Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mennyire jó ötlet kölcsön...

Mennyire jó ötlet kölcsön adni testvérnek motor vásárlásra?

Figyelt kérdés

Van egy bmw-je ezenkívül még babaváró hitele illetve folyamatosan költenie kell a vásárolt házra még várhatóan 10 millió forintot.

Kitalálta hogy neki kell egy sport motor is 2 millió forintért és adjak erre kölcsön majd visszaadja télen amikor eladja a motort. Azért akarja most megvenni mert olcsóbb mint szezonban és neki most kell rögtön. Olcsóbbra tellene de az nem elég jó számára.

Nem szeretnék adni mivel hülyeségnek tartom és folyamatosan vannak kiadásai, ez érthető álláspont?

jan. 23. 09:07
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim válasza:
100%

Nem tenném, pláne, hogy több hitele is van már... talán akkor adnék kölcsön, ha azoktól szeretne szabadulni, akkor is csak talán.

Egyébként, ha régóta szeretné, akkor miért nem gyűjt rá régóta?

Nekem pl. hobbim a veteránozás régóta, elég sokáig is gyűjtöttem rá mire meglett, nem lett volna pofám kölcsönkérni rá...

Veteránozásnál, motorozásnál is előkerül, hogy majd nő az értéke, de azt elfelejtik, hogy ha használni is akarják, akkor arra költeni is kell, nem is keveset, így az símán elviszi a "nyereséget"....

jan. 23. 10:34
 12/65 anonim ***** válasza:
100%

"Azzal érvelt hogy már régóta szeretné nem hirtelen ötlet vagy vágy"

Akkor lett volna már bőven ideje összegyűjtenie a rávalót.

jan. 23. 10:44
 13/65 Katona Dius ***** válasza:
100%
Nekem is volt olyan, amit régóta szerettem volna, nem is hobbi téma, hanem van gyakorlati haszna. Karácsonyra meg is vettük, mert túlóráztunk, mint agüzü, hogy meg lehessen venni. Úgy 4 éve vágyakozom utána, de mindig sajnáltam rá a pénzt, mert volt más, amire költeni kellett. Eszembe nem jutott, hogy ezért valakitől kölcsön kérjek. Megoldottam addig nélküle.
jan. 23. 10:44
 14/65 anonim ***** válasza:
100%

Megvenni sincs pénze, akkor fenntartani miből akarja? Az átíratás eleve egy vagyon, biztosítás, tankolni is kell...

Még csak most tervezik a gyereket és összeszarta magát? Béreljen akkor egyet. Az se olcsó persze, de kipróbálja, meglesz az élmény és megnyugszik.

jan. 23. 10:45
 15/65 anonim ***** válasza:
100%
Ezt az élhetetlen rongyrázó alakot elküldeném a halál faxára lovagolni - nem luxusmotort pénzelni a már BMW-aládúcolással bíró segge alá!
jan. 23. 10:51
 16/65 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretnék adni mivel hülyeségnek tartom és folyamatosan vannak kiadásai, ez érthető álláspont?"

Persze, hogy érthető. Akkor is, ha konkrétan ő nem fogja megérteni.

Ne adj neki, azzal teszel jót! Akkor is, ha nem fogja fel.

jan. 23. 10:52
 17/65 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt is meg kell hagyni, hogy ritkán van a gyakorikérdéseken ennyire egyértelmű eredménnyel végződő szavazás!

😆

jan. 23. 10:56
 18/65 anonim ***** válasza:
100%

Itt volt egy srác 2 éve, aki szintén sportmotrot vett. Elvitte proba korre, ugy ossze torte magát (meg a motrot), hogy repulovel szállították el, pedig csak megcsuszott a kavicson. Igy se motor, se pénz, mert ugye ki kellett fizetni. A srác felépult!

Mi van, ha valami torténik a motorral vagy esetleg évekig nem tudja eladni?

jan. 23. 10:57
 19/65 anonim ***** válasza:
100%

És még egy ilyen időzített financiális csődtömeg is legyerekezhet...

🤦

Vajon hol lesz ez a személy és a családja 10 év múlva?

😱

jan. 23. 11:03
 20/65 anonim ***** válasza:
96%

Elég rossz dolog de próbáld meg jelen helyzetben ezt visszautasítani. Szépen óvatosan

Ráadásul fűtési szezon is van.

jan. 23. 11:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!