Miért egészségesebb a vegánság?
Érdekes, hogy ezt az elvet, soha semmilyen körülmények közt(kivévé betegség) nem alkalmazzák egyetlen állatra sem(ugye, ami az ember is, biológiailag), a homo sapiens sapiens-en kívül.
Nincs olyan, hogy az egyik oroszlánnak mondjuk ezt igényli a szervezete, a másik oroszlánnak meg azt, az oroszlánoknak ugyanarra van szükségük és kész.
Nincs ilyen az embernél sem, csak olyan van, hogy valaki vagy tévhitben él, vagy informálatlan, vagy csak összetéveszti a biológiai igényt az ízpreferenciával(ami a legszánalmasabb e 3 közül, személyes véleményem szarint.)
Nem igényelhet húst a szervezet, mivel semmilyen esszenciális tápanyagot nem tartalmaz, nincs benne semmi, amit ne vihetnánk be növényekből kevesebb káros kísérőanyaggal, vagy ne állítaná elő a saját szervezetünk.
(Vannak olyan betegek akiknek pl. szükségük van direkt retinolra, ez a Föld népességének kb 0,000001%-a, nekik szintetikusan előállított tápkegből bőven fedezni lehet az igényüket, e tápanyagra vonatkozóan.)
Az embert szerintem ne hasonlítsuk csak az állathoz. Akár egy oroszlánhoz, stb.
Én próbáltam a vega étrendet. Nem jött be. Erőtlen voltam, lesoványodtam. Pedig nem ész nélkül ettem.
Azt írod, hogy a hús nem tartalmaz semilyen eszenciális tápanyagot.
Biztos vagy te ebben?
Én nem mondom azt, hogy mindenki csak vegyes étrenden legyen.
Vagy
Legyen paleo, vegán, stb.
Én úgy gondolom, hogy ne higyjünk el semmit azért, mert valaki azt írta. Ne húzzuk rá az emberiségre egy fajta táplálkozási formát.
Nagyon gagyi oldal, tele csúsztatásokkal, féligazságokat kever hazugságokkal, bár szendi gábor oldalától többet nem is érdemes várni..
Összemossa a vegetáriánusokat a vegánokkal, dugig van van érvelési hibákkal ("természeti népek" étrendje a jó és az egészséges >> nonszensz), b12-ről szóló hasábnak már az első mondata is tömény hazugság.
Cordain paleo párti, ezzel még nem is lenne gond, ha nem foglalkozna olyasmivel amiről ló.faszt sem tud (vegetarianizmus, veganimzus).
"Az embert szerintem ne hasonlítsuk csak az állathoz. Akár egy oroszlánhoz, stb. "
Csak azt mondd meg, hogy miért ne, nyilván nem akármilyen kontextsban csinálom ezt.
"Én próbáltam a vega étrendet. Nem jött be. Erőtlen voltam, lesoványodtam. Pedig nem ész nélkül ettem."
Mivel nem tudjuk a pontos paramétereidet, életstílusodat, és hogy egész pontosan mit ettél, így ez csak egy üres kijelentés.
"Azt írod, hogy a hús nem tartalmaz semilyen eszenciális tápanyagot.
Biztos vagy te ebben?"
Aha.
"Én nem mondom azt, hogy mindenki csak vegyes étrenden legyen.
Vagy
Legyen paleo, vegán, stb.
Én úgy gondolom, hogy ne higyjünk el semmit azért, mert valaki azt írta. Ne húzzuk rá az emberiségre egy fajta táplálkozási formát."
Ez lereagálhatatlan, konkrétan nem jelent semmit.
Most komolyan, belinkelsz nekem egy random blogbejegyzést(vagy mi a rákot) a B12-ről meg a D vitaminról? :D
"Még a legelszántabb vegetáriánusok sem fognak vitatkozni azzal a ténnyel, hogy a növényi táplálékforrások nem tartalmaznak B12 vitamint, és hogy a húsok és állati táplálékok képezik az egyetlen jelentős táplálkozási forrását ennek a fontos vitaminnak. B12 vitamint nem tudunk szintetizálni a szervezetünkben. Ebből következően, ha valaki úgy dönt, hogy vegán lesz, az magával hozza a B12 vitaminhiányt, hacsak nem szed B12 vitamint vagy pedig eszik B12-vel dúsított ételeket."
Qrva nagy újdonság, vegánként kb állandóan ezt hallod, elég unalmas már,
lényeg, hogy a B12-t baktériumok állítják elő, és a hiányának a fő oka az élelmiszeripari higiénia,
Amerikában a lakosság 2%-a vegán, mégis 30%-a B12 hiányos,
amúgy is, az állatokat is kiegészítővel tömik, hogy ne legyen belőle hiányuk, az emberek szervezetébe emódon jut B12.
Tehát nem csak a vegánoknak van szükségük kiegészítőkre, hanem mindenkinek jól jön.
D3 meg a napsütés hatására alakul ki, de valóban nagy valami bevenni egy tablettát xidőközönként a modern világban....
Kedvencem:
"Sajnos a világ vegetáriánusai és vegánjai még nem tudtak pontosan rájönni arra, hogy mit jelent a "megfelelően megtervezett" fogalom, mivel szinte mindegyiküknél kimutatható az alacsony B12 vitamin szint vagy a B12 hiány."
LOL
Alexey Voevoda-nak, Patrik Bobumian-nak, meg Kendrick Farris-nek ne felejts el szólni, hogy tápanyaghiányban szenvednek.
A NAGY tenyek-tevhitek.hu MAJD JÓL MEGMONDJA A WHO-NAK!!! :DDDD
(" a jól megtervezett vegetáriánus étrendek minden életszakaszban megfelelőek, beleértve a várandóságot, a szoptatást, a csecsemő-, illetve gyermekkort."28 Valójában ez az ajánlás nem csak felelőtlen, hanem sok esetben életet veszélyeztető az anya, a magzat és a csecsemő számára.")!
Nyugodj meg...
Neked is van egy véleményed. Elfogadom.
Az oldal, amit belinkeltem, véleményként fogom fel. Nem tekintem szentírásnak.
Azért nem fogom vegetáriánus lenni, mert te az mellett érvelsz.
Utoljára leírva. Én nem mondom, hogy a paleo tökéletes. Azt sem, hogy a vegetáriánus vagy a vegyes táplálkozás az.
Nekem nem azt mondom, hogy "egészségesebb", de sokkal jobban érzem magam, mióta szinte teljesen nullára csökkentettem a húst.
Nem fáj a gyomrom, nem megy a hasam, nem puffadok, nincs teltségérzetem, energikusabb, fittebb vagyok.
Sok hüvelyest eszem, salátát, sajtokat, gyümölcsöt, tojást, magvakat és ez nekem bőven jó.
A vérképem évek óta tökéletes, még mensi alatt sincs vérszegénységem (jó, heti 2-3x megiszok 1-2dl vörösbort egy film mellé), szóval nekem okés.
Ez az allitas akkor lenne logikus, ha nem lenne egyertelmu a bizonyitek a vegansag egeszsegugyi folenye mellett.
A tokeletes verkepedet sajt,tojas meg alkohol fogyasztasa mellett megneznem, lehet hogy meg eleg jo, meg gondolom nem vagy 50 felett, de hogy tokeletes lenne..?
Jo az a kis vorosbor, verre valik, mi? LOL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!