Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A kisöcsém alpári módon...

A kisöcsém alpári módon viselkedik itthon. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
12 éves kisöcsém úgy viselkedik, mint egy igazi tróger. Mindenkinek visszabeszél, semmit nem hajlandó csinálni. Már 4. osztályban kezdődött nála ez az egész, majdnem megbukott. Azóta minden évben éppenhogy átengedik. Nem hajlandó tanulni, leckézni. Folyton csak a számítógépet meg a telefont nyomja, napi 10 órákat akár. Ha rászólok én vagy édesanyám, bunkó hangnemben válaszol, nem csinál semmit. Bazdmegol anyának, elkussoltatja. Iskolából is mindig hazakéri magát azt hazudva, hogy rosszul van. Ha elvesszük tőle a gépet behisztizik és lefekszik aludni, hogy ne kelljen tanulnia, akkor végképp nem áll neki. Édesapámra hallgat egyedül, de ő nagyon le van fáradva ehhez, megvannak a saját gondjai. Barátai sincsenek, csak online. Ebből adódóan a szókincse is nagyon kicsi, folyton hülyeségeket beszél, nem tud toldalékolni ennyi idősen. Mindenhol leégeti magát. Azt hajtogatja, hogy neki borzalmas az élete, meg akar halni, mert leckét kell csinálnia. Nagyon nagyképű is, minden esetben biztos benne, hogy neki van igaza. Nem tudja mikor kell csendben maradni és hallgatni. Kezdünk kifogyni az ötletekből anyukámmal.

jan. 18. 14:21
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
27%
Jobb iskolába kell íratni, ahol nincs annyi degenerált, akiktől ezt eltanulja.
jan. 18. 14:26
 2/23 anonim ***** válasza:
5%
Pár év múlva menő csávó lesz a csajoknàl és szexelni is fog. Örülj neki inkább.
jan. 18. 14:34
 3/23 anonim ***** válasza:
91%
Mit értesz azon, hogy apátok le van fáradva ehhez, meg sok a gondja? Szüleid vállaltak két gyereket, nevelni is nekik kellene. Már alig van rá idő, hogy ember legyen öcsédből, mire vár apátok? Fiú gyerek, kell hozzá a férfi. Minta is, kéz is. Egy csettintés alatt eltelik az az idő míg egy gyerek felnő. Utána meg egy élet is kevés kijavítani a hibákat és jóval nehezebb is - inkább lehetetlen.
jan. 18. 14:53
 4/23 anonim ***** válasza:
84%
El kell venni a telefonját, kapjon egy kártyás nyomógombosat. Nem egy napra, fél évre. Számítógépes, internetes játékokról letiltani, zsebpénzt pedig jegyek alapján kapjon, persze csak fontos tárgyakból.
jan. 18. 15:20
 5/23 anonim ***** válasza:
46%
Gondoltam, hogy apával van gond, a gyerek meg viszi tovább. Ahol apátokat kezelik nincs lehetőség hozzátartozóknak? Ez egy ördögi kör, kellene hozzá a szakértő segítség, nem hinném, hogy ti meg tudnátok oldani. Ahol viszont ezzel foglalkoznak esélyes, hogy tudnának nektek tanácsot adni, öcsédnek pszichológust ajánlani. Különben ő is könnyen alkohol vagy rosszabb függőjévé válhat.
jan. 18. 15:27
 6/23 anonim ***** válasza:
0%
alkohol vagy más rossz - ezt akartam írni. Valami mentális probléma általában van a háttérben, lehet az depresszió (legalább a hajlam), de akár komolyabb is.
jan. 18. 15:30
 7/23 anonim ***** válasza:
91%

Fiam 11 éves, szünetben egy hét túlzásba vitt youtube baromságok, a több órás Ps után (online osztálytársakkal) teljesen zakkant.

Letiltom mindenről, két nap után magához tér. Pont nem érdekel mennyire hisztizik utána, tőlem aztán fekhet az ágyban vagy a földön is vergődhet. 1 hét után nehéz vele, nem tudom évek után ezt hogy lehet visszafordítani.

Apátoknak se ártana egy tréning, a gyerek közös feladat, ha napi 20órát dolgozik, akkor is.

jan. 18. 15:47
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért kellett töröltetni apa alkoholproblémáit, teljesen félremegy a poszt. Nem tudják a válaszadóid beleszámítani, hogy apa nagyon rövid ideje felépülő alkoholista, nem igazán alkalmas az apai feladatokra. Így is kapsz majd használható ötleteket, csak kevéssé fogják tudni, mekkora a baj.
jan. 18. 15:53
 9/23 A kérdező kommentje:
Huh? Most nézem én is, hogy nincs meg a kommentem. Nem töröltem sem a ti, sem a saját hozzászólásomat:/ Nem értem mi történt, nem járok fel ide sokat. Ne haragudjon, akinek törlődött a kommentje, a sajátommal sem tudom mi történt:’) De akkor leírom mégegyszer, hátha ez nem veszik el. Igen, édesapámnak alkohol problémái vannak, nemrég kezdte el a folyamatát, hogy letegye. Igyekszik, sportol, próbál dolgozni, de egyelőre próbál csak magára fókuszálni, hogy nehogy valami visszabillentse.
jan. 18. 16:05
 10/23 A kérdező kommentje:
Basszus, 5 perce nem írtam meg a kommentemet, ráfrissítek, megint 2 válasz törlődött. Ne haragudjatok, hogy ennyire buta vagyok ehhez az oldalhoz, pedig le sem reagálom direkt senki válaszát hasznosság szempontjából… nehogy törlődjön bármi is.
jan. 18. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!