Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért egészségesebb a vegánság?

Miért egészségesebb a vegánság?

Figyelt kérdés
Vagyis értem, hogy milyen előnyei vannak annak ha az ember nem eszik állati eredetű termékeket. De a növények is valamennyire károsak, a vegyszerezéstől. Akkor ezzel az erővel mindkettő (növények is meg az állati e. t.) káros lehet, nem?

2018. febr. 1. 16:12
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/106 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem tök jó vita volt, én elolvastam kb. az egészet :D. Tök jól érveltek itt akik a vegánság mellett voltak, tudományos tényekkel alátámasztva. Mivel ez a helyes álláspont, nyilván őket tudom megdicsérni, de lehet rosszul is érvelni emellett, vagy nem ennyire részletesen, még tanultam is belőle. Szomorú, hogy akiket próbálnak meggyőzni, ennyire hajthatatlanok, ha minden megdől, annyit mondanak, hogy "ezek csak vélemények, nagyjából jól kell csinálni, béke veletek" :D. Egyébként az is érdekes, hogy írta itt egy ellen érvelő, hogy a környezetszennyezés hatására kerülhetnek be káros anyagok, és ezzel megint oda jutottunk, hogy a környezetszennyezés jelentős részt az állati eredetű élelmiszerek miatt van, szóval még itt is körbe ér a dolog :). 52%osnak zseniálisan laza a stílusa, sokat nevettem rajta, de tényleg sajnos kontra produktív lehet az ilyesfajta lekezelés, azért itt tényleg a föld összes élőlényének a sorsáról, szenvedéseiről vagy boldogságáról van szó, nehogy páran emiatt skatulyázzák a vegánokat, menjen el tőle a kedvük, én inkább hiszek a birka türelembe, az információk megosztásába, a visszakérdezésbe, nyitottságba :).

Amúgy miért kéne low carbnak lenni? A szénhidrát a fő táplálékunk, szerintem inkább a túl sok fehérje és zsír a jellemző, abból kéne visszavenni. Ha az anyatejet nézzük, amivel táplálkoznia kéne a babáknak, 100kcal-ban van vmivel több, mint 1g fehérje. Ha nekem 3000 kalória a szükségletem, akkor bőven elég 60g fehérje (eltérő adatokat láttam, szóval ezért sarkítok) Ez úgy 240kcal, ami az 1/12-ede a napi bevitelnek ha jól számolok így fejben, álmosan. Zsírból szintén nem kell sok, nagyon kevés kell a zsírban oldódó vitaminokhoz, a túl sok csak a hajunkon, arcunkon köt ki. Ha eszel kb. ugyanígy 1/12ed részt, az elég. A 80%nak simán szénhidrátnak kell lennie.

2018. dec. 24. 03:26
 102/106 anonim ***** válasza:
60%

Ezeket a lepontozásokat annyira bírom, most ezt mire kaptam, OMG XD. Komolyan ilyenkor azt érzem, mint amikor az emberek bemennek a fülkébe, és behúzzák az X-et a fideszre, vagy az mszpre, dkra :D. Ennyire nem látják, hogy mennyire ostobák? Most nagyon jól megmondtad a lefelé mutató ujjacskáddal, hogy nem értesz egyet velem :DD. De mivel is? Hogy tetszett a vita? Hát igen, nehéz egyetérteni azzal, hogy másnak valami tetszik :D. Annyit állítottam ami a végén van a makró bevitelekkel kapcsolatban, azzal lehet nem egyetérteni, de akkor kérem, könyörgök, írja le az a szorgalmas ujjazó, és akkor én is, meg más is tanul belőle. Egy harmadik szemlélő, aki informálódni jön ide, nem lát csak egy adatot, ami jó eséllyel nem mond neki semmit, max. megkérdőjelezi ezzel az igazam, vagy más kérdésnél, mert kevés a százalékom, ezzel szemben látna egy konstruktív vitát erről, ahogy az eddigi volt (főként vegán részről, de azért a többiek is igyekeztek a 70 éves szakanyagokra támaszkodva tudományosan érvelni:)). Nem tudom miért kell ilyen dedó szinten nyomni a dolgokat. Most gondolom megint szorgalmasan ujjazunk. Komolyan ezek a likeok, dislikeok, annyira jól ráéreztek ennek a konzumidióta tömegembernek a működésére. A fogyasztói komfortba neked mi más dolgod van mint válogatni? Ez tetszik, ez nem, ezt belerakom a fogyasztói kosaramba, azt nem, te csak ülsz és az összes cég a te kényelmednek a kielégítésére van szakosodva, arra vár, te neked meg csak reakciókat kell adni.. csak az a probléma, hogy ezzel agymosás jár, ezzel szektásítás jár, és ezek a cégek téged le fognak gyártani, és használni, és ezzel együtt frusztrálni és felégetni minden értéket körülötted. De semmi baj, tényleg csak nyomogassátok a likeokat, nehogy véletlen valami konstruktív társadalmi megmozdulás történjen, információt, ideológiát cseréljünk, és azt mondjuk, akkor menjünk erre, aminek a tökéletes platformja lehetne az internet, neee hányjátok tele, röhögjetek, likeoljatok, rakjátok ki a félpucér testeteket, aztán döglődjetek a posványban, nagyon jó, igen! :D

Most gondolom megadtam a 0%os választ, ezen egyszerre röhögnétek, meg dislikeot nyomnátok, csak sajna ez nem a facebook igaz? Jaj, de szörnyű. Legalább akkor adhatnátok -100%ot, hogy valahogy kompenzáljátok azokat az esetleges likeokat, akik azt mondják, veled vagyunk, egyet értünk. Meg kell mutatni, hogy itt nem mennek ilyen egyszerűen a dolgok, hogy valaki lop, csal, hazudik azt leváltjuk, hogy van egy kérdés, abban pedig megkeressük a legrelevánsabb szakanyagokat, és annak mentén vitázunk, és nem a gombokon élvezkedünk. Tényleg b**szki ezért értek egyet az 52%os véleményével (nem is véletlen, h még nálam is kevesebb %ja van), ő sz***rrá le kezel mindenkit, mert ennyit is értek b***sszameg. :D

2018. dec. 27. 03:06
 103/106 anonim ***** válasza:
Tényleg jó vita volt. Azért kíváncsi lennék, a válaszolók közül az elmúlt közel 1 évben hányan adták fel a vegánságot. (Vajon hova lett Foggy Flatland és Hanonymus?)
2019. jan. 16. 11:15
 104/106 anonim ***** válasza:

Utolsó, szerintem levették a nevüket az itteni utálkozás miatt, mert sokan a nevet meglátva rögtön lepontoztak. Ha elrejted a nevedet, a régebbi kommenteknél sem fog megjelenni.

Amúgy múlt év óta a férjem is vegán lett, illetve az anyósom felhagyott a tejtermékekkel és növényi alternatívára váltott. A kollégáim szintén növényi tejtermékekre váltottak miután beszélgettünk a tejiparról :) Kis lépések, de haladás! A férjem mióta váltott, a saját munkahelyén is több kollégájával beszélt már ezzel kapcsolatban, és az egyik pl. kipróbálta idén a veganuary-t. Szóval lassan, de biztosan halad előre a dolog. A heti demonstrációkon világszerte többszázezer városban 100-150 ember kér információs kártyát a veganizmusról, ennyi érdeklődő van. Fantasztikus érzés.

2019. jan. 27. 12:14
 105/106 anonim ***** válasza:
Szerintem már nincsenek itt a gyakorin. Megismerem a stílusukat. Foggy-ét főleg nem nehéz, lehet, hogy őt ki is tiltották emiatt, ki tudja. De volt itt még jópár kommentelő, ők se nagyon jelentkeztek, hogy itt vannak és még benne vannak a témában...
2019. jan. 27. 16:46
 106/106 anonim ***** válasza:

Én sem szoktam régi kérdésekre nagyon válaszolni megint, ha új komment érkezik. Most pl. házépítés mellett volt hogy 4-5 hónapig nem voltam fent ezen az oldalon.

De ha reális statisztikát akarsz látni, a facebookon a vegan in hungary, ezt ettem ma vegán, stb. csoportok létszáma folyamatosan nő.

A veganizmus egy olyan dolog, amit nem kipróbálsz, hanem ami meggyőződés, életfilozófia kérdése.

Maximum az, aki egészségügyi okokból van növényi étrenden hagyja el újra, de a vegánok 99%-a elvi okokból az.

2019. jan. 27. 17:49
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!