Nyolc általánost végzetteknek honnan van bátorságuk megkérdőjelezni virológus professzorok véleményét?
Egyébként tényleg azonnal jelzőket kapnak, akik nem COVID oltásellenesek
Amúgy ha a sportról kérdeznéd az orvost, mondaná.
#838! Mármint örüljek neki, hogy nem a lábamat vágták le, csak olyan műtétem volt, ami 4 hét alatt gyógyul?😂 Nem, nem örülök, egyáltalán semmilyen műtétet nem akartam. Tök jól ellettem volna nélküle is, mivel a te fura világodon kívül az a normális, hogy az embert nem műtögetik semmivel.
Ki mondta, hogy nem "vigyáztam" a sporttal? Nem vagyok élsportoló, hobbi sportoló vagyok és már fiatal se. Mint olyan, egészséges állapotomban se hajtom szét magam. Pontosan tudom, mennyit bírok, ha nyűgöm van, visszaveszek. Egyébként erre ott van az edzőm, majd ő szól, ha úgy látja, valamit nem jól csinálok. Látott már pár covidost(ő maga kettőn van túl), műtétest, sérültet, eléggé képben van szerintem, mit lehet, mit nem.
Tessék, az 1.pontot követtem. 3 hét után kezdtem fokozatosan, még most se tértem vissza teljes gőzzel. Remélem, megnyugodtál😉
Amúgy miért váltogatod folyton a 2pipás, meg a 3 pipás profilod?🤔
Nekem futáshoz van edzőm, 150-es pulzus még csak az a zóna, amiben a legtöbb időt töltöm, az intervallok akár 163-ig is felmennek.
Nos ezt meglépném egy covid után 2 héttel, rejtett szívszövődménnyel, az az életem végét jelentené.
Egyébként te vagy az az autoimmun beteg, aki nem bízik az orvosokban, nem kezelteti a köhögését és semelyik más baját se normálisan?
#843! Neked már a covid is az életed végét jelentette volna, aztán mégis túlélted 🤷🏼♀️Nem hiszem, hogy van betegség, amibe te ne akarnál belehalni.(A rejtett szívszövődmény azért rejtett, mert nem tudnak róla.😂 Tehát abba bárki belehalhat, nem vagy különleges.)
Igen, én. Milyen normálisan? Az nálad mit jelent? Hogy nem rohangálok a semmivel naponta magán orvoshoz? Elmondtam már, az autoimmun betegségem kezelik TÜNETEK esetén. Ami nincs, azzal nincs teendő. Érti, doktornő? Amúgy, ha már így érdeklődsz, köszöni szépen jól van. Jelenleg bő 2 éve tünetmentes. A covidomnál ki se jött, épp csak jelezte, hogy létezik, egy szem gyógyszert se kellett bevennem, pedig minden komolyabb betegség után be szokott lobbanni.
Ha nem kezeltetem a "bajaimat", akkor szerinted hogy műtöttek meg? Elkaptak az utcán séta közben és elaltattak?😂
Hát, erre most mit mondjak? A, Nem egyforma műtétünk volt. Én fél napot feküdtem vele, de nincs az az orvos, aki szerint 2 hónapig kellett volna. B, Az ismerőseidnek se kellett annyit, csak hipochonderek, mint te. Madarat tolláról...
Csak a te agyadban léteznek olyanok, akik a semmivel rohangálnak magánorvosokhoz. Én komoly gyomorégéssel, rekedtséggel, puffadással, fulladással és szívpanaszokkal mentem el, az eredményeim alapján meg továbbküldtek.
Az omikront kaptam el anno, az "kicsit" enyhébb a deltánál, pláne oltás után, ennek ellenére megszenvedtem.
A COVID-nak nagyon gyakran van szívszövődménye. [link]
Itt is erről beszélnek.
6 hét teljes kihagyás javasolt, vagyis max 100-110-es pulzus (nekem ez nagyon lassú séta).
Vagy ha hamarabb vissza akarsz térni, akkor troponin (remélem jól írom) vérből, EKG stb.
Nagyon sokan kényszerülnek több hónapos kényszerpihenőre.
Amúgy Kapás Bogi is több hetet pihent a COVID után, kihagyta az EB-t is miatta.
A műtéted kamu.
Nekem a bölcsességfogamat szedte ki valami extrém ügyes orvos, még azután is 1 hét kényszerpihenőn voltam. 3 napig kb feküdtem és jegeltem.
Az ismerőseim meg kb mozdulni nem tudtak 2 hónapig a nőgyógy meg stb műtét után, a hipochonder szót meg nem erre használjuk. (De arra se, amikor valaki a nyelőcsőfekélyét gyógyítja.)
Egyébként rettentő rosszindulatú vagy.
Írass fel valami nyugtatót.
🤦🏽♀️ Kapás Bogi élsportoló. Akkor mehet vissza, amikor a sportorvos engedélyezi. Ne hasonlítsd már össze a kettőt. Én is küldtem neked linked. Mi a problémád vele? Még a te számodra is értelmezhető. Vagy segítsek? Akkor mentem, amikor mehettem.
😂"A műtéted kamu." Ok., Akkor, hogy legyen okod rosszindulatúnak nevezni, kivánok neked is egy ilyen kamu műtétet. Bölcsességfog húzása után dolgozni mentem, mint minden normális ember, akinek nem volt a húzásnál szövődmény. Mit tehetek én arról, hogy a te ismerőseid nem tudtak mozdulni a műtét után? Hagyjál már a hülyeségeddel! Négyen voltunk a szobában, mindenki a saját lábán ment haza és dolgozni. Az orvos röhögő görcsöt kapott volna, ha közöljük, hogy 2 hónapig feküdnénk.
Mármint írassak fel neked nyugtatót? Nekem nincs szükségem rá, végtelenül nyugodt ember vagyok. Látod, még hozzád is van türelmem, pedig neked már senki nem válaszol, annyira fárasztó vagy. A pulzusom is rendben van, szívesen megmérném neked, csak nincs mivel. Nem tartok itthon egy fél gyógyszertárt és kórházi szertárt, mint egyesek.
847
A felírt gyógyszereket nyilván beszedem, de nem tudom, honnan veszed, hogy gyógyszertárat tartanék otthon. 🤔😅
A linken is az van, hogy nagyon sok hét pihenő kell a visszatérés előtt.
A következő COVID-od után is be fogod tartani, műtét nélkül is?
Már miért ne hasonlítanék élsportolót??
Hobbisportolónak pont ugyanazt illik tartani.
Pláne, hogy alig kevésbé intenzíven terheljük magunkat. Pont csak annyival kevésbé, mint amennyivel kevésbé vagyunk hozzászokva. Pulzusalapú edzéstervet követve látom...
Szóval amíg az élsportolókat hetek-hónapok után engedik vissza a sportorvosaik, addig mi is hetek-hónapok után térhetünk vissza.
És a COVID is akkor mondható majd veszélytelennek, ha a szívszövődmény előfordulása 0,0001% lesz, nem pedig kifejezetten gyakori, mint most.
A bunkó, bántó, gúnyos, személyeskedő nem arról árulkodik, hogy éppen nyugodt lennél....
#848! Ezek szerint nem nyitottad meg a linket. Egyértelműen ott van, az én esetemre 2-4 hét vonatkozik, a 3 hét pont belefér. A SPORTKÓRHÁZ ajánlása. Mit kéne figyelembe vennem szerinted? Inkább a te okoskodásodat?
Kifejezetten gyakori. Ja, az oltások után. Marha gyakori lehet. Én egyetlen "szívszövődményest" se ismerek covid után, még az edzőtársaim közül se, érdekes. Mondjuk oltás utánit többet is.
Ja, értem, nekem vannak bunkó megnyilvánulásaim. Melyik az? Egyelőre te hazudtolsz meg folyamatosan.
Ha hiszed, ha nem, határozottan nyugodt vagyok, mint mindig. Megyek is szundikálni a nyugalmi pulzusommal😉Jó éjt!
Hát én ahol edzek, ott ismerek olyat, akinek a mostani covid hullámban több hónapot kellett kihagynia, mert nem tudom, mije lett, vérvizsgálat mutatta ki, gondolom szívizomgyulladás, szívizom-károsodás.
Roppant érdekes, hogy a 12 munkatársam közül 11-en vagyunk oltottak (ja, az egyik 33 éves, van pár egészségügyis és orvostanhallgató rokona, ők javasolták neki az oltást, mondván, sok vele egykorú van nagyon rosszul a kórházban (brit, delta alatt)), minden rokonom az, minden barátom az, a lakásszövetkezetben a teljes igazgatóság az (tag vagyok, néha gyűlés van) és senkinek se lett szívkárosodása semelyik oltástól sem, míg a COVID után többeknek is.
A fenti munkatársam a többedik, akinek eü-s rokon javasolta az oltást.
Erre feljön az ember a gyakorira, és egyesek homlokegyenest mást állítanak.
A betegség 4. napján hívtam a háziorvost, antibiotikumot adott az esetleges szövődmények ellen, közölte, hogy 1 hétig sehova se menjek (addigra 1,5 hétnél tartottam) és fel kellett hívnom, hogy jobban lettem-e.
Fejből úgy tudom, a 2-4 hét teljes kihagyás (tehát séta se és házimunka is kímélően) akkor elegendő, ha 24 órán belül elmúltak a tüneteid.
Nem tudom, hogy a f..ba jön ide a nyugalmi pulzus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!