Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyire jó ötlet kölcsön...

Mennyire jó ötlet kölcsön adni testvérnek motor vásárlásra?

Figyelt kérdés

Van egy bmw-je ezenkívül még babaváró hitele illetve folyamatosan költenie kell a vásárolt házra még várhatóan 10 millió forintot.

Kitalálta hogy neki kell egy sport motor is 2 millió forintért és adjak erre kölcsön majd visszaadja télen amikor eladja a motort. Azért akarja most megvenni mert olcsóbb mint szezonban és neki most kell rögtön. Olcsóbbra tellene de az nem elég jó számára.

Nem szeretnék adni mivel hülyeségnek tartom és folyamatosan vannak kiadásai, ez érthető álláspont?

jan. 23. 09:07
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan így volt

Anno kb 430.000 Ft-ot adtam kölcsön a tesómnak. Több mint 10 év után rengeteg kérésem után kaptam vissza 400-at

jan. 23. 12:03
 32/65 anonim ***** válasza:
100%

Én egy mentálisan beteg gyerekkori barátomnak adtam "kölcsön" pár alkalommal. Szar helyzetben is van tudom. De azt is tudtam, soha nem adja vissza. De ezek csak 5-10e Ft-ok voltak. Tudtam hogy ez csak adakozás, így nem is érdekelt. De legalább van mire fogni, miért nem adok neki újra...

Egy esetben adtam egy nagyon jó es megbízható barátomnak 5 milliót kölcsön. Meglévő házának eladása volt folyamtaban (vevő is megvolt már), de az újat is kellett kifizetni/elölegezni. Minden papírt is megmutatott. Ahogy ígérte, pár héten belül vissza is kaptam, az összes általam fizetett banki költséggel együtt.

Én azt gondolom csak ilyen esetekben érdemes kölcsönadni:

1. Ha nem zavar hogy nem kapod vissza.

2. Vagy amikor 99.999% hogy visszakapod, és nem f@szságra, egy anyagilag megszorult embernek kell.

jan. 23. 12:11
 33/65 anonim ***** válasza:
100%

Semennyire sem jó ötlet. Senkinek, semennyit.

A tesód pénzügyi kulturája és gondolkodása mellett meg 5000-ret sem. Arra legalább legyintesz, hogy tanulópénz, 2 milliára nehezen. De azt visszaszerezni is lehetetlen!

Legyen az a bank problémája, hogy ilyen háttérrel, ha beüt a krach/összetöri/ott marad valamelyik kanyarban, hogyan hatja be.

jan. 23. 12:14
 34/65 anonim ***** válasza:
100%
Az ő számára jó ötlet, a te számodra egyértelműen hátrányos. Ha nagyon kedveled, akkor add oda neki ajándékba a pénzt. Ha kölcsön adod, akkor jó esetben is csak nehezen kapod vissza és örök feszültséget támaszt köztetek. Ez a más faxával csalánt veregetni esete családon belül.
jan. 23. 12:15
 35/65 A kérdező kommentje:

Felhívtam hogy nem adok.

Próbált még meggyőzni hogy elég 1 millió is.

De mondtam nem.

Én vagyok a szemét most hogy tudnék segíteni mégsem tettem de nem biztos benne már hogy banktól kölcsönt kér e. Én hibám hogy a sportmotor nem lehet az övé. Ezért nem számítsak soha semmi segítségre tőle mivel nem segítettem most neki. Pedig ez alap lenne stb.

Mindegy megnyugodtam hogy mostmár békén hagy ezzel remélhetőleg de vicces hogy ohh banktól mégse kell a hitel és már lehet elengedi a sport motort

jan. 23. 12:33
 36/65 anonim ***** válasza:
100%
Ő is így járt a legjobban és te is
jan. 23. 12:36
 37/65 anonim ***** válasza:
100%

Én csak akkor adnék, ha nem gond, ha nem adja vissza. Azt írtad, neked gond lenne, így - ha ilyen helyzetben lennék - megmondanám neki, hogy nem adok kölcsön. Még mindig kevésbé ront a kapcsolaton, mint ha később azért kell nyaggatni, hogy adja már meg. A hitelt, a lakás, saját maguk és a motor fenntartását valószínűleg előrébb fogja rangsorolni, mint ezt. És ha eddig nem tudott összespórolni egy motorra, akkor esélyes, hogy van mire elköltenie a pénzt. Motor esetén két dolog szól még a nem mellett: az egyik, hogy nem létszükséglet az ő esetében, a másik, hogy benne van a pakliban, hogy összetöri.

Még valami: nálunk családon belül elő szoktak fordulni kölcsönök, általában lakásvásárláskor, de lepapírozzuk. Eddig nem volt még belőle gond. De egy lakás nem sportmotor. Szükség is van rá és a megspórolt bérleti díjból is lehet törleszteni.

jan. 23. 12:50
 38/65 A kérdező kommentje:
Értelmetlen kiadás és veszély a motor ezért sem adnék rá soha.
jan. 23. 12:54
 39/65 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Nem adnék, mert nem indokolt.
jan. 23. 13:24
 40/65 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, biztos szeretnél te is egy ázsiai útra menni (vagy máshová), kérj kölcsön a tesódtól.
jan. 23. 13:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!