Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyire jó ötlet kölcsön...

Mennyire jó ötlet kölcsön adni testvérnek motor vásárlásra?

Figyelt kérdés

Van egy bmw-je ezenkívül még babaváró hitele illetve folyamatosan költenie kell a vásárolt házra még várhatóan 10 millió forintot.

Kitalálta hogy neki kell egy sport motor is 2 millió forintért és adjak erre kölcsön majd visszaadja télen amikor eladja a motort. Azért akarja most megvenni mert olcsóbb mint szezonban és neki most kell rögtön. Olcsóbbra tellene de az nem elég jó számára.

Nem szeretnék adni mivel hülyeségnek tartom és folyamatosan vannak kiadásai, ez érthető álláspont?

jan. 23. 09:07
A kérdező szavazást indított:
Jó ötlet
Rossz ötlet
91 szavazat
1 2 3 4 5 6 7
 1/65 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell mondani, hogy neked nincs rà. Ezzel nem tud mit kezdeni. Max kicsit besérül de megbékül.

Sokkal nagyobb gondot okoz ha adsz neki és hiába akarja de nem lesz miből visszaadni. Vagy ne adj isten balesete lesz vele, összetöri magát és a motort is.

Csak akkor szabad kölcsönadni ha nem baj, hogy nem adja vissza. Ha ez téged nem zavar sem anyagilag, sem máshogy.

De motorra kölcsön kérni pofátlanság. Nem létszükséglet. Mikor családos ember, egy düledező házzal, hitellel.

Kérjen a banktól. Abból nincs családi botrány. Hidd el én már adtam kölcsön testvérnek, 2 èvig nem beszéltünk.

jan. 23. 09:23
 2/65 A kérdező kommentje:

Nagyon zavarna ha nem adná vissza mivel sokat kell dolgozni a pénzért

Ráadásul céges kocsija is van mégis kell a BMW is amit eladhatna abból lehetne sportmotor de nem jó az se

jan. 23. 09:30
 3/65 anonim ***** válasza:
100%

Csak akkor adj, ha nem baj, ha sose kapod vissza azt a pénzt.

Majd visszaadja, ha eladta, persze. És ha kevesebbért tudja eladni, akkor a maradékot hogy pótolja ki? Vagy ha összetöri és max hulladékvasként veszik át?

jan. 23. 09:40
 4/65 A kérdező kommentje:
Igen sok helyen olvastam is hogy nem akarják visszaadni és nekem sincs ingyen a pénz
jan. 23. 09:41
 5/65 anonim válasza:
100%

Mégha a ház felújításra kérne, akkor talán adnék kölcsön.

De az extra és hirtelen jött igényeit ne az én pénzemből akarja finanszírozni. Azért egy apa vagy apajelöltnek nem így kellene gondolkodnia.

jan. 23. 09:44
 6/65 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem adok kölcsön senkinek.

Mindegy hogy családtag vagy ismerős.

Megsértődik?Annál jobb,gond letudva.

jan. 23. 10:02
 7/65 Katona Dius ***** válasza:
100%

Eleve nem értem a dolgot.

Nincs annyija, hogy megvegye. De szeretné. Eddig ok.

Ha valami olyan lenne, aminek van gyakorlati haszna, akkor még azt mondanám oké. Talán. De ennek semmi gyakorlati haszna nem lenne, pusztán csak szórakozás. És van képe erre kölcsön kérni. Eszembe nem jutna...

Amúgy nem vagy nagyon nehezen fogja vissza adni. Olcsóbban tudja majd eladni, totálra töri, vagy épp jön valami brutális kiadás, ami miatt fel kell élnie, amit kapott érte. És mivel te kibírtál a pénzed nélkül fél-egy évet, bírjál már ki még párat,mert neki olyan nehééééz.

Vagy ha adsz, akkor papírozzátok le hivatalos embernél (nem tudom, ehhez ügyvéd vagy közjegyző kell-e). Írjátok bele az összeget, a fizetési határidőt. És ha időre nem akar fizetni, akkor mehetsz tovább jogi úton.

jan. 23. 10:16
 8/65 A kérdező kommentje:

Azzal érvelt hogy már régóta szeretné nem hirtelen ötlet vagy vágy.

Viszont ha szórakozás eladhatná a bmwt lenne pénze motorra.

Eleve az is furcsa hogy amit kinézett szerinte fél év múlva 2,5 millió lesz ezért olcsón hitelre most kell megvenni

jan. 23. 10:21
 9/65 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Vegye meg hitelre akkor….nyilván te tudod milyen viszonyban vagytok, de akkora fságra én egy fillért sem adnék… (jelen esetben bármilyen hobbi kimerítené ezt a fogalmat, mert a hobbi az szórakozás, teremtse meg magának az ember, ha szüksége van rá)
jan. 23. 10:26
 10/65 A kérdező kommentje:
Nekem is ez a fő érv szórakozásra nem adok,max kajára
jan. 23. 10:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!