsokban.


Az egészséges táplálkozás szempontjából a sötétebb árnyalatú szárnyashúsok fogyasztása tehát egészségesebbnek tekinthető, legalábbis ami a tápanyagokat illeti. A fehér húsok jóval soványabbak és a fehérjetartalmuk is magasabb. Amennyiben kiegyensúlyozottan igyekszünk táplálkozni, úgy állítsuk össze az étrendünket, hogy sötétebb és világosabb húsok egyaránt kerüljenek az asztalunkra!"

2018. jan. 27. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi:)
2018. jan. 27. 15:29
 3/8 Unikornispata ***** válasza:
57%
Nincs mit,ez nagyjából jól összefoglalja.Jól teszed amúgy ha sajátot eszel,az a biztos :)
2018. jan. 27. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
elég gyakran eszünk 1-2 éves marha húst is, nálunk úgy hívjuk ezt, hogy növendék, néha meg birka húst. Ezek is házilag neveltek. Ezekről is jókat hallani.
2018. jan. 27. 15:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Milyen tőmondatokat írtam, atya isten :))
2018. jan. 27. 15:41
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

Istenem, 1-es, annyira szép összefoglaló! Teljesen egyetértek - mindenfajta húsnak helye van a táplálkozásunkban.

Nálam ez valahogy így néz ki: minden héten 1-2x sertés, csirke, belsőség (máj, zúza stb.), hal. 1-2 hetente marha, pulyka. Néhanapján tengeri herkentyűk vagy vadhús is.

Irigykedem rád, hogy saját tartásút ehetsz, kérdező.

2018. jan. 27. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Unikornispata ***** válasza:
66%
Jajj de viccesek,akik lepontoztak...Melyik részével nem értenek együtt?
2018. jan. 27. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

mindenkinek zöldet adtam, nem is értem miért, mikor minden válasz hasznos:)

Pulykát eddig egyszer ettem, az is házi volt, keresztanyám adta mert mondtam megkóstolnám s adjon egyet, aztán levágott belőlük. Megettem de annyira nem ízlett picit olyan volt mintha disznóhús lenne..

Egyébként halat is ettünk általában egy héten egyszer de kb 1-2 hónapja kimaradt mert amilyeneket utoljára vettünk nagyon keserű ízük volt, fogalmam nincs miért, arra gondolok migránsokat ettek az az oka:))

Az itteni halastavakból származó pisztrángok pedig eléggé drágák és el is kell menni értük így az kimaradt. De nemsokára újrapróbálkozunk.

Vadhúst egyszer ettem, nagyon rossz volt vagy nagyon rosszul volt elkészítve így nem nagyon voltam érdekelt ebben, főleg úgy, hogy nem igazán tudom kinél kellene keresni a falunkban, boltból meg nem veszek.

2018. jan. 27. 21:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!