Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Illene csontvelővel segíteni...

Illene csontvelővel segíteni egy féltestvért, akit nem is ismerek?

Figyelt kérdés
2014. febr. 18. 18:17
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 121/127 anonim ***** válasza:
80%

Neked meg el kéne fogadni, hogy nem mindenki egyforma, Utolsó válaszoló. Mivel Téged ez személyesen érintett, másképp gondolkodsz erről a témáról.Oké megértem, hogy éreztetni akarod a dolog súlyát, de most egy 15 éves GYEREKRŐL beszélünk, nem pedig egy felnőtt,élet tapasztalt ,kiforrott személyiségű emberről, aki eltudja dönteni, hogy mi lenne a legjobb mindenki számára.

Az apa kiköltözött, családot alapított , és már csak évi 2-szer látogatja a lányát. Egyértelmű, hogy a féltesó fontosabb lett, és talán a Kérdezhető mint megsértett fél, úgyis érezhet, hogy az új gyerek elszakíthatta az apjától- Így akarva-akaratlanul is de lehet neki egyfajta viszolygása, hogy segítsen neki. Persze, most, hogy baj van az apukának is eszébe jutott JAAA hát van neki egy másik gyereke is! Szerintem ebben az esetben, teljesen érthető a Kérdező hozzáállása, jogosan érzi azt, hogy neki miért kéne segítenie? Hisz most is Ő van a háttérbe szorulva, egy hatalmas döntéssel a vállán.

Ettől függetlenül, sajnálom a féltestvért, borzasztó egy ilyen betegség, de ugyan akkor megértem a Kérdezőt, mert át tudom érezni, hogy milyen helyzetbe sodorta a kedves apuka.

Empátiáról írsz, de a másik felet meg se próbálod megérteni. Nem tudom, Te hogyan éreznéd magad, ha éppen a leglabilisabb korszakodban, ilyen családi háttérrel megkérdeznék tőled- Ugye akarsz segíteni a soha nem látott testvérednek, csontvelővel? A jó kis lelkiismeret furdalásos válaszokról, nem is beszélve.

2014. febr. 22. 12:29
 122/127 anonim ***** válasza:
79%
érzelmileg leglabilisabb*
2014. febr. 22. 12:31
 123/127 anonim ***** válasza:
55%
Én azt értem, hogy minden ember más. És azt is megértem, hogy a tinédzserkor nem a legegyszerűbb én is voltam egyszer tini. Még azt is megértem ha a Kérdező haragszik az apukájára és azt is, hogy még gyereknek érzi magát ahhoz, hogy egy ilyen súlyú dologban döntést hozzon ( mint írtam is még látszik, hogy gyerek, nem tud felnőtt módra gondolkodni ). Viszont magát a Kérdezőt nem értem meg mert ahhoz még nem érzi magát érettnek, hogy döntsön de ahhoz elég nagy és felnőtt, hogy ellenszolgáltatásért azért meggondolja a dolgot. Hát ez vitte fel bennem a pumpát nem más. Ha fél, sértve, hanyagolva érzi magát stb. és nem akarja akkor ne akarja, de azért kérni valamit egy gyerekéletért egy kicsit durva. És akárhogy szépítjük egy gyerekre vetíti ki azt amit érez pedig ő nem is tehet arról a helyzetről amibe született. Természetesen ettől még ahogy írtam mindenki maga dönti el mit enged meg a lelkiismerete de azért ez a hozzáállás nagyon nem szép és ezt attól függetlenül is így gondolnám, hogy ért-e ilyen tragédia vagy nem.
2014. febr. 22. 14:01
 124/127 anonim válasza:
63%
Ez egy óriási felelősség. Ketyeg az idő a döntés a kezedben van holott még magad is gyermek vagy. Súlyos lelki terheket sértettséget haragot cipelsz a szívedben amiért édesapád elhagyott. Egyet ne felejts el. Lehet nem ismered a féltestvéred de ő akkor is a testvéred. Ne Vér a véredből. Nem tehet arról hogy erre a világra született és azzal hogy érzelmileg megzsarolod az apudat nem fogod vissza kapni. Valószínűleg Ő és a betegsége a kulcsa annak hogy újra helyre álljon az egyensúly. A beteg gyerekek bölcsek sokat lehet tanulni tőlük. Lehet itt lenne az ideje hogy megismerd.
2014. febr. 23. 09:18
 125/127 anonim válasza:
58%

Kedves Kérdező!

Ha igent mondasz, akkor mindenki nagyon bátornak és önzetlennek fog tartani és apukád nagyon hálás lesz neked! Akkor is, ha végül nem leszel jó donornak. Ha jó leszel donornak, és segítesz, úgy élheted tovább az életed, hogy megmentetted a féltestvéred életét! Itt nem apukád viselkedése a kérdés. Te lehetsz különb, aki félreteszi a sérelmeket! A jövőben lesz egy testvéred, aminél nincs nagyobb ajándék (ez persze rajtad is múlik, hogy akarsz-e vele kapcsolatot). Ha nemet mondasz, lehet, hogy majd felnőtt fejjel nagyon bánni fogod! Én is hoztam tizenéves koromban olyan döntést, ami miatt most mardos a lelkiismeret (sokkal kisebb dologban) hiába tudom, hogy csak gyerek voltam. Én önzőségből mondanék igent, azért, hogy a jövőben ne legyen lelkiismeret furdalásom. mert lehet, hogy az jobban fáj (és egész életen át), mint a procedúra.

2014. febr. 24. 09:36
 126/127 Passiflora ***** válasza:
79%

Kedves Kérdező!

Megkérdezhetem Tőled, hogy az kiderült-e már - akár a kérdésed kiírása előtt, akár azóta, - hogy alkalmas lennél-e a féltestvéred számára csontvelő donornak?

Jól tudom, hogy ezt egy sima vérvétel alapján meg tudják állapítani?

2014. febr. 25. 09:09
 127/127 A kérdező kommentje:
Ma kaptunk eredményt (pont most, hogy hazaértem) és nem stimmelnek a vércsoportok. Ha ez kedvező lenne, akkor sem biztos, hogy alkalmas lennék, de már mindegy is. Azért megkönnyebbültem. Most nem kell kockáztatni és harag sem lesz.
2014. febr. 25. 12:12
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!