Nyers etetés. Ha a nyers sertéshús fagyasztás előtt érintkezett nyers csirkehússal, így megfertőződhet a csirke Aujeszky vírussal? A csirkét fagyasztás után nyersen kapná a kutya. A sertés nem játszik, csak egy csomagba került a csirkével.
Figyelt kérdés
2017. szept. 7. 14:12
1/5 anonim válasza:
a fagyasztással elpusztultak a baktériumok.
de azért mosd is meg alaposan mielőtt adod a kutyának.
2/5 anonim válasza:
Az Aujeszky mivel vírus, nem pusztul el fagyasztással. Ha érintkezett a csirke fertőzött disznóval akkor simán megfertőzödhet a kutya. Én nem kísérleteznék vele, főleg az utóbbi pár nap botrányai után.
3/5 anonim válasza:
Ma a boltokban csak ellenőrzött disznóhúst lehet kapni. Igen kicsi a lehetősége az Aujeszki vírusnak.
4/5 anonim válasza:
Inkább hő kezeld. Nekem azt mondta a doki hogy nem kell agyon főzni elég ha egyet forr, attól nem is fől át teljesen. Ha boltba is veszek neki húst mindig megfőzöm kicsit mer nem merek kockáztatni.
5/5 anonim válasza:
3-asnak: Aujeszkyre nem szűrik a disznó (illetve vaddisznó) húst, mivel emberre ártalmatlan, így lazán megveheted a boltban (vagy a falusi disznóölésből származó) fertőzött husit.
Én a teljesen átfőzöm, nem merek kockáztatni...szalámi, bacon sem adható, mivel a füstölés sem öli meg a vírust, kizárólag a magas hővel történő kezelés.
Azt mondanám, hogy biztos, ami biztos, főzd meg, vagy legalább forrázd le a disznóval érintkezett csirkehúst, úgy nyugodt lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!