Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Illene csontvelővel segíteni...

Illene csontvelővel segíteni egy féltestvért, akit nem is ismerek?

Figyelt kérdés
2014. febr. 18. 18:17
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/127 anonim ***** válasza:
25%

"Anya ókori történelmet tanít és tőle hallottam, hogy a Taigetosz egy egy olyan hely volt, ahová letették a gyereket, aztán elvitte az, akinek nem lehetett."

Akkor anyukád igencsak megszépíti/elferdíti a valóságot, mert a gyerekeket NEM letették, hanem ledobták, márcsak azért is, mert SENKI nem nevelt volna akkorban fel idegen gyereket.

2014. febr. 19. 21:40
 112/127 anonim ***** válasza:
33%

Kerdezo! Igen, ez egy fajdalmas beavatkozas... Nem tudom vegzik e altatasban vagy kabitasban, de ha ez tart vissza es mas oka NINCS akkor egy kerdest meger! Akar egy haematologiai osztalyt felhivni/felkeresni!

En nem vagyok mellette a korod vegett, de ha csak a fajdalom tart vissza az elmulik pikk-pakk! Neveloapamnak tobbszor vettek csontvelot es egyetlen egyszer fajt neki, es azt mondta innentol csak altatasban vallalja... A tobbi csontvelo mintat mar transzplantacios klinikan vettek le es ott kicsit mas volt a szakertelem es csak kellemetlennek mondta!

2014. febr. 19. 21:50
 113/127 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy nem is vagyok alkalmas. Az is lehet, hogy egy köszönömön kívül semmit sem kapnék. Az meg csak egy szó.
2014. febr. 19. 21:58
 114/127 anonim ***** válasza:
23%

Ha segitesz azt onzetlenul tedd! Ha penzt kersz erte az szamomra elitelendo! Megvasarolhatjak a gyerekuk eletet? Lehet a betegseg felemesztette mar a penzuk!

Felnott nnookent mibol fogsz elni akkor? Béranyaságból?

A koszonom hidd el a legkevesebb amit adhatnak! Az erzes amit erezni fognak a hála es tisztelet nagyobb lesz! Ezt 1-2-3-4 millio forint nem hiszem, hogY kompenzalna es ha egeszseges lelkivilagod van tudod, hogy ez egy iszonyat hulye otlet! Ha neked is csak 2 millioert adnanak csontvelot is ugyanugy erezned magad? Hogy ez a gyogyulas ara, ezt ki kell fizetni?! Nem hiszem!

2014. febr. 19. 22:06
 115/127 A kérdező kommentje:
Az emberi kapcsolatok a kölcsönös érdekről szólnak. Ez nem mindig pénz, lehet, hogy szeretem, ő viszont szeret, ezért megteszek valamit. Ilyen most nincs, nem is ismerjük egymást. Én sem feltétlenül pénzt várok, ilyet nem írtam. Mondjuk azt, hogy ideköltözzenek és minden nap láthassam apát, ezt kérném, ha beleegyeznék. Máskülönben fölöslegesen vállalnám a nehézségeket. Nem ismerek a gyereket, nem tartozom neki semmivel sem többel, mint a milliónyi évező afrikainak. Apát ismerem, ő számít.
2014. febr. 20. 06:51
 116/127 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, önző nem te vagy (mellesleg jól tetted, hogy nem vállaltad), hanem apád, és a családja, hogy minden további nélkül egy 15 éves gyerekre akarták rárakni a lelki terhet, hogy ők mentesüljenek alóla. És ez undorító, már elnézést. Annyira voltál fontos nekik, hogy a 6 éves féltestvérednek nem mutattak be, de ha kell valami, már egyből eszükbe jut te is létezel. Anyukád helyében én átvettem volna a döntést, és ha látom, hogy hezitálsz rajta, vagy félsz tőle, semmiképp nem engedném.

Ilyen lelki teher még egy felnőttnek sem egyszerű, nem hogy egy gyereknek.

2014. febr. 20. 10:13
 117/127 anonim ***** válasza:
74%

Kerdezo! Apukad mar biztos nem koltozik vissza... Daniara rendezkedtek be... Az ottani eletre, anyagiakra stb...

Max annyit tudsz elerni, hhogy 2-3 havonta talalkozzatok vagy a szunrteket naluk tolthesd es akkor a testvered se vadidegen lesz szamodra! De azt butasag elhinni, hogy hazakoltoznek sajnos...

2014. febr. 20. 11:48
 118/127 A kérdező kommentje:
Az is jó lenne, ha én költöznék oda. Akkor könnyebben kimutathatnák a hálájukat.
2014. febr. 20. 18:44
 119/127 anonim ***** válasza:
33%
Nálunk hasonló szituáció volt a húgomnak kellet volna csontvelő donor. Sajnos nem találtak és el is veszítettük őt 18 évesen. Én azt mondom gondolj bele, hogy ha te lennél ilyen helyzetben, neked kellene akkor mit szólnál hozzá ha aki megmenthetné az életedet azt mondaná, hogy hát ő nem szeretne segíteni ja és amúgy is egy köszönöm nem lenne elég hála. Ebből is látszik, hogy gyerek vagy még, ez egyáltalán nem emberséges hozzáállás már bocs.
2014. febr. 21. 13:19
 120/127 anonim ***** válasza:
56%
119 vagyok. Látom szépen le lettem pontozva. Hogy mennyire tud dönteni egy tizenéves ? Amikor a húgom beteg lett 18 éves voltam. Az osztálytársaim sorra jelentkeztek donorvizsgálatra pedig ennek az volt a feltétele, hogy ha bármely donorra váró betegnek megfelelnek akkor mennek és segítenek. Nekik senkijük volt a tesóm mégis segíteni akartak. Szerintem senki aki nem ment keresztül ilyenen nem érti ezt. Azt, hogy milyen nézni ahogy akit szeretsz szép lassan leépül és közben várod a csodát amíg fogy az idő és a remény. Kedves kérdező! Azt írtad, hogy apukád számít neked. Hát édesanyaként azt mondhatom, hogy ha apukád helyében lennék és te segíthetnél de nem teszed akkor azt soha de soha nem bocsátanám meg. A féltestvéred egy kisgyerek aki nem tehet róla, hogy apukád hogyan viselkedett. Mindenki maga dönti el de én nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel. Láttam, hogy mindenki le lett pontozva aki azt írta, hogy adna. Hát most ezt a választ is le lehet nyugodtan és nem a lehúzás miatt leszek szomorú hanem azért , hogy milyen emberek vannak a világban. Szóval ha valaki úgy érzi, hogy ebben a fantasztikus világban ennyi empátiát sem érez magában akkor nyomhatja a piros pacsit és kívánom , hogy soha ne legyen hasonló helyzetben amikor neki kéne segítség.
2014. febr. 22. 11:06
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!